Sol og Strand Sommerhusudlejning
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 21 servicekontorer i Danmark 21 servicekontorer i Danmark 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning i Stege - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Stege, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Stege på Møn er et familievenligt ferieområde - ideelt for lystfiskere og naturelskere.

 

Gæstevurderinger fra Stege

 
 

18 gæster har givet Stege en gennemsnitlig vurdering på 4,11 ud af 5 stjerner.

 

Generel

Middelalderbyen Stege er den største by på den smukke ø Møn, men stadig en hyggelig, overskuelig og meget historisk by. Byens 1000-årige historie kan aflæses på de gamle købmandsgårde, gaderne og torvene. Byens voldanlæg fra middelalderen er Danmarks ældste, bevarede befæstningsanlæg. Stege er et velegnet feriemål for vandsportsaktiviteter som f.eks. lystsejlads, windsurfing og lystfiskeri. Stege har gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Møn er forbundet med Sjælland og Falster med broer, og færgeruterne til Tyskland og Sverige ligger kun ca. en times kørsel væk.

 

Strand

Stranden ved Stege Bugt er en børnevenlig badestrand med lavt vand. Stranden er også særdeles velegnet til windsurfing og sejlads. Møn er præget af pæne og rene strande, bl.a. er Ulvshale Strand, 7 km nord for Stege, blevet kåret som en af Europas bedste badestrande. Stranden er en bred, hvid sandstrand med lavt vand og klitter. Der dannes ofte små laguner i vandkanten, som børnene nyder at lege i. Der er adgang til stranden for kørestolsbrugere.

Natur

Øens unikke natur tiltrækker mange naturelskere, som nyder de stille, smukke strande, de rige fugleområder, de dejlige skove og de storslåede udsigter. Ulvshale Skov ligger nord for Stege og skoven har mange stier, der indbyder til vandreture. Syd for Ulvshaleskoven ligger et stort lyngområde med hedelyng og enebær. Mange spændende fuglearter kan observeres her i forårs- og efterårssæsonen. Mellem Stege og Ulvshale ligger Hegnede Bugt med sine store rørskove. Øen Nyord ligger næsten i forlængelse af halvøen Ulvshale. Landskabet på Nyord er præget af strandenge og rørsumpe, og området er en vigtig yngle- og rasteplads for vandfugle.

Aktivitet

Lystfiskere har gode muligheder langs de varierede og helt specielle kyststrækninger, der omgiver Møn. Havfiskeri kan afprøves fra båden Discovery, som sejler ud fra Klintholm Havn (16 km). Windsurfere og lystsejlere vil finde gode vinde i Stege Bugt. Med sin overkommelige størrelse er øen ideel til cykel-, ride- og vandreture. Møn Golfklubs åbne og kuperede 18-hullers bane er smukt beliggende ned til Stege Nor.

Attraktion

Besøg Møns Museum i den smukke, gamle købmandsgård i Stege. Her vises en middelalderudstilling fra Stege Borg. Mange kunstnere og kunsthåndværkere har valgt at bosætte sig på Møn, og de mange malere, billedhuggere, keramikere, glaskunstnere, guldsmede, rav- og stenslibere, lysstøbere og pileflettere udstiller overalt på øen. På Møn finder I mange grave fra oldtiden i form af stendysser, jættestuer, og bronzealderhøje. Fanefjord Kirke er fra 1250, og indvendig kan I se de fantastiske kalkmalerier fra 13-1400 tallet af den berømte Elmelunde-mester. I de nærliggende Elmelunde og Keldby kirker er der flere flotte kalkmalerier (ca. 9 km).

Udflugt

Liselund Slot, lidt nord for Møns Klint, er verdens eneste stråtækte slot. Slottet ligger smukt placeret i et romantisk parkanlæg og fungerer i dag som museum (16 km). Møns Klint med de høje kridtklinter og den gamle bøgeskov, der vokser helt ud på skrænterne, er et af de mest kendte og besøgte naturområder i Danmark. De imponerende hvide kridtklinter rejser sig af havet og er et svimlende syn både fra stranden og fra klinten (20 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (52 km). Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (55 km). Bonbonland ved Holme-Olstrup har mere end 70 aktiviteter for hele familien - til vands, til lands og i luften (62 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2019 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

3 Sommerhuse i Stege

Søg sommerhus
 
  •  Kategori

   ?

    

   Stege Sommerhus, Stege

   Reg.nr.: 85-1009

   700 m til vandet

   Sovepladser: 4

   Soverum: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Stege Sommerhus, Stege

   Reg.nr.: 85-1000

   200 m til vandet

   Sovepladser: 4

   Soverum: 3