Sommerhusudlejning i Rømø, Vadehav - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rømø, Vadehav, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Vadehav på Rømø er beliggende i øens naturskønne plantager med stier, bakker og søer. Når I holder ferie i et sommerhus i Vadehav på Rømø, bor I i et attraktivt ferieområde, tæt ved både Vadehavet og Vesterhavet. Rømø, Vadehav er et oplagt feriemål for den aktive familie.

 

Gæstevurderinger fra Rømø, Vadehav

 
 

158 gæster har givet Rømø, Vadehav en gennemsnitlig vurdering på 4,56 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Dorthe, ROSKILDE besøgte området fra
 
26-09-2020 til 03-10-2020

Tirbitz museum, der ligger ved Esbjerg kan varmt anbefales. Det rummer dagligdagen og 2.verdenskrig, og det hele er placeret under jorden, i gamle og nye bunkers. Det danske arkitekt firma Big med Bjarke Engels i spidsen, har på fantastisk vis stået for det arkitoniske. Den lidt lange tur til Esbjerg, er turen vær, selv for mindre børn.


Marianne, Bogense besøgte området fra
 
19-09-2020 til 26-09-2020

Lakolk forretningscenter var rigtig godt. Området var smukt .


Bent, Ørum Djurs besøgte området fra
 
27-06-2020 til 04-07-2020

Området ved legepladsen og søen. Skoven med bunkerne, og ikke mindst stranden.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
30-05-2020 til 06-06-2020

Is hos Frk. Dax i Lakolk. Blokart på Sønderstrand.


OLE, ASSENS besøgte området fra
 
23-09-2019 til 27-09-2019

Vi ( d.v.s. hundene)havde særlig glæde af den nærliggende hundeskov, kan anbefales til aktive hunde!


Ole, Lundby besøgte området fra
 
07-09-2019 til 14-09-2019

Besøg fortidsmuseet i Hjemsted. Uhyre spændende samt Nationalpark Vadehavet som også har et spændende museum. Fint til en regnvejrsdag.


Birgit, Snedsted besøgte området fra
 
24-08-2019 til 31-08-2019

Besucht unbedingt das Cafe`- Antik - Genbrug. Ein Traum wer Kuchen und alte Dinge mag.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
13-04-2019 til 20-04-2019

Tag cyklerne med (eller lej dem i Havneby) og følg panorama ruten. Turen igennem plantagerne er meget flot. Bedste kaffe fås i cafeen ved Nationalmuseet Kommandørgården. Turen kan sagens deles op over to dage. Kør igennem skoven begge dage fra hver sin retning. Solnedgang ved Lakolk strand! Og der er gode is.


Marianne, Lemvig besøgte området fra
 
07-07-2018 til 14-07-2018

På Rømø er naturen fantastik - stranden og den "høje" himmel. Desuden kan vi anbefale Hattens Gård med vidunderlige kager og skøn kaffe. Kommandørgården - under Nationalmuseet - er bestemt også værd at se.


 
youtube
 
youtube
 

Generel

Det rolige og naturskønne ferieområde Østerhede er beliggende på Rømøs østkyst, lige ud til Vadehavet. Fra de fleste sommerhuse i det dejlige ferieområde Østerhede er der udsigt over havet. Sommerhusgrundene er store og området er præget af kuperede klit- og lynglandskaber med træer samt et rigt fugleliv. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Østerhede. Området er rigt på aktiviteter og kun 3 km herfra byder Havneby på et hyggeligt havneområde, gode indkøbsmuligheder, spisesteder og en helt speciel, fredelig øhavns-atmosfære. Rømø er forbundet med fastlandet via en 10 km lang dæmning. Den dejlig natur, den lange, brede sandstrand, Vadehavet, Vesterhavet, den friske havluft, det rige fugle- og dyreliv, de velbevarede rømøgårde, museerne og den hyggelige stemning gør Rømø til en interessant feriedestination.

 
Sommerhusene i Rømø, Vadehav er omgivet af meget naturskønne hedeområder, som fører ned mod Vadehavet Redningsstationen ved Rømø, Vadehav fungerer i dag som øens brandstation Når I holder ferie i Rømø, Vadehav bor I ved skønne plantager med søer og vandrestier Sommerhusene i Rømø, Vadehav er beliggende i naturskønne hedelandskaber
 

Strand

Vandet er ikke velegnet til badning lige ud for Østerhede, men der findes en lille sandstrand, som egner sig godt til solbadning. Her kan I nyde udsigten over Vadehavet og finde strandskaller. Omkring 7 km mod vest finder I en af Europas skønneste badestrande. På den 15 km lange Lakolk Strand er der mulighed for at køre i bil helt ned til strandkanten. Dog er der også bilfri områder både i den nordlige og sydlige del af stranden. Den børnevenlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund, klitter og Blåt Flag. Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til diverse strandaktiviteter. F.eks. er petanque, kitebuggykørsel, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet.

Natur

Naturen, som omgiver Østerhede, er meget afvekslende og præget af træer, klitter, hedelandskaber med lyng, Vadehavet og et lille stykke sandstrand. Lige bag Østerhede ligger Vråby Plantage med bakker og snoede stier, den 18 m høje udsigtspunkt ''Stagebjerg'' og en markeret vandrerute. Mod nord finder I Kirkeby Plantage med fyrretræer, en høj udsigts-klit samt flere ride- og vandrestier. Tvismark Plantage ved dæmningen byder ligeledes på en vandrerute og et udsigtspunkt. Den nordlige del af øen er udlagt som fuglebeskyttelsesområde for de mange vadefugle i Vadehavet. Også sæler holder til her på øen, og inden for de seneste år er flere kaskelothvaler strandet på Rømø. Rømø består af 90% naturområder med store hedeområder og klitplantager, hvor træer og buske vidner om den barske vesterhavsvind. Overalt på øen kan I opleve en rig bestand af dyr og fugle.

Aktivitet

Hos Kommandørgården Wellnesscenter ved Østerhede kan I forkæle jer selv med dampbade, tyrkisk hamambad, massage, lysterapi, zoneterapi, ansigtsbehandlinger osv. Hos Rømø Islændercenter, ved wellnesscentret, kan både nybegyndere og øvede ryttere tage med på ridetur i skoven, i klitterne, i marsken, på stranden og over hederne. Rømø Mini-golf, lige syd for Østerhede, byder på 18 forskellige baner, petanque og kroket-anlæg. Den brede Lakolk Strand indbyder til aktiviteter, så som surfing, drageflyvning, kitebuggykørsel samt vandre- og rideture. Desuden kan I prøve at gå på havbunden og finde spændende ting, som tidevandet har bragt med sig. For lystfiskere er der gode fangstmuligheder i Rømø Lystfiskerparadis i Juvre. Den dejlige lystfiskersø er let tilgængelig, også med f.eks. klapvogn og kørestol (9 km). Hvert år arrangeres der dragefestival, jazzfestival, løb, ringridning og diverse andre aktiviteter på øen.

Attraktion

Rømø Sommerland ved Østerby er en aktivitetspark med 40 forskellige aktiviteter for hele familien, bl.a. vandland og minigolfbane (1 km). Rømø Kirke ligger bag Østehede og er tæt forbundet med søfarten. Inde i kirken findes en del modelskibe og udenfor kan I se de gamle hvalfangergrave ''Kommandørstenene'' (1 km). Naturcenter Tønnisgård ved Tvismark er indrettet i en gammel stråtækt Rømøgård, og viser udstillinger om Rømøs natur og kultur (6 km). Nationalmuseet Kommandørgården ved Toftum er en totalt restaureret gård fra 1748, der viser den velstand, som kommandørerne bragte til Rømø (8 km). Danmarks ældste og mindste skole ligger også i Toftum. Den historiske skole blev benyttet i årene 1784-1874. I Juvre kan I også opleve et havegærde, som er lavet af hvalunderkæber i 1772 (9 km). Rømø Mini Museum i Lakolk fortæller om Rømøs natur gennem tiden og tidevandets indflydelse derpå (10 km).

Udflugt

Skærbæk Museum er et egnshistorisk museum, der er indrettet i en tidligere købmandsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie (21 km). Bevæg jer ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange (22 km). Besøg kulturbyen Løgumkloster og gå på opdagelse i det spændende kloster, som blev opført af munke i 1100-tallet (39 km). Leg viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks ældste by Ribe, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (40 km). I Tønder kan I opleve den hyggelige stemning i Danmarks ældste købstad med de interessante, historiske museer og de mange gode spisesteder (48 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Rømø, Vadehav

Søg sommerhus