Sommerhusudlejning i Ertebølle - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Ertebølle, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Ertebølle, bor I lige ved en dejlig strand med høje skrænter ved Limfjorden. Her kan I følge en sti langs vandet - på toppen af skrænten. Bag sommerhusene er naturen præget af skov og hede. Foruden skøn natur byder Ertebølle på et interessant stenaldercenter.

 

Gæstevurderinger fra Ertebølle

 
 

10 gæster har givet Ertebølle en gennemsnitlig vurdering på 4,10 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Britta, Fredericia besøgte området fra
 
27-06-2020 til 04-07-2020

Som dansk og historie uddannet fra syddansk universitet så var Johannes V jensen og især hans søster Thit Jensens museum i Farsø et besøg hver, fiskehandleren i livø, Løgstør havn og området omkring Ertebølle var et sted vi kan anbefale


Peter, Tølløse besøgte området fra
 
27-06-2020 til 04-07-2020

Mønsted kalkmine var flot. Hanstholm bunker museum noget for vores drenge. Vesterhavet en blæsende dag er absolut også en oplevelse.


 
youtube
 

Generel

Ertebølle er beliggende i Himmerlands dejlige natur, lige ud til Limfjorden. Lej et sommerhus i dette rolige område, der byder på en smuk natur, frisk luft og masser af plads. Desuden har geologiske og arkæologiske fund gennem tiden givet området stor historisk betydning. Ved Ertebølle finder I en dejlig strand, hvorfra der er udsigt til øen Livø. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer nær sommerhusområdet. Flere butikker og spisesteder finder I i de nærliggende byer Løgstør, Farsø og Aars. I et sommerhus her kan I rigtigt nyde de skønne omgivelser og i mange af vores huse er det tilladt at medbringe hund.

 
Ertebølles dejlige Limfjordsstrand neden for de høje skrænter i sommerhusområdet Badebro ved stranden i ferieområdet Ertebølle De høje skrænter bag Limfjordsstranden i Ertebølle Oplev fortiden i Stenaldercentret i Ertebølle
 

Strand

Ertebølle Strand er en dejlig strand med meget klart vand. Stranden er kendetegnet af høje, bevoksede klitter/klinter og dybt vand. Pga. det dybe og klare vand er Ertebølle Strand et godt sted at dykke. Det er - med lidt tålmodighed - muligt at finde historiske fossiler og forsteninger her. En dejlig, børnevenlig strand med sandbund og lavt vand finder I ved Trend, ca. 3 km nord for Ertebølle.

Natur

I Ertebølle kan I opleve en skøn natur og med et sommerhus som base, kan I tage på mange gode udflugter i området. Fra Ertebølle Bjerg kan I nyde den smukke udsigt over Limfjorden. I Trend Skov, som ligger bag landsbyen Trend, findes den kongelige Jagthytte samt mange, gode vandrestier. Trend Å, som bugter sig fra Vester Hornum og ud til Limfjorden, er populær blandt lystfiskere. Urhehøj- og Myrhøj Plantage var tidligere en kulturskov, men er nu en uberørt urskov og et yndet udflugtsmål. Hyllebjerg Bakker er et dejlig naturlandskab med gode vandrestier. Området er med sine søer og moser et yndet sted for trækfugle, og et eldorado for ornitologer. Nyd udsigten over Himmerland og Limfjorden fra toppen af bakkerne. Fra Rønbjerg, 12 km nord for Ertebølle, kan I tage med færgen til den lille ø Livø. Øen er bilfri og byder på en skøn natur med store egeskove, flere afmærkede vandrestier, klinter, et rigt dyreliv med bl.a. sæler samt en helt enestående ro.

Aktivitet

Sommerhusudlejning i Ertebølle giver mulighed for et væld af forskellige aktiviteter. Ved Gatten nær Farsø ligger en af Nordeuropas største og flotteste golfbaner; Himmerland Golf & Country Club. Der er gode muligheder for lystfiskeren i søen Sjørup Sø, i åen Trend Å, i Limfjorden samt i områdets Put&Take fiskesøer. Hos Rønbjerg Feriecenter har I adgang til subtropisk badeland og masser af andre aktiviteter for såvel børn som voksne mod betaling. Oplev den dejlige natur på nært hold langs de mange cykel- og vandrestier i området. På Limfjorden er det muligt at windsurfe og sejle for motor eller sejl. Desuden er der bowlingbane, indendørs gokart-bane, svæveflyveklub og 2 sejlsportshavne i området.

Attraktion

Ertebølle-kulturen vidner om bosættelserne omkring Limfjorden i stenalderen for mere end 6000 år siden. Ved Ertebølle blev den første køkkenmødding udgravet i 1890. I Stenaldercentret oplyses om stenaldersamfundet gennem spændende udstillinger og arbejdende værksteder. Ved Bjørnsholm Bugt ligger det imponerende 3-længede middelalderklostret Vitskøl Kloster fra 1157. Her er det muligt at opleve kirkeruinen, krydderurtehaven og pladsen med de smukke bygninger. Herregårdsmuseet Hessel ligger på havløen Louns ved Hvalpsund. (18 km) Fæstningsanlægget Aggersborg fra 980 er et af de største ringborge i Danmark med spor efter 48 langhuse. Vikingeborgen ligger meget strategisk ved Limfjordens smalleste sted. (25 km)

Udflugt

På øen Fur, som ligger ud for Trend og Ertebølle, finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinter, skove og molergrave. Tag børnene med til Jesperhus på Mors. Den imponerende og smukke blomsterpark byder også på aktiviteter som junglezoo, legeland og vandland (46 km). Tag ned under jorden i Mønsted Kalkgruber ved Stoholm. Her kan I følge en lang minegang, hvoraf 2 km er oplyst. Oplev de store, underjordiske huler og smalle passager samt et lysshow, der spejler sig i en af de store søer i kalkgruben (52 km). I kan også tage tilbage i tiden og besøge den populære seværdighed Hjerl Hede Frilandsmuseum. Her får I et autentisk indblik i livet, som det foregik i en landsby for 100-200 år siden. Oplev huse, gårde, værksteder, butikker og husdyr i den charmerende landsby (63 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Ertebølle

Søg sommerhus