Sommerhusudlejning i Sædding Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sædding Strand, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i Sædding Strand er I tæt på badestrand, skøn natur og Esbjergs mange seværdigheder.

 

Gæstevurderinger fra Sædding Strand

 
 

8 gæster har givet Sædding Strand en gennemsnitlig vurdering på 4,13 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Inge, Store Merløse besøgte området fra
 
10-11-2018 til 17-11-2018

Meny har rigtig mange lækre ting og især når man har gluten allergi. Så det er værd at handle der. Vi benyttede café hjerting til at hente take away en enkelt aften, det var meget skuffende, så vil anbefale at man går et andet sted hen. Og man skal unde sig selv at køre til Esbjerg havn og handle i fiskebutikken - frisk fisk og til fornuftige priser.


 

Generel

Ferieområdet Sædding Strand ligger lige nord for Esbjerg og har udsigt over Ho Bugt, Fanø og Esbjergs store havn. Sædding Strand er kendt for sin 9 meter høje skulpturgruppe Mennesket ved Havet, som er Esbjergs vartegn. Sædding Strand er et område med både helårshuse og sommerhuse, som ligger bag den dejlige strand. En græsklædt skrænt fører ned til stranden og på toppen af skrænten kan I følge en sti langs vandet. Herfra kan I se det fine, rødstribede Sædding Strand Mellemfyr og en række mandskabsbunkere, hvoraf en er indrettet som museumsbunker og udstillet på Fiskeri- og Søfartsmuseet. I Sædding finder I Sædden Kirke, som er en meget speciel, rød murstensbygning med en enestående arkitektur. Områdets er meget velegnet til sommerhusudlejning på grund af strandene, naturen og de mange seværdigheder. I kan købe dagligvarer og spise i området, bl.a. på en café og isbar i Hjerting, men ellers finder I masser af butikker, caféer, restauranter og seværdigheder i Esbjerg, 6 km mod syd.

 

Strand

Den 3 km lange Sædding Strand i Ho Bugt ligger mellem de hvide skulpturer mod syd og Hjerting Strandpark mod nord. Stranden byder på lavt og roligt badevand af god kvalitet samt sandbund og græsklædte skrænter med beplantning bag stranden. Fra stien, som følger skrænten lang med havet, fører trapper ned til stranden. Fra Sædding Strand kan I opleve en enestående smuk solnedgang. Ønsker I at opleve de fantastiske brede, hvide sandstrande med klitter ved Vesterhavet, kan I tage til Fanø Bad på Fanø (9 km) eller til Hvidbjerg Strand ved Blåvand (32 km).

Natur

Tæt ved Sædding Strand ligger Nørreskoven, som er en smuk og hyggelig bøgeskov med rådyr. Naturparken Marbæk ligger lidt mod nord. Området er en del af Nationalpark Vadehavet, og byder på en afvekslende natur med hede, skov, enge, kyst og fuglereservat. Herfra har I udsigt til øen Langli i Ho Bugt. I kan gå til Langli ved ebbe via en 4 km lang ebbevej, der er markeret med pæle i havbunden, eller tage med en traktor til øen. Vejen til Langli starter ved Nyeng i Sønderho. I kan besøge Langli fra midt i juli til midt i september, og se et væld af rastende og ynglende fugle samt en smuk natur. Den fredede halvø Skallingen er også en del af Nationalpark Vadehavet og her kan I vandre og cykle på mountainbike i ødemarken, bade ved den gode strand, gå på ravjagt og se et utal af fugle. På sydspidsen kan I også være heldige at se sæler (33 km). Besøg også plantagerne i Hjerting, Guldager og Solbjerg. I plantagerne ved Vejers kan I opleve landets største bestand af kronvildt (29 km).

Aktivitet

Området omkring Sædding Strand indbyder til gode naturoplevelser, som fx gåture langs kysten, i en af de naturskønne plantager bag kysten, i naturområdet Marbæk eller ud til øen Langli. I kan også tage på sejlture i Ho Bugt og se det hele fra vandsiden. Lige bag kysten kan I køre i go-kart og bowle i Funworld. Lystfiskere har gode betingelser her. I kan fiske fra kysten eller fra en af de mange Put & Take fiskesøer bag kysten. Prøv fx Nebel Sø Put and Take, Ho Fiskesø eller Broeng Fiskepark. Golfspiller kan spille på banerne hos bl.a. Breinholtgård Golf Klub, Esbjerg Golfklub og Blåvandshuk Golfbane. Svømmestation Danmark i Esbjerg byder på et skønt vandland med mange faciliteter.

Attraktion

Ved stranden ligger Sædding Strand Mellemfyr - et fint, fredet, rød- og hvidstribet ledefyr, som er det 2. ældste jernfyr i Danmark. De 9 meter høje, kridhvide betonskulpturer, Mennesket ved Havet, forestiller 4 mænd, der sidder og skuer ud over havet. Skulpturerne, som også kaldes De 4 hvide mænd, er Esbjergs vartegn og blev opført i 1995 i anledning af byens 100-års jubilæum. Kunstneren bag værket er billedhuggeren Svend Wiig Hansen. Lige bag de hvide skulpturer i Sædding ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor I kan se skiftende udstillinger, opleve havets dyr i det store saltvandsakvarium, møde sælerne i sælariet og se dem blive fordret, se flotte ande- og vadefugle i den udendørs Vadehavspavillon og deltage i sjove aktiviteter. Ved Sædding Strand kan I også se en række bunkere på det grønne område mellem vejen og stranden. Esbjerg byder på seværdigheder som Esbjerg Kunstmuseum, Esbjerg Museum, Musikhuset Esbjerg, flere kunstgallerier samt gode butikker og spisesteder (6 km).

Udflugt

Natur- og kulturformidlingscentret Myrthuegård i naturområdet Marbæk viser udstilling om området, og I kan lære mere om egnens natur og historie samt deltage i sjove aktiviteter for hele familien her (14 km). Fra Esbjerg kan I sejle til Fanø på 12 minutter og opleve den smukke og charmerende ø i bil eller på cykel. Her finder I gamle, idylliske bymiljøer med stråtækte huse, skønne, brede badestrande, en enestående natur og en række interessante seværdigheder. I den lille, hyggelige Blåvand Zoo, mellem Blåvand og Ho, kan I opleve en lang række forskellige dyr. I kan bl.a. klappe geder, kæle for kaniner, ride på ponyer og lege på legepladsen. Blåvand Zoo er den eneste zoo i Danmark, hvor I kan opleve hvide løver og røde kæmpekænguruer (31 km). Tag på udflugt til LEGOLAND, hvor hele familien kan hygge sig, beundre de mange LEGO-figurer og prøve de mange forlystelser. Uanset om I er til rolige børneaktiviteter eller vild action, finder I det her! (59 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Sædding Strand

Søg sommerhus
 
  •  

   Sædding Strand Sommerhus, Sædding Strand

   8 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 2   •   Soverum: 1
   Husdyr tilladt: no   •   500 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 1989,-