Sommerhusudlejning i Vangså - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vangså, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Vangså er et lille, hyggeligt fiskerleje på Jyllands vestkyst - lige syd for windsurfernes paradis Klitmøller.

 

Gæstevurderinger fra Vangså

 
 

12 gæster har givet Vangså en gennemsnitlig vurdering på 4,42 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
john, birkerød besøgte området fra
 
08-08-2020 til 15-08-2020

Hanstholm Madbar et udmærket spisested med en formidabel udsigt over havet og havnen


 

Generel

Med kun 6 km til surfområdet Klitmøller og 10 km til feriebyen Vorupør ligger det dejlige sommerhusområde Vangså meget attraktivt ud til Vesterhavet. Her finder I god badestrand, fred, ro, frisk havluft og dejlig natur. Stranden og de bagvedliggende plantageområder indbyder til vandreture og ophold i det fri. Plantagerne har et rigt fugleliv og indeholder bl.a. flere gravhøje fra bronzealderen. Vangså er et ideelt feriested for fugle- og naturelskere samt kulturelt interesserede. Her er i tæt på naturen, og kun en kort køretur væk fra feriebyer og seværdigheder. I finder indkøbsmuligheder og spisesteder i området, og den nærmeste større by er Thisted, som ligger 22 km mod øst.

 
Den brede sandstrand og klitlandskabet ved Vangså Udsigt over stranden og havet fra klitterne ved Vangså Strand, Vesterhav og klitlandskab ved Vangså Klitlandskabet bag stranden i Vangså
 

Strand

Den dejlige sandstrand ved Vangså er ca. 100 m bred. Badevandet er klart og der er børnevenlig sandbund. Stranden er afskærmet af klitter, som kan give læ, ro og skygge. Der er godt betingelser for surfere omkring Vangså - især mod nord. Efter en storm er det ofte muligt at finde rav i vandkanten her.

Natur

Her er luften frisk, himmelen høj og naturen ren. Bag kysten i Vangså ligger det fredede fuglebeskyttelsesområde Vangså Klithede. Blandt havklitterne, klithederne, indlandsklitterne, hedemoserne og den store bestand af orkideer findes et utal af afmærkede vandreruter. Herfra kan I beundre den særprægede nature og det rige fugleliv. De nærliggende søer Vandet Sø og Nors Sø er blandt de reneste i landet, og det er muligt både at bade og fiske i søerne. Plantagerne Nystrup og Vandet er præget af hulveje, gravhøje, smuk skov og flere vandreruter.

Aktivitet

Naturen omkring Vangså indbyder til vandreture, f.eks. langs Vesterhavet, i plantagerne bag kysten eller rundt om en af de smukke skovsøer. Stranden indbyder til badning, solbadning og diverse strandaktiviteter. Klitmøller er beliggende 6 km nord for Vangså, og er kendt som et af Europas bedste windsurfing-områder. Her finder I gode betingelser for både øvede og nybegyndere. Lystfiskere kan prøve lykken langs kysten, i områdets naturlige søer, bl.a. Nors Sø og Vandet Sø samt i baglandets Put & Take fiskeparker. Golfspillere kan benytte et hyggeligt golfanlæg i Nystrup Plantage (6 km), eller en af Danmarks mest udfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (22 km).

Attraktion

Området er rigt på gravhøje fra bronzealderen, som især findes i Vandet Plantage og Nystrup Klitplantage. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere. Museet illustrerer den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis (10 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af de lokale fiskere. Besøg Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (18 km).

Udflugt

Thisted byder på butikker, restauranter, gallerier, keramikerværksteder, Thisted Kirke, Thisted Bryghus og Thisted Museum, som er indrettet i en gammel villa. Her vises bl.a. en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt udstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (22 km). Kystcentret i Thyborøn er et spændende oplevelses- og formidlingscenter for hele familien. Lær mere om de 7000 km af kyst, som omgiver Danmark. I JyllandsAkvariet i Thyborøn kan I holde en krabbe i hånden, klappe en haj på hovedet og stryge en fladfisk over ryggen - en spændende og anderledes oplevelse for både voksne og børn (44 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (49 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Vangså

Søg sommerhus
 
  •  

   Vangså Sommerhus, Vangså

   7 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: 2   •   900 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 2509,-
    
  •  

   Vangså Sommerhus, Vangså

   2 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: 1   •   1000 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 3127,-
    
  •  

   Vangså Sommerhus, Vangså

   3 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 4   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: 1   •   5000 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 1622,-