Sommerhusudlejning i Stenbjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Stenbjerg, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Stenbjerg er et gammelt, fredeligt fiskerleje, som er smukt omgivet af Vesterhavet og storslåede plantageområder.

 

Gæstevurderinger fra Stenbjerg

 
 

11 gæster har givet Stenbjerg en gennemsnitlig vurdering på 4,82 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Charlotte, Jerslev Sjælland besøgte området fra
 
27-06-2020 til 04-07-2020

Prøv Niels og Sinnes fiske restaurant nr vorupør.


Kenneth, Odense SØ besøgte området fra
 
13-06-2020 til 20-06-2020

Der er så mange ting at se, så jeg ved ikke hvad jeg skal fremhæve. Men Lodbjerg kirke og Lodbjerg Fyr er absolut et besøg værd ligesom Stenbjerg Landingsplads og Vorupør Fiskeleje. Ja man blive ved. Besøg selv området og oplev det selv.


 

Generel

Stenbjerg er det fredfyldte alternativ til det mere livlige Vorupør. Den hyggelige by er afskærmet mod vind og vejr af klitterne bag den fredede ''Stenbjerg Landingsplads'', hvorfra der tidligere blev drevet erhvervsfiskeri. Atmosfæren omkring landingspladsen med de små hvide redskabsskure, redningshuset, spilhuset og de gamle fiskerhuse er idyllisk og livlig. Her er det også muligt at købe friskfangede fisk af de lokale fiskere. Stenbjergs vartegn er ''Sømærket'', som er højt placeret på en klit. Der kan købes dagligvarer i Stenbjerg, og I kan bl.a. spise på byens kro. Den nærmeste større by er Thisted, som ligger 27 km mod nordøst. Her finder I ro, charme, frisk havluft og rekreative, grønne omgivelser. Området byder på gode muligheder for at bade, fiske og vandre i den enestående natur. Stenbjerg er et ideelt feriested for kunstnere og naturelskere.

 
De små, hyggelige fiskerhuse på vej mod stranden i Stenbjerg Redningshuset og de hvide fiskerhuse fra den høje klit bag stranden i Stenbjerg Et af de små fiskerhuse i Stenbjerg med anker og kanon Sommerdag på stranden i Stenbjerg
 

Strand

Stenbjergs ca. 100 m brede sandstrand med enkelte sten har Blåt Flag. Der er sandbund og badevandet er næsten altid klart. Dog bliver det hurtigt dybt og strømmen kan til tider være stærk. Stranden er afskærmet af marehalmsklitter lige bag de små, hvide fiskerhuse. På grund af vinden, er der gode muligheder for at windsurfe ved Stenbjerg Strand.

Natur

Stenbjerg er på den ene side omgivet af Vesterhavet og de særegne marehalmsklitter og på den anden side ligger de grønne plantageområder. Her kan I nyde duften af hav, jord og fyrretræer på samme tid. De store statsskove bag Vorupør udgør landets største sammenhængende skovarealer. Her finder I søer, vandløb, blide bøgeskove og forblæste fyrretræer. Landskabet er meget afvekslende og vidtstrakt, og himmelen er uendelig høj, klar og blå.

Aktivitet

Der er gode muligheder for kystfiskeri ved Stenbjerg. I kan desuden fiske i baglandets søer, åer og Put & Take fiskeparker. Ønsker I at komme på havfiskeri, kan I tage med en kutter fra Hanstholm ud på havet (29 km). Den dejlige natur med bl.a. Stenbjerg Plantage indeholder flere afmærkede stier, og indbyder til picnic og vandreture. Vestkyststien - en 80 km lang vandre-/cykelsti mellem Bulbjerg og Agger - fører lige forbi Stenbjerg. Har I lyst til at prøve at windsurfe, kan I benytte jer af de gode vind- og strømforhold i området. Bl.a. er Klitmøller et internationalt kendt windsurfer-område (17 km). Golfspillere kan afprøve det hyggelige golfanlæg i Nystrup Plantage (17 km), eller en af Danmarks mest udfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (27 km).

Attraktion

Stenbjergs tidligere redningshus er i dag indrettet med et lille museum, der fortæller om stationens historie og funktion. I et af fiskerhusene kan I se lille udstilling om fiskerlejets historie. I Vorupør trækkes fiskerkutterne stadig op på landingspladsen på stranden hver dag efter brug - en meget gammel tradition, som er bevaret. Fra den 350 m lange læmole har I mulighed for at opleve aktiviteterne på tæt hold (5 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af de lokale fiskerne. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis. ''''Svankjær lille Savværk'''' viser en udstilling af danske papirklip, som dog er udskåret i træ. Se resultaterne af et tidskrævende og præcist udført stykke arbejde og køb evt. et eksemplar med hjem (10 km).

Udflugt

Thisted byder på butikker, restauranter, gallerier, keramikværksteder, Thisted Bryghus og Thisted Museum, hvor I blandt andet kan se en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt udstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (27 km). Besøg Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (29 km). Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevaret købmandsgård. Her får I et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage (33 km). En helt anden seværdighed er Jesperhus, som byder på farverige blomster, tropefugle, junglezoo og legelande for børn (38 km). På frilandsmuseet Hjerl Hede kan I følge livet i en charmerende, gammel landsby med huse, gårde, værksteder, kirke, savværk og meget mere. Oplev forskellige aktivitetsdage og levendegørelser her året igennem (76 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Stenbjerg

Søg sommerhus