Sommerhusudlejning i Rømø, Kongsmark - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rømø, Kongsmark, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Rømø, Kongsmark ligger i naturskønne omgivelser, tæt ved dæmningen til fastlandet og den brede badestrand ved Lakolk. Når I holder ferie i det populære sommerhusområde Rømø, Kongsmark er I tæt på Vadehavet, Vesterhavets strande, samt seværdigheder og aktiviteter for hele familien.

 

Gæstevurderinger fra Rømø, Kongsmark

 
 

1069 gæster har givet Rømø, Kongsmark en gennemsnitlig vurdering på 4,46 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Claus, Sydals besøgte området fra
 
17-10-2018 til 21-10-2018

der er masser af cykelruter, gå på google maps og se luftfoto. der er fine gåture på digerne både ved Havneby og på nordsiden. Kommendørgården har Sønderjysk kaffebord, kæmpe skuffelse - spild ikke penge på det. ( sweetdeal 150 kr/pers ) har intet med "sønderjysk kaffebord" at gøre. der er nogle lagkager, boller og lidt kringle. kør istedet til en bager og køb noget ordentligt😊


Louise, Svinninge besøgte området fra
 
13-10-2018 til 18-10-2018

Østerstur og ravslibning hos Tønnisgård kan virkelig anbefales. Vi havde to rigtig gode oplevelser. Sort sol (oktober så vi det) arrangement igennem Vadehavscentret kan også virkelig anbefales. Lysdypning hos Rømø Lys er også en rigtig hyggelig oplevelse, som varmt kan anbefales.


Torben, Rødovre besøgte området fra
 
21-07-2018 til 28-07-2018

Besøg Rømø kro, hvor der er en lægger buffe og grilstegt gris og hvis i er til fart prøv Skærbæk gokart bane sjovt


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
21-07-2018 til 28-07-2018

Hvis man tager til vadehavet i bil og ikke har en jeep, så hold jer på den sti alle kører på, da man bliver snydt og ender med at sidde fast i blødt sand og skal vente på en flink tysker med en firehjulstrækker der kan få dig op. :) Bageren der ligger overfor let køb 👍🏽 kan kun anbefales, især deres småkager.


Ingelise, Dianalund besøgte området fra
 
10-05-2018 til 13-05-2018

Var på cafe Fru Dax det var godt


Henriette, Hadsund besøgte området fra
 
05-05-2018 til 12-05-2018

Stranden er superskøn og flot med drager, og vi nød at tage et spil nede på den.


Dorrit, Karise besøgte området fra
 
24-04-2018 til 05-05-2018

Møgeltønder og Tønder som var en fin lille by med gode shoppingmuligheder


Ann-Kirstine, Spjald besøgte området fra
 
14-10-2017 til 21-10-2017

Vi var på ture i de tre plantager og på naturlegepladsen. Det var også en stor oplevelse at gå og køre på den stor strand.


 
youtube
 
youtube
 

Generel

Den naturskønne Vadehavsø Rømø byder på en af Europas bedste strande, familieaktiviteter og hyggelig østemning. En 10 km lang dæmning forbinder Rømø, Vadehavets største ø, med fastlandet. Den dejlig natur, den lange, brede sandstrand, Vadehavet, Vesterhavet, den friske havluft, det rige fugle- og dyreliv, de velbevarede rømøgårde og den hyggelige stemning gør Rømø til et interessant feriemål. Kongsmark ligger næsten midt på Rømø, på østsiden og ca. 4 km syd for dæmningen. Området er et naturområde med fyrretræer, og et utal af vandrestier fører jer gennem området. Der er både indkøbsmuligheder og spisesteder i Kongsmark. Den nærmeste større by er Skærbæk, som ligger 17 km fra Kongsmark.

Mere arrow

 
Naturcenter Tønnisgård er indrettet i en stråtækt kommandørgård i Rømø, Kongsmark Besøg Rømø Mini Museum ved Naturcenter Tønnisgård i Kongsmark og se en udstilling om fugle Den naturskønne Kirkeby Plantage med gode vandrestier ligger ved Kongsmark på Rømø En lille sandstrand ved en sø i Kirkeby Plantage ved Kongsmark på Rømø
 

Strand

På vestsiden af Rømø ligger en af Europas bedste badestrande, den 15 km lange Lakolk Strand, hvor der er mulighed for at køre i bil helt ned til strandkanten. Den børnevenlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund, klitter og Blåt Flag. Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til strandaktiviteter af enhver art. F.eks. er kitebuggykørsel, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet.

Natur

Rømø består af 90% naturområder med store hedeområder og klitplantager, hvor træer og buske vidner om den barske vesterhavsvind. Her findes desuden et rigt dyreliv. Den nordlige del af øen er udlagt som fuglebeskyttelsesområde for de mange vadefugle i Vadehavet. Også sæler holder til her på øen, og inden for de seneste år er flere kaskelothvaler strandet på Rømø.

Aktivitet

Den brede strand indbyder til aktiviteter, så som surfing, drageflyvning, kitebuggykørsel samt vandre- og rideture. Desuden kan I prøve at gå på havbunden, helt uden at blive våde, og finde spændende ting, som tidevandet har bragt med sig. For lystfiskere er der gode fangstmulighederi Rømø Lystfiskerparadis og Renbæk Lystfiskersø ved Skærbæk. På den 920 m lange bane i Skærbæk Gokart Center kan I udfordre hinanden og opleve fart og spænding. I Skærbæk Fritidscenter findes en svømmehal med bl.a. vandrutschebane, vipper, varmtvandsbassiner og sauna. Golfspillere har mulighed af at afprøve banerne hos Arrild Golf Club (34 km), Toftlund Golf Club (38 km), Ribe Golf Klub (38 km) og Tønder Golf Klub (48 km). Gode naturoplevelser venter langs de mange cykel- og naturstier på øen.

Attraktion

De smukke, gamle Rømøgårde præger landskabet og er meget karakteristiske for øen. Brøns Kirke er landets største romanske landsbykirke fra år 1200. Naturcenter Tønnisgård er indrettet i en gammel stråtægt Rømøgård, og viser udstillinger om Rømøs natur og kultur. Nationalmuseet Kommandørgården er en totalt restaureret gård fra 1748, der viser den velstand, som kommandørerne bragte til Rømø. Rømø Sommerland er en aktivitetspark med 40 forskellige aktiviteter for hele familien, bl.a. vandland og minigolfbane. Rømø Mini Museum i Lakolk fortæller om Rømøs natur gennem tiden og tidevandets indflydelse derpå. Rømø er rig på kunsthåndværkere, og på øen finder I flere gallerier, lysstøberier og keramikerværksteder.

Udflugt

Skærbæk Museum er et egnshistorisk museum, der er indrettet i en tidligere købmandsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie (17 km). Bevæg jer ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange (18 km). Besøg kulturbyen Løgumkloster og gå på opdagelse i det spændende kloster, som blev opført af munke i 1100-tallet (37 km). Leg viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks ældste by Ribe, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (38 km). I Tønder kan I opleve den hyggelige stemning i Danmarks ældste købsstad med de interessante, historiske museer og de mange gode spisesteder (48 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2018 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


Mindre arrow

 

80 Sommerhuse i Rømø, Kongsmark

Søg sommerhus