Sommerhusudlejning i Vigsø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vigsø, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Vigsø er et lille og hyggeligt feriehusområde i Vigsø Bugt, 9 km øst for Hanstholm.

 

Gæstevurderinger fra Vigsø

 
 

gæster har givet Vigsø en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 

Generel

Vigsø er beliggende i Thy, lige ved en dejlig badestrand med flere bunkers, dejlige naturområder med klitplantager og hedearealer, og tæt ved Hanstholm. Vigsø er en ideel feriedestination for lystfiskere, naturelsker og familier med børn. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Hanstholm finder I gode indkøbsmuligheder, flere spisesteder, aktivitetsmuligheder og spændende seværdigheder.

 
Strand med mange bunkere i Vigsø Bunkerne ligger i vandkanten ved stranden i Vigsø En bunkerrest fungerer som fuglefjeld ved Vigsø Strandskaller i alle afskygninger ved bunkerne på stranden i Vigsø
 

Strand

Stranden ved Vigsø Bugt er en dejlig, bred sandstrand, som egner til godt for både badning og windsurfing. Der er sandbund og vandet er meget klart her. Stranden er ca. 40 m bred og 30 km lang. Stranden er børnevenlig i vandkanten, men vandet bliver hurtigt dybt, og der kan være store bølger. I de yderste klitrækker samt i strandkanten kan I se resterne af de bunkere, som under 2. Verdenskrig udgjorde Vigsø Batteriet.

Natur

Landskabet, som omgiver Vigsø, er præget af strand, kuperede landskaber, strandeng, klitplantager, bakker, skov og åbne vidder. Ved landsbyen Ræhr (3 km) ligger ''Skoleskoven'', hvor børnene må bygge huler af træernes grene og kviste. Skoven indeholder også søen Ræhr Sø, hvor det er muligt at finde fossiler, da søen er etableret på en gammel havbund. Søen er omgivet af enge, heder og marker, og naturen er her meget fugle- og dyrerig. Den højtliggende Hesseldal Plantage finder I lige bag Vigsø, og her kan I opleve flere storslåede udsigter. Hanstholm Naturreservat er Danmarks største naturreservat, og selv om der ikke er adgang til selve reservatet, kan I gå i de omkringliggende plantager og nyde udsigten over området fra en bakke eller et fugletårn. Danmarks eneste fuglefjeld ''Bulbjerg'' kan opleves 11 km øst for Vigsø.

Aktivitet

Området omkring Vigsø indbyder til ophold i naturen. Bl.a. er det populært at klatre på bunkerne på stranden. I den lille landsby Ræhr, 3 km fra Vigsø, er der legeplads og petanquebane til rådighed. Der er gode fiskemuligheder langs kysten ved Vigsø, hvor det er muligt at fange havørreder. Derudover kan I fiske i den nærliggende Put & Take fiskepark ''Ræhr Fiskepark'' eller tage på havfiskeri med fiskekutter til Det Gule Rev, som ligger 2 timers sejlads fra Hanstholm. Hanstholm byder på en bowlingbane og en gokart-bane. Har I lyst til at prøve at windsurfe, så finder I de bedste betingelser ved Klitmøller, som er et internationalt kendt windsurfer-område (22 km). Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller byder golfspillere på en af landets mest udfordrende og smukkest beliggende baner (24 km).

Attraktion

Besøg det tidligere fiskeleje Hanstholm, som i dag er en moderne handelsby. Byen har en aktiv fiskerihavn (en af landets største fiskerihavne, en stor færgehavn med forbindelser til Norge, Shetlandsøerne og Færøerne, gode indkøbsmuligheder i Hanstholm Centret samt flere spisesteder og kulturelle tilbud (9 km). Besøg Hanstholm Fyr fra 1843, som er Danmarks kraftigste og højst beliggende fyrtårn, og nyd den flotte udsigt fra toppen af fyret. Ved fyret finder I en sidebygning, som rummer et museum om havnebyggeri og kystfiskeri. En del af Museumscenter Hanstholm er Musumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. Bulbjerg er en 47 m høj kalkklint, som er beboet af havfugle, og herfra er der en enestående udsigt over hele Jammerbugten. Der er indrettet en lille udstilling i bunkeren på toppen af klinten, som er Danmarks eneste fuglefjeld. Bulbjerg ligger ca. 11 km øst for Vigsø.

Udflugt

Limfjordsøen Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger og museer (33 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af fiskerne i Vorupør (35 km). Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, hvor de lokal fiskeres skibe er blevet bygget gennem tiderne. Her kan I se en udstilling om Vorupør og kystbefolkningens historie. I Jesperhus kan I opleve imponerende blomsterparker, junglezoo med smukke fugle og tropiske dyr, et piratland og et vandland samt underholdning for hele familien (52 km). I kan også tage på dagstur til Fårup Sommerland ved badebyen Blokhus. Den smukke sommerpark byder på et væld af forlystelser for alle aldre (84 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Vigsø

Søg sommerhus