Sommerhusudlejning i Hanstholm - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hanstholm, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Når I lejer et sommerhus i Hanstholm, er I omgivet af Vesterhavet, den brede sandstrand, en aktiv havn, et museumscenter og den naturskønne Nationalpark Thy. En ferie i et sommerhus her indbyder til aktive oplevelser i den uspolerede natur.

 

Gæstevurderinger fra Hanstholm

 
 

6 gæster har givet Hanstholm en gennemsnitlig vurdering på 4,00 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Daymee Alfonso, Sabro besøgte området fra
 
20-06-2020 til 27-06-2020

vi spiser altid frokost i caféen i Nørrevorup, jeg elsker at gå en tur på strandene der, klitmøller og Hanstolm, hvor jeg elsker at shoppe i Thisted


Poul-Erik, Sorø besøgte området fra
 
20-06-2020 til 27-06-2020

Vi var på fisketur med rederiet "Det Gule Rev". Bestemt en oplevelse det er værd at tage med, hvis man er lystfisker. Vi besøgte også "det gamle røgeri" i Kuttergade, som er restaurant og fiskeforretning i et. De har efter sigende Jyllands bedste Stjerneskud - og det smagte i hvert fald godt - og for 135 kr. fik man et helt måltid. Vi købte krabbeklør med hjem - 85 kr kiloet - en virkelig delikatesse.


Bent Poul, Skovlunde besøgte området fra
 
11-05-2019 til 25-05-2019

Vi kan anbefale at besøge BUNKERMUSEET, meget interessant Vi har besøgt bl.a.Thorup strand,hvor fiskerbådene bliver trukket op på land flot sandstrand, seværdigt er den store KRAPPESKULPTUR ,på Slettestrand. Hanstholm VILDTRESERVAT er en stor oplevelse, fantastisk natur. THISTED ER EN RIGTIG PÆN BY. Og vil man på restaurant er BAGHUSET AT ANBEFALE


Kim, Espergærde besøgte området fra
 
13-04-2019 til 20-04-2019

Ture i Thy nationalpark, stjerneskud på Hanstholm havn og stierne vest og øst for husets have. Ta drage med, det er der god mulighed for at benytte.


Anders, Stege besøgte området fra
 
06-10-2018 til 13-10-2018

Haverne omkring Hanstholm fyr er et besøg værd. Færge grillen er et godt og billigt sted at spise i Hanstholm.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
07-07-2018 til 14-07-2018

Hent aftensmaden hos Hanstholm Røgeri, her fås delikatesser uden ende, fra søkogte rejer til krabbeklør og de sprødeste spætter.


 

Generel

Den lille fiskeriby Hanstholm ligger på sydspidsen af Thy i meget naturskønne omgivelser. Hanstholm er kendt for sit museumscenter og mange bunkere fra 2. verdenskrig, Danmarks kraftigste fyr samt ikke mindst Nationalpark Thy, Danmarks første Nationalpark. Hanstholm er et oplagt feriemål for den aktive familie, der nyder at opholde sig i naturen, samt for historisk interesserede og andre, som holder af ro og dejlig natur. Her kan I opleve fiskeriauktioner, lære mere om byens rolle under krigen, besøge de samme bunkere som Olsen-banden, samt nyde nærheden til hav og nationalpark. Hanstholm byder på flere spisesteder, blandt andet et røgeri, samt flere butikker med dagligvarer.

 
Kysten, syd for Hanstholm, med badestrand og klitter Det hvide fyrtårn i Hanstholm Den skønne badestrand syd for Hanstholm Fiskerihavnen i Hanstholm
 

Strand

Ved Hanstholm finder I kilometervis af lange, øde sandstrande med bunkere og utæmmede klitlandskaber, hvor I kan finde læ. Bølgerne egner sig fortrinligt til surfing. Stranden er børnevenlig i vandkanten, men vandet bliver hurtigt dybt, og der kan være store bølger. I de yderste klitrækker, på stranden og i vandet kan I se resterne af de bunkere, som i 2. verdenskrig udgjorde en del af Atlantvolden. Solnedgangen over havet er et enestående syn i Hanstholm.

Natur

Syd for Hanstholm kan I følge kyststrækningen og nyde synet af havet og strandene på den ene side og klitplantagerne og Hanstholm Vildreservatet, en del af Nationalpark Thy, på den anden side. Nationalpark Thy dækker et stort område langs kysten - fra Hanstholm i nord til Agger i syd. Området er præget af klithede, plantager, åbne vidder og store, rene søer. Her kan I opleve en helt unik og uspoleret natur med sjældne planter og et rigt dyreliv. I kan blandt andet finde Karl Johan svampe og kantareller her. Gå ikke glip af synet af kronvildet i morgentimerne. I Sårup, få km fra Hanstholm, kan I opleve fire fredede kæmpehøje. Derudover findes der flere bopladser fra jernalderen i området. Området er også attraktivt for ravjægere. Det er relativt nemt at finde rav på stranden ved Hanstholm. For nylig blev der fundet et stykke rav, der vejede 4,2 kg. 37 km øst for Hanstholm kan I også besøge Danmarks eneste fuglefjeld Bulbjerg.

Aktivitet

De meget naturskønne omgivelser indbyder til at vandre, cykle, ride, sejle, bade, surfe og spille golf. Har I cykler med, kan I følge den nye, 30 km lange cykelsti fra Hanstholm til Klitmøller og Vorupør. Fra stien kan I både nyde udsigten over Vesterhavet og naturen i Nationalpark Thy. untainbikere kan desuden følge to mtb-ruter i Tvorup Klitplantage. Det er populært blandt lystfiskere at tage en tur ud til Det Gule Rev med en fiskerbåd. Her kan I fange blandt andet torsk og havkat på over 20 kg. Bådene sejler fra Hirtshals til Det Gule Rev hver dag fra marts til oktober. Det er også muligt at tage med på ridetur på islandske heste ved Hanstholm. På havnen kan I overvære en ægte fiskeriauktion fra kl. 06.45 på hverdage. I Hanstholm finder I desuden en gokartbane. Golfspillere kan afprøve en af Danmarks mest udfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub nær Klitmøller og Vandet Sø (15 km).

Attraktion

På Museumscenter Hanstholm kan I opleve en enestående museumsbunker, som under krigen var udstyret med 4 store kanoner. Og ved siden af bunkeren kan I se en spændende udstilling om Atlantvolden. I kan også køre en tur rundt i bunkerlandskabet med det gamle ammunitionstog. Museumscenter Hanstholm er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Et andet bunkeranlæg med 17 cm kanoner kan I opleve på kysten mellem Hanstholm og Vigsø. Dette anlæg var udgangspunktet for filmen: Olsen-banden i Jylland. Besøg fyret i Hanstholm, som er Danmarks kraftigste og højst beliggende. Fra fyrtårnet har I udsigt over havet og byen. I sidebygningerne kan I se udstillinger om havnebyggeriet, kystfiskeriet og redningsvæsnet. I området omkring Hanstholm kan I besøge mange keramikere, malere, lysstøbere, glaspustere og andre kreative kunsthåndværkere.

Udflugt

I Vorupør, 25 km mod syd, kan I besøge Nordsøakvariet og opleve fisk og havdyr, som er fanget af de lokale fiskere. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, og her kan I få den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levemåde. Besøg fuglefjeldet Bulbjerg - en 47 m høj kalkklint, som er beboet af havfugle, som fx mallemukker og rider. Herfra har I en enestående udsigt over hele Jammerbugten. Se en lille udstilling om fuglefjeldet i bunkeren på toppen af klinten. Bulbjerg ligger omkring 37 km øst for Hanstholm. Jesperhus Blomsterpark på Mors er nordens største blomsterpark, men byder også på junglezoo med tropiske dyr og fugle samt et pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (54 km). I Thyborøn, 60 km mod syd, kan I besøge Kystcentret, som er et oplevelsescenter for hele familien med Danmarks kyst som omdrejningspunkt. Besøg også JyllandsAkvariet, hvor I kan holde en krabbe i hånden, klappe en haj på hovedet og stryge en fladfisk over ryggen.

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Hanstholm

Søg sommerhus