Sommerhusudlejning i Vedersø Klit - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vedersø Klit, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Vedersø Klit ligger mellem Nissum Fjord og Ringkøbing Fjord og betragtes som et af vestkystens smukkeste feriesteder.

 

Gæstevurderinger fra Vedersø Klit

 
 

gæster har givet Vedersø Klit en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 
youtube
 

Generel

I dette hyggelige og naturskønne ferieområde finder I smuk natur, dejlige badestrande, kulturelle seværdigheder samt gode indkøbs- og aktivitetsmuligheder. Området har været benyttet som sommerhusområde siden 30''erne, og allerede dengang blev det bestemt, at der kun måtte opføres de grundmurede, stråtækte feriehuse, som i dag karakteriserer området.

 
Den brede sandstrand med klitter og bunkere i Vedersø Klit Adgang til den skønne sandstrand bag de høje klitter i Vedersø Klit Bunker på stranden i Vedersø Klit Sommerhusene i Vedersø Klit ligger lige bag strandens høje klitter og sømærket
 

Strand

Stranden ved Vedersø Klit er en 5 km lang, hvid sandstrand med høje klitter og Blåt Flag. Her er der sandbund og rent, dybt badevand. Stranden er bilfri.

Natur

De smukke sandstrande langs vestkysten indbyder uanset vejret til lange gåture. Få km nord for Vedersø Klit ligger Husby Klitplantage bag de høje strandklitter. Her kan I opleve en meget varieret natur med bl.a. ege-, bøge-, fyrre- og grantræer. Langs de afmærkede vandrestier venter enestående naturoplevelser. I Husby Plantage findes også en meget populær badesø. Tæt ved plantagen ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvandssøer i området. Her findes et rigt fugleliv. Den lavvandede Nissum Fjord er et vigtigt ynglested for vadefugle og flere steder langs Nissum Fjord kan I opleve fredede reservater med et utrolig rigt fugle- og planteliv.

Aktivitet

Ved Vedersø Klit findes bl.a. tennis- og minigolfbaner samt et udendørs badeland. Vedersø Ridecenter tilbyder rideture på stranden eller inde i landet. Der er gode surfmuligheder ved Vesterhavet, men er I mere til roligt vand, kan der også surfes på Nissum Fjord. For lystfiskere er der mulighed for at fiske fra kysten, i fjorden samt i områdets Put & Take fiskeparker. En af landets bedste golfbaner ligger ved Holstebro, ca. 30 fra Vedersø Klit. Den smukke seasidebane ved Holmsland Klit Golfklub ved Søndervig er også værd at afprøve.

Attraktion

Vedersø kirke er kendt for sin tidligere sognepræst Kaj Munk. Historien om Kaj Munk kan opleves på egnsmuseet, og hans gravsted kan stadig ses ved kirken. På tangen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord ligger Thorsminde - en gammel fiskerby med bl.a. Danmarks første strandingsmuseum St. George, hvor I kan få et indblik i dagligdagen ombord på de engelske krigsskibe ''St. George'' og ''Defence''.

Udflugt

Når I holder ferie i sommerhus i Vedersø Klit, kan I besøge den charmerende by Ringkøbing med gamle huse, brostensbelagte gader og et hyggeligt havnemiljø (25 km). Tag på en oplevelsesrig dagsudflugt til frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor I kan se, hvordan håndværkerne demonstrerer de gamle håndværk i værkstederne, når bonden passer sine dyr og marker eller husmoderen bager brød. Et besøg på Hjerl Hede er både lærerigt og hyggeligt for hele familien (53 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Vedersø Klit

Søg sommerhus