Sommerhusudlejning i Askeby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Askeby, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Askeby på den vestlige del af Møn ligger lige ud til Grønsund. Her er I omgivet af dejlig strand, skøn natur og en lille havn. En ferie i et sommerhus i Askeby indbyder til aktiviteter på land og til vands samt til at besøge nogle af Møns interessante seværdigheder.

 

Gæstevurderinger fra Askeby

 
 

2 gæster har givet Askeby en gennemsnitlig vurdering på 5,00 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Eva, Vejby besøgte området fra
 
29-08-2020 til 05-09-2020

Hårbølle havn er meget hyggelig.


 

Generel

Møn er forbundet med både Sjælland og Falster via broer, og er derfor let tilgængelig. Det rolige og hyggelige sommerhusområde ved Askeby ligger på den sydvestlige del af Møn, et par kilometer fra kysten og 11 km fra Møns største by Stege. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer samt et spisested i Askeby. Hvis I ønsker at sejle, fiske, surfe eller blot nyde den smukke natur, er Møn et ideelt feriested for jer.

 

Strand

Hårbølle Strand, 5 km mod sydvest, er en dejlig, hvid og børnevenlig sandstrand. Stranden ved Stege Bugt er en børnevenlig badestrand med lavt vand. Stranden er også særdeles velegnet til windsurfing og sejlads. Ulvshale Strand på Møns nordkyst, 20 km fra Askeby, er en af Møns bedste badestrande, og stranden modtog for nogle år siden en europæisk pris for at være en af Europas bedste badestrande. Stranden er en bred, hvid sandstrand med lavt vand og klitter. Der dannes ofte små laguner i vandkanten, som børnene nyder at lege i. Der er adgang til stranden for kørestolsbrugere. Klintholm Havn Strand, 26 km mod øst, ligger ved den stemningsfyldte fiskerihavn, og kan ligeledes anbefales som badestrand.

Natur

Ikke langt fra Askeby ligger den smukke Fanefjord Skov - lige ud til Østersøen. Her kan I opleve stejle skrænter og et rigt dyreliv. Øens unikke natur tiltrækker mange naturelskere, som nyder de stille, smukke strande, de rige fugleområder, de dejlige skove og de storslåede udsigter. Mellem Stege og Ulvshale ligger Hegnede Bugt med sine store rørskove. Ulvshale Skov ligger nord for Stege og skoven har mange stier, der indbyder til vandreture. Syd for Ulvshaleskoven ligger et stort lyngområde med hedelyng og enebær. Mange spændende fuglearter kan observeres her i forårs- og efterårssæsonen. Øen Nyord ligger næsten i forlængelse af halvøen Ulvshale. Landskabet på Nyord er præget af strandenge og rørsumpe, og området er en vigtig yngle- og rasteplads for vandfugle.

Aktivitet

En 3 km lang, afmærket vandrerute umiddelbart nord for Askeby fører jer igennem et naturskønt landskab med et rigt dyreliv. Lystfiskere har gode muligheder langs de varierede og helt specielle kyststrækninger, der omgiver Møn. Derudover finder I 2 Put & Take fiskesøer ved Borre (22 km). Havfiskeri kan afprøves fra båden Discovery, som sejler ud fra Klintholm Havn (26 km). Farvandet omkring Møn byder desuden på optimale betingelser for sejlads og windsurfing. Golfspillere kan afprøve den kuperede og smukt beliggende bane hos Møn Golfklub ved Stege Nor. Med sin overkommelige størrelse er øen ideel til cykel-, ride- og vandreture.

Attraktion

Lige i nærheden af Askeby kan I opleve Marienborg Gods og Klekkendehøj Jættestue. På Vestmøn finder I også jættestuen Kong Asgers Høj, hvorfra I kan få en flot udsigt over området. Besøg Hårbølle Havn - en lille romantisk lyst- og fiskerihavn med karakter og stemning (5 km). Mange kunstnere og kunsthåndværkere har valgt at bosætte sig på Møn. Oplev f.eks. malere, billedhuggere, keramikere, glaspustere, ravslibere, lysstøbere og pilefletterne arbejde i deres værksteder. I Askeby finder I bl.a. et smykkemuseum, en pilefletter og flere malere. Middelalderbyen Stege er den største by på Møn, men stadig en hyggelig, overskuelig og meget historisk by. Byens 1000-årige historie kan aflæses på de gamle købmandsgårde, gaderne og torvene. Byens voldanlæg fra middelalderen er Danmarks ældste, bevarede befæstningsanlæg. Besøg bl.a. Møns Museum, som ligger i en smuk, gammel købmandsgård i Stege. Her vises en middelalderudstilling fra Stege Borg (11 km).

Udflugt

Møns Klint med de høje kridtklinter og den gamle bøgeskov, der vokser helt ud på skrænterne, er et af de mest kendte og besøgte naturområder i Danmark. De imponerende hvide kridtklinter rejser sig af havet og er et svimlende syn både fra stranden og fra klinten (30 km). Liselund Slot, lidt nord for Møns Klint, er verdens eneste stråtækte slot. Slottet ligger smukt placeret i et romantisk parkanlæg og fungerer i dag som museum. I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (42 km). Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (44 km). BonBon-Land er en forlystelsespark, der samler hele familien om mere end 70 skøre forlystelser, flere forskellige sjove shows og masser af hyggekroge. Alle aktiviteter er gratis, når entreen er betalt (62 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Askeby

Søg sommerhus
 
  •  

   Askeby Sommerhus, Askeby

   2 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: no   •   200 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 1790,-