Sommerhusudlejning i Karby, Mors - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Karby, Mors, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Den hyggelige landsby Karby ligger lige ud til Visby Bredning på vestkysten af Mors.

 

Gæstevurderinger fra Karby, Mors

 
 

gæster har givet Karby, Mors en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 
youtube
 

Generel

Karby er meget naturskønt beliggende, omgivet af åbne landskaber med græssende dyr og fjorden i baggrunden. Området byder på mange aktivitetsmuligheder, og I kan bade, surfe, sejle, fiske, spille golf, ride, vandre, cykle eller blot slappe af her. Lige syd for Karby finder I et færgeleje, hvorfra I kan sejle over Limfjorden til Thy. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Karby, og 20 km mod øst ligger char(39)hovedstadenchar(39) Nykøbing Mors, som byder på mange butikker, spisesteder, seværdigheder og hyggelig havnestemning.

 

Strand

Tæt ved Karby ligger en dejlig Limfjordsstrand med groft sand samt lavt, børnevenligt vand. Sillerslev Strand ligger ved Sillerslev Havn, og betegnes som øens bedste badestrand. Her er vandet lavt og rent, hvilket gør stranden meget børnevenlig. En beachvolley bane er til rådighed på stranden, som desuden har badebro og Blåt Flag. Der er desuden gode surfmuligheder her (16 km mod sydøst). Ved Nykøbing kan I bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og børnevenlig badestrand med badebro og Blåt Flag. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og sten har lavt, klart vand og en dejlig sandbund. Beachvolley er en meget populær aktivitet her (20 km). Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede, hvide sandstrande med bølger og høje klitter, ligger f.eks. Agger Strand kun omkring 23 km fra Tæbring.

Aktivitet

I eller omkring Karby er der gode aktivitetsmuligheder. Fjorden indbyder til badning, vandsport, sejlads og fiskeri. På land kan I bl.a. vandre, cykle, ride og spille golf. Golfspillere kan afprøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing, som er anlagt på et engareal med et åsystem. Der er ideelle fiskemuligheder langs de smukke og varierede Limfjordskyster på Mors. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Det kan også anbefales at cykle langs de små og kun meget lidt traffikerede veje, og herfra nyde de flotte udsigter over Limfjorden og området. Mors er som skabt til aktiv ferie, og I kan følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km).

Attraktion

Det eventyragtige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en af Danmarks ældste herregårde og i dag åben for offentligheden. Her finder I bl.a. en udstilling om Tornerose (19 km). Købstaden Nykøbing er char(39)hovedstadenchar(39) på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (20 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger, museer og arbejdende værksteder.

Udflugt

Når I holder ferie i sommerhus i Karby, Mors er en dagsudflugt til Jesperhus et must. Jesperhus er en farverig blomsterpark med tropiske dyr, legeland, vandland, underholdning og meget mere (20 km). Skarregaard ved Hesselbjerg er en af de ældste slægtsgårde på Mors, og fungerer i dag et landbrugsmuseum (36 km). På Molermuseet i Hesselbjerg nær molerskrænten Hanklit kan I se de utrolige fund af gamle fossiler (både forstenede dyr og planter), som er udgravet fra moleren (36 km). En tur til den gamle landsby i frilandsmuseet Hjerl Hede er også en hyggelig og lærerig oplevelse for alle i familien. Her kan I følge live og aktiviteterne i de gamle huse, butikker og værksteder. Stenaldercentret i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. I kan blandt andet se stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads (62 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Karby, Mors

Søg sommerhus