Sommerhusudlejning i Sjelborg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sjelborg, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sjælborg ligger naturskønt ved det stille vand i Ho Bugt, 13 km fra Esbjerg og 25 km fra Vesterhavet.

 

Gæstevurderinger fra Sjelborg

 
 

1 gæster har givet Sjelborg en gennemsnitlig vurdering på 5,00 ud af 5 stjerner.

 

Generelt

Beliggende i et fantastisk naturområde og samtidig meget tæt ved havnebyen Esbjerg giver et sommerhusophold i Sjælborg mulighed for en meget varieret ferie. Der er indkøbsmuligheder i Hjerting, 3 km fra Sjælborg. I Blåvand, ca. 25 km fra Sjælborg er der et utal af aktivitetsmuligheder - 24 timer i døgnet - samt gode indkøbsmuligheder og mange spisesteder.

 

Strand

Sjælborg ligger tæt ved en rolig og børnevenlig strand i Ho Bugt. Ønsker I at opleve de fantastiske brede, hvide sandstrande ved Vesterhavet er der ca. 25 km til både sandstranden på Skallingen og til Blåvands vesterhavsstrand. Skallingen har dejlig hvid sandstrand. Fra parkeringspladserne til Skallingen Strand venter en længere gåtur gennem et naturskønt område til Skalling Ende, hvorfra der er en udsigt over mod Fanø og Esbjerg. Blåvand er omgivet af bred, hvid sandstrand så langt øjet rækker. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden. Et paradis for alle, der elsker vand, strand, sol, vind og vandsport.

Natur

Naturen omkring Ho Bugt er meget alsidig. I området findes åbne vidder med engstrækninger og skovområder med statsskove. Ho Klitplantage, mellem Ho og Blåvand, er et stort fredet klit- og hedelandskab med afmærkede vandrestier og udsigtspunkter, hvorfra der er storslået udsigt over klitlandskabet og halvøen Skallingen, som er fredet og udnævnt til naturvidenskabeligt referenceområde. Her er der muligheder for, til fods, at komme helt ud på spidsen og opleve sælerne boltre sig i de dybe tidevandsløb og render. Fuglelivet og plantevæksten på stedet er helt enestående. Mange trækfugle benytter Skallingen som hvile- og spiseområde, og de kan studeres fra observationsposterne på stedet. Plantagerne bag Blåvand bebos i dag af landets største bestand af kronvildt.

Aktiviteter

Området indbyder til gode naturoplevelser; gåture langs kysten fra Ho Bugt, cykelture til evt. Skallingen, sejlture i Ho Bugt med den lille ø Langli og det rige fugleliv osv. Lystfiskere har gode muligheder langs kysten eller i en af områdets Put & Take fiskeparker. Prøv f.eks. Ho Fiskesø eller Broeng Fiskepark. I Ho findes en førsteklasses 18-hullers golfbane. Derudover findes der golfbaner i f.eks. Esbjerg, Blåvand og Varde. Bowlingbaner finder I på Ho Feriecenter.

Attraktioner

Besøg Esbjerg og oplev f.eks. kunstmuseet, skulpturen ''''Mennesket ved Havet'''', gallerierne, de mange spændende butikker og gode spisesteder. (13 km) På Esbjergs Fiskeri- og Søfartsmuseum kan I opleve de farverige fisk og farlige hajer i de store akvarier. I Esbjerg Havn kan I tage på en hyggelig havnerundfart. Imponerende historisk kunsthåndværk kan opleves på Ravmuseet eller Blåvandshuk Egnsmuseum i Oksbøl. Aal kirke i Oksbøl fra 1100-taller er berømt for sine mange kalkmalerier. En tysk flygtningekirkegård er beliggende lige udenfor Oksbøl. (13 km)

Udflugtsmål

Fra Esbjerg Havn kan I tage på dagstur til den charmerende Fanø. Her kan I opleve smuk natur, gamle bymiljøer og dejlig badestrand. Er I interesseret i fugle, kan I besøge den genetablerede Fuglsø bag Henne Strand eller fuglereservatet Tipperne ved Ringkøbing Fjord. En anden mulighed er at tage på tur ind i landet til de familievenlige seværdigheder LEGOLAND® eller GIVSKUD ZOO.

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Sjelborg

Søg sommerhus