Sommerhusudlejning i Skærbæk - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Skærbæk, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Her kan I holde ferie i dejlig natur ved Vadehav og Vesterhav.

 

Gæstevurderinger fra Skærbæk

 
 

21 gæster har givet Skærbæk en gennemsnitlig vurdering på 3,81 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Bent, Videbæk besøgte området fra
 
28-10-2020 til 02-11-2020

Det var meget dårligt vær da vi var der, så vi nød den dejlige hus som var rummelig og godt møbleret m. m. en meget fint hus.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
10-10-2020 til 14-10-2020

Fint område hvis man vil se Vadehavet.


Bjarne, Søborg besøgte området fra
 
03-10-2020 til 10-10-2020

Ballum Slusekro i nærheden er udmærket spisested 10 min. fra sommerhuset


Bent, Viby J besøgte området fra
 
01-08-2020 til 08-08-2020

Ribe viking center er en oplevelse. Højer gamle sluse er også et besøg værd.


Gitte, København S besøgte området fra
 
11-07-2020 til 18-07-2020

Glad Zoo ca 25 min kørsel væk er klart et besøg værd for mindre og lidt større børn, vi købte en pose med foder og det syns en 5 årig var en fest.


Sophie, Kjellerup besøgte området fra
 
13-04-2019 til 20-04-2019

Vi besøgte Fantastiske Rømø et par gange på den uge vi havde. Vi besøgte også Ribe og Tønder som har super gode handle muligheder og er super hyggelige at besøge med alle deres historie og flotte gamle bygninger.


Dorte Grenaae, HELLERUP besøgte området fra
 
07-07-2018 til 14-07-2018

Vi gik mange ture, tog til Esbjerg. Fanø, Mandø og Rømø.


Inger, Karlslunde besøgte området fra
 
05-03-2018 til 10-03-2018

Der er fint i Ribe og gode restauranter. Tønder er også rigtig god, de har en rigtig god skoforretning, med mange tilbud. Marsken er spændende, Højer sluse og kammerslusen og vadehavscentret


 

Generel

Skærbæk er en livlig og atmosfærefyldt by med museer, seværdigheder, aktiviteter, grønne områder, mange spisesteder og gode indkøbsmuligheder. Byen er beliggende ved Jyllands sydvestkyst - direkte ved den 10 km lange dæmning, som fører over til Rømø. Skærbæk er omgivet af det enestående Vadehav, vådområder med et rigt fugleliv, marker, plantager og små, hyggelige lokalsamfund i det grønne bagland. De mange seværdigheder, den unikke natur og de alsidige aktivitetsmuligheder gør dette område til en ideel feriedestination for fugleentusiaster, lystfiskere, naturelskere og familier med børn.

 
Sommerhuse i grønne omgivelser i centrum af Skærbæk Sommerhusene i Skærbæk ligger ud til grønne omgivelser Spisested og aktivitetscenter ved sommerhusene i Skærbæk Legeplads på et stort græsareal ved sommerhusene i Skærbæk
 

Strand

Skærbæk er beliggende helt ud til det fuglerige Vadehav med strandenge, og 19 km herfra ligger en af Europas skønneste badestrande - den 15 km lange Lakolk Strand på vestsiden af Rømø. Her kan I køre i bil helt ned til strandkanten. Dog findes der også bilfri områder. Den børnevenlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund, klitter og Blåt Flag. Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til diverse strandaktiviteter. F.eks. er petanque, kittebuggykørsel, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet. 25 km mod syd findes en sandbadestrand ved Emmerlev Kiev. Her er stranden børnevenlig med sandbund og lavt vand. Herfra har I desuden en fantastisk udsigt over Vadehavet og øerne Sild og Rømø.

Natur

Skærbæk er omgivet af naturskønne områder i form af Vadehavet med marsk, strandenge, store vådområder og et rigt fugleliv samt en frodig natur bag kysten med hedelandskaber, skove, plantager, søer, åer, landbrugsjord og græssende dyr. Det særprægede naturlandskab med marsken og Vadehavet findes ikke andre steder i verden. Oplev marsken til fods eller på cykel og bliv fascineret af den barske, men utroligt fugle- og dyrerige natur. Ofte kan I kan være heldige at se sæler, som opholder sig i de vestligste dele af Vadehavet. Bag Vadehavets diger, umiddelbart syd for Skærbæk, ligger Ballum Enge, og her kan I opleve svaner, gæs og viber. Hvert forår og efterår kan I desuden være heldige at opleve det uforglemmelige fænomen 'sort sol'. En million stære samles kort før solnedgang, og udfører, ifølge de lokale, et drama på himlen. På Rømø, på den anden side af den 10 km lange dæmning, kan I opleve hedeområder, klitplantager, en enestående, bred sandbadestrand samt et rigt dyreliv.

Aktivitet

På den 920 m lange, udendørs bane i Skærbæk Gokart Center kan I udfordre hinanden og opleve fart og spænding. Skærbæk Fritidscenter indeholder et bowlingcenter, skydebaner, legerum, boldbaner samt en svømmehal med bl.a. vandrutschebane, vipper, varmtvandsbassiner og sauna. Fra Naturcenter Tønnisgård på Rømø kan I deltage i et utal af guidede natur-ture året rundt. Der findes flere naturskønne golfbaner i Sønderjylland, bl.a. i Arrild (17 km), Ribe (22 km), Toftlund (24 km) og Tønder (27 km), som byder på udfordringer for både begyndere og øvede. Skærbæks beliggenhed ved Vadehavet, åer og søer giver gode betingelser for lystfiskeren. På Rømø indbyder den brede Lakolk Strand til aktiviteter, så som badning, solbadning, boldspil, surfing, drageflyvning, kitebuggykørsel samt vandre- og rideture. Desuden kan I prøve at gå på havbunden og finde spændende ting, som tidevandet har bragt med sig.

Attraktion

Skærbæk Museum er et egnshistorisk museum, der er indrettet i en tidligere købmandsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie. Galerie Erz er etableret i en gammel skovridderbolig på hovedvejen og viser skiftende udstillinger af malerier, tegninger og fotos. Bevæg jer ind i jernalderens verden i temaparken Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange. Her kan I se hvordan man levede i jernalderen (2 km). Oplev de gamle Trøjborg slotsruiner ved Bredebro, hvor det siges at tidligere ejere spøger om natten (12). Besøg Rømø med Europas bredeste sandstrand, dejligt badevand, charmerende, stråtækte Rømøgårde, hyggelig ø-stemning og mange seværdigheder, som f.eks. Rømø Mini Museum, Naturcenter Tønnisgård, Nationalmuseet Kommandørgården og Rømø Sommerland (15 km). Besøg kulturbyen Løgumkloster med det spændende kloster, som blev opført af munke i 1100-tallet (18 km).

Udflugt

Leg viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks ældste by Ribe, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (22 km). I Tønder kan I opleve den hyggelige stemning i Danmarks ældste købstad med de interessante, historiske museer og de mange gode spisesteder (27 km). Højer Mølle- og Marskmuseum har til huse i Danmarks største hollandske mølle og viser en udstilling om stormflod og livet i marsken (30 km). Den gamle middelalder- og renæssance slotskirke i Møgeltønder (30 km) og slotsparken omkring Schackenborg er også et besøg værd. LEGOLAND 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på 50 aktiviteter, fart, spænding, riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (90 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Skærbæk

Søg sommerhus