Sommerhusudlejning i Svankjær - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Svankjær, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Svankjær er en hyggelig, lille landsby i Sydthy, omgivet af smuk natur og beliggende tæt ved Vesterhavet.

 

Gæstevurderinger fra Svankjær

 
 

gæster har givet Svankjær en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 

Generel

Landsbyen Svankjær ligger mellem det gamle fiskerleje Stenbjerg og den idylliske kystby Agger, kun 6 km fra havet. Her finder i fred, ro, frisk luft og dejlige naturområder med skov, marker, hede og klitter. Området er ideelt for naturelskere, lystfiskere og kunstinteresserede. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i landsbyen, og i de nærliggende, større byer Hurup (17 km), Thisted (35 km) og Hanstholm (37 km) finder I et bredt udbud af butikker og spisesteder.

Mere arrow

 

Strand

Fra Svankjær er der 6 km til Vesterhavsstranden ved Lodbjerg. Stranden er ca. 50 m bred og flere kilometer lang, og består af både sand og sten. Vandet er klart og der er sandbund. De høje klitter mod nord danner flotte og stejle klinter ud mod havet. Den brede sand-/stenstrand ved Stenbjerg har Blåt Flag. Vandet er næsten altid klart og bunden er af sand. Dog bliver der hurtigt dybt og strømmen kan til tider være stærk (10 km). Ved Agger er der er gode bademuligheder ved den børnevenlige strand, som også har Blåt Flag. Stranden er omkring 100 meter bred og består af sand og sten. Vandet er klart, og bunden er af sand og sten. Der er gode bade- og opholdsmuligheder i læ af de mange høfder. Dog bliver der hurtigt dybt, og ofte kan der være bølger og stærk strøm (14 km).

Natur

Svankjær er omgivet af en smuk, særpræget og uberørt natur med store skov-, hede- og klitarealer. Ved Stenbjerg kan I opleve de karakteristiske marehalmsklitter på alle sider. Her dufter friskt af saltet hav, gran- og fyrplantage og frodigt agerland (10 km). Området mellem Vorupør og Stenbjerg er en del af det store klitlandskab, der sammen med plantagerne bagved udgør et enestående naturområde langs Thy''s vestkyst. Agger Tange, 14 km mod syd, er et fredet naturområde med et rigt fugleliv. De lavtvandede områder, de store lagunesøer og vaderne på tangens østside giver gode betingelser for mange vandfugle. Tangen er desuden en vigtig rasteplads for mange trækfugle.

Aktivitet

Der er gode muligheder for lystfiskere i området, da der kan fiskes langs Vesterhavskysten, i Limfjorden mod øst samt i bl.a. ferskvandssøerne Flade Sø og Ørum Sø. Desuden arrangeres der havfisketure med kutter til ''Det Gule Rev'' fra Hanstholm. De smukke naturområder, der omgiver Svankjær, indbyder til ophold, vandre- og cykelture i det fri. Golfspillere kan afprøve banen hos f.eks. Nordvestjysk Golfklub ved Thisted (35 km).

Attraktion

Svankjær Kirke er Danmarks mindste landsbykirke. Ved siden af kirken kan I opleve et karakteristisk klokketårn af træ. ''Svankjær lille Savværk'' viser en udstilling af danske papirklip, som dog er udskåret i træ. Se resultaterne af et tidskrævende og præcist udført stykke arbejde og køb evt. et eksemplar med hjem. Fra Lodbjerg Fyr kan I få rigtig god udsigt over det barske landskab, klitplantagen og havet (6 km). I Stenbjerg er det tidligere redningshus i dag indrettet med et lille museum, der fortæller om stationens historie og funktion. I et af de nærliggende fiskerhuse kan I se lille udstilling om fiskerlejets historie. I Stenbjerg er det også muligt at købe friskfangede fisk af de lokale fiskere (10 km). I den populære ferieby Vorupør trækker fiskerne stadigvæk kutterne op på landingspladsen på stranden hver dag efter brug - en meget gammel tradition, som er er bevaret. Fra den 350 m lange læmole har I mulighed for at opleve aktiviteterne på tæt hold (13 km).

Udflugt

I 'De sorte huse' i Agger vises en udstillinger om kystsikringens historie (14 km). Tag med færgen fra Agger til Thyborøn, der med sin nybyggerstil i en barsk natur danner kontrast til andre limfjordsbyer. Kystcentret i Thyborøn er et spændende oplevelses- og formidlingscenter for hele familien. Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevaret købmandsgård. Her får I et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage. På 2. sal i bygningen er der skiftende udstillinger (24 km). Besøg evt. Hanstholm, hvor I bl.a. finder Hanstholm Fyr og Bunkermuseet, der fortæller om 2. verdenskrig (37 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (46 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (73 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2018 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


Mindre arrow

 

0 Sommerhuse i Svankjær

Søg sommerhus