Sommerhusudlejning i Tjele Langsø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Tjele Langsø, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Tjele Langsø er naturskønt beliggende i Midtjyllands smukke natur mellem Hobro og Viborg.

 

Gæstevurderinger fra Tjele Langsø

 
 

gæster har givet Tjele Langsø en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 

Generel

Den 8 km lange, privatejede og meget fiskerige Tjele Langsø er omgivet af marker, enge, græsningsarealer, buskadser og skov med små søer. Området er et ideelt feriested for især lystfiskere og naturelskere, men er også rigt på kulturelle seværdigheder. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området omkring Tjele Langsø, og 17 km herfra ligger domkirkebyen Viborg med diverse seværdigheder, gode indkøbsmuligheder samt flere spisesteder.

 

Strand

Tjele Langsø har sandbund og det er muligt at bade her. 32 km fra søen kan I bade ved den 10 m brede strand ved Hjarbæk. Stranden består mest af sand, og bunden er af både sand og sten. Vandet er meget fersk her, da stranden ligger langt fra det åbne hav. Det er også muligt at surfe her. Foretrækker I at bade i havet, ligger den dejlige sandstrand ved Øster Hurup ca. 70 km mod øst. Denne strand er pga. sit lave vand meget børnevenlig og har desuden Blåt Flag. Der er omkring 100 km til Vesterhavets brede, hvide sandstrande med klitter fra Tjele Langsø.

Natur

Tjele Langsø får tilført vand fra åerne Tjele Å og Engdal Bæk, og vandet løber igen ud i Vorning Å, Skals Å og videre ud i Hjarbæk Fjord. Søen er omgivet af marker, enge, arealer med græssende køer, buskadser og skove. Det frodigt og det bakkede landskab indbyder til lange vandreture. Lindum Skov ligger i nord for søen og er et dejligt og meget gammelt skovområde med løv-, bøge-, ege- og nåletræer. I den naturskønne skov, Hald Ege, lige syd for Viborg, venter dejlige naturoplevelser langs de mange vandrestier (26 km). Ved Hjarbæk Fjord kan I opleve både et vildtreservat og et fuglebeskyttelsesområde (32 km).

Aktivitet

Det midtjyske landskab byder på et hav af fiskemuligheder. Tjele Langsø er meget fiskerig og med sin størrelse byder den på virkelig mange gode fiskesteder. Men I også kaste snøren ud i områdets åer, som f.eks. Simested Å eller Karup Å. Golfspillere har gode muligheder i området omkring Tjele. De nærmeste baner finder I ved Viborg Golfklub (17 km), Hjarbæk Fjord Golf Klub (32 km), Randers Golf Klub (43 km) og Rold Skov Golfbane ved Skørping (63 km). Viborg byder på aktiviteter som vandland, bowlingcenter og tennisbaner osv. Området indbyder med sin afvekslende natur til vandre- og cykelture.

Attraktion

Det smukke Tjele Gods er Danmarks ældste herregård. Herregården ligger nord for søen og kan betragtes udefra. Jættestuen ved Bigum er en smuk, velbevaret og højtliggende jættestue, som kan opleves lige nord for Tjele Langsø. Ved den sydlige bred af søen ligger Nr. Vinge Vandmølle. Mølledammen og dalen ved Vinge Møllebæk er fredet på grund af områdets særprægede vegetation. Ved Verdenskortet ved Klejtrup Sø kan I opleve en mini udgave af hele verden, med have, søer, floder og bjergkæder, hvor 1 bredegrad (111 km) svarer til 27 cm på kortet (10 km). Besøg Viborg med bl.a. nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et rigt kunst- og kulturliv, mange interessante museer, en hyggelige gågade og mange spisesteder (17 km).

Udflugt

Tag 4000 år tilbage i tiden i Hvolris Jernalderlandsby ved Skals. Her kan I for en dag opleve oldtidens skikke og levevis i et spændende og levende museum (24 km). I Mønsted Kalkgruber ved Stoholm kan I gå rundt i en labyrint af oplyste minegange med store huler og snævre passager (36 km). På Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord kan I lære mere om livet på en af datidens største vikingeborge (37 km). Oplev det tropiske univers i Randers Regnskov. Tre store kupler viser regnskoven på de tre forskellige kontinenter; Afrika, Asien og Sydamerika, og udenfor venter DanmarksParken med bondegårdsdyr og naturlegepladser (40 km). Tag tilbage i tiden på frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor I kan opleve en intakt og idyllisk landsby med boliger, værksteder, en vandmølle, gårde, butikker og meget mere. Museet arrangerer forskellige aktivitetsdage og levendegørelser året igennem (63 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Tjele Langsø

Søg sommerhus