Sommerhusudlejning i Thorsminde - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Thorsminde, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Thorsminde er beliggende i det naturskønne Vestjylland, på tangen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord.

 

Gæstevurderinger fra Thorsminde

 
 

4 gæster har givet Thorsminde en gennemsnitlig vurdering på 4,75 ud af 5 stjerner.

 

Generel

Thorsminde er omgivet af et dejligt naturlandskab, og her har I mulighed for både at slappe af og at være aktiv. I byens havn kan I se når kutterne kommer ind med dagens fangst, evt. købe friskfangede fisk og nyde det hyggelige havnemiljø. Når I går tur på molerne, kan I opleve udsigten over både fjord og hav. I Thorsminde er der gode indkøbsmuligheder og en dejlig restaurant, hvorfra der er en fantastisk havudsigt. Der er 46 km til Holstebro, hvor I finder et utal af butikker, caféer og spisesteder.

 
I Thorsminde finder I en dejlig Vesterhavsstrand med høje klitter Thorsmindes dejlige, brede sandstrand med høje klitter Anker og kanon foran Strandingsmuseet og stranden i Thorsminde Lystfiskere på molerne i Thorsminde
 

Strand

Ved Thorsminde finder I dejlige Vesterhavsstrande med groft sand, klitter og dybt vand. Specielt nord for havnen er stranden god og har desuden Blåt Flag. Foretrækker I mindre og mere børnevenlige strande, finder I dette ved Nissum Fjord. Her er sandet fint og vandet lavt. Fjorden er desuden også meget velegnet til windsurfing.

Natur

Naturen omkring Thorsminde er præget af grønne områder, fjord og hav. Området ved Nissum Fjord har et rigt dyre- og fugleliv. Fjandø er en lille ø i bunden af Nissum Fjord, lige ud for fastlandet, som er udlagt som fuglereservat og færdsel på øen er ikke tilladt i sommermånederne. I Husby Klitplantage, 14 km mod syd, findes mange dejlige, afmærkede vandreruter. Plantagen strækker sig fra havet og ind i landet og derfor kan I opleve et meget varieret landskab. Tættest ved havet består plantagen af klitter og hedelandskab, og længere inde i landet afløses den af fyrskov og senere frodig løvskov. I plantagen findes desuden en dejlig badesø.

Aktivitet

I Thorsminde er der mange gode muligheder for lystfiskere. I kan tage med fiskekutteren ''Midboen'' ud på havet, smide snøren ud i Nissum Fjord eller i Vesterhavet fra molerne og havnen. Ved Fjand, få km syd for Thorsminde, finder I desuden en god fiskepark, Fjand Fiskepark, samt et røgeri. De er flere gode golfbaner i området, bl.a. Holstebro Golfklub og Holmsland Golfklub ved Søndervig. Thorsminde byder også på en svømmehal med sauna. Der er gode surfmuligheder ved Thorsminde, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord. Der findes flere gode cykel- og vandreruter i området. Stranden er, uanset årstid, altid ideel for vandreture.

Attraktion

Byens vartegn er en havfrue, skabt af en lokal billedhugger, som illustrerer længslen efter fiskernes hjemkomst. Besøg evt. strandingsmuseet ''St. George'' i Torsminde, som giver et indblik i dagligdagen ombord på de engelske krigsskibe ''St. George'' og ''Defence''. Museet blev grundlagt efter en af verdens største skibsulykker i 1811. Her forliste de to engelske skibe, og mere en 1000 mand omkom ud for Thorsminde. Hør den tragiske historie og se genstande fra de to skibe. Blandt de spændende fund er kanoner, guldmønter, musikinstrumenter og våben. Thorsminde Kirke er ret speciel, da den er indrettet i et tidligere redningshus. På den store herregård Nr. Wosborg fra middelalderen kan I opleve dagligdagen på en dansk bondegård.

Udflugt

I Thyborøn finder I både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet med aktiviteter, udstillinger og akvarier. Klap en haj, lav jeres eget tordenvejr eller start en tornado her (41 km). Den gamle købstad Ringkøbing er en hyggelig by med brostensbelagte gader og et charmerende havnemiljø (42 km). Ringkøbing Museum udstiller fund fra en jernalderboplads i Fjand, bl.a. en kendt, forkullet dør. Tag på dagstur til frilandsmuseet Hjerl Hede og oplev en gammel landsby med værksteder, gårde med dyr og marker, butikker med varer fra gamle dag og meget mere (64 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Thorsminde

Søg sommerhus
 
  •  

   Thorsminde Sommerhus, Thorsminde

   3 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: no   •   25 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 3775,-
    
  •  

   Thorsminde Ferielejlighed i by, Thorsminde

    

   Sovepladser: 2   •   Soverum: 1
   Husdyr tilladt: 1   •   100 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 1548,-