Sommerhusudlejning i Sennels - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sennels, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Sennels er en lille, hyggelig landsby, beliggende ud til til Limfjorden og Thisted Bredning.

 

Gæstevurderinger fra Sennels

 
 

3 gæster har givet Sennels en gennemsnitlig vurdering på 5,00 ud af 5 stjerner.

 
youtube
 
youtube
 

Generel

Sommerhusene ved Sennels er omgivet af fjord, marker og skov. Det naturskønne og kuperede område ligger 7 km nord for handelsbyen Thisted. I landsbyen findes bl.a. en kirke, et hyggeligt torv, en legeplads, et grønt område med gamle frugttræer og mulighed for indkøb af dagligvarer. I Thisted finder I gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Der findes flere oldtidsminder i form af langhøje, gravhøje og bopladser fra stenalderen. Sennels er et ideelt feriemål for lystfiskere, kulturelt interesserede samt fugle- og naturelskere.

 
Dæmning, vand med et rigt fugleliv og bakkede naturområder ved Sennels Badebro ved stranden i sommerhusområdet Sennels Udsigt langs kysten, der er omgivet af skov, ved Sennels Sommerhuse i grønne omgivelser, bag kysten i Sennels
 

Strand

Det er muligt at bade i Thisted Bredning ud for Sennels. 14 km mod nord, via to dæmninger, finder I en virkelig god Limfjords-badestrand med groft sand og sten ved Amtoft. Der findes desuden en badebro på stedet. Ønsker I at bade i Vesterhavet, ligger kysten og Klitmøller Strand kun 23 km fra Sennels. Den dejlige, hvide sandstrand ved Klitmøller er ca. 50 m bred og adskillige kilometer lang. Et ideelt sted for en dukkert, solbadning samt windsurfing. Vandet er klart og der er sandbund. Der bliver dog hurtigt dybt, og bølger og stærk strøm kan forekomme. Bilkørsel er ikke tilladt på stranden.

Natur

Sennels er omgivet af Limfjorden og et bakket terræn med Hov Dås som det højeste punkt (46 m). Sennels Plantage fra 1884 ligger i Sennels Skov, lige nord for sommerhusområdet. Arup Vejle, en del af naturreservatet ''Vejlerne'', er et inddæmmet område med rørskove, strandenge og et rigt fugleliv. Vejlerne er Nordeuropas største vildtfuglereservat, og her i vådområdet kan I fra en af de afmærkede ruter eller fra de mange udsigtstårne følge fuglelivet. Ved skrænten ned til fjorden ved Hovsør, et par km nord for Sennels, er der flot udsigt over fjorden og Hov-dæmningen. Knudsbjerg plantage ligger helt ud til vandet og har en hel speciel vegetation. I Østerild Plantage kan I fra stedets fugletårn opleve en flot udsigt over Tømmerby Fjord og Vesløs Vejle.

Aktivitet

Der er gode muligheder for lystfiskere i fjorden samt i områdets søer, åer og Put & Take fiskesøer. Golfspillere kan afprøve banerne hos de nærliggende golfklubber: Nordvestjysk Goldklub i Thisted ( 7 km), Han Herred Golfklub ved Fjerritslev (38 km) og Åbybro Golfklub (69 km). Ved kysten ud for Sennels er der også gode betingelser for windsurfere.

Attraktion

Området omkring Sennels er rigt på kulturelle minder. Omkring højdedraget ved Hov kan I se spor efter flintminer. På Hov Dås findes en langhøj, og på Sennels Dås kan I opleve en langdysse, hvor kammeret er fjernet. På Knudsbjerg ligger der en boplads fra stenalderen. Ved Vesløs, ca. 20 km mod øst, kan I se voldstedet Helledis. Et par km nord herfor ligger vikingegravpladsen ved Højstrup, som består af 37 små runde og aflange høje og omkring 70 rejste sten. I Thisted finder I butikker, restauranter, gallerier, keramikerværksteder, Thisted Kirke og Thisted Museum, som er indrettet i en gammel, privat villa og viser bl.a. en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt udstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (7 km).

Udflugt

I den hyggelige landsby Øsløs kan I opleve de velbevarede bondeskipperhuse fra 1800-tallet, heriblandt forfatteren Johan Skjoldborgs barndomshjem, der i dag er indrettet til museum (21 km). Besøg Hanstholm Fyr samt bunkermuseet i Hanstholm, der viser udstillinger om 2. verdenskrig (27 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af fiskerne i Vorupør. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser historien bag Vorupør og byens kystbefolkning (30 km). I Jesperhus kan hele familien hygge sig med farverige blomster, legeland, tropiske dyr og underholdning på scenen (44 km). En lidt længere dagsudflugt kan bringe jer til Stenaldercentret i Ertebølle, hvor I kan se udstillinger og lære mere om stenalderens mennesker (68 km), eller til frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor I kan gå rundt i en intakt, gammel landsby og følge med i aktiviteterne i værkstederne, i husene og på markerne (82 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Sennels

Søg sommerhus
 
  •  

   Sennels Sommerhus, Sennels

   3 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: no   •   250 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 2704,-