Sol og Strand Sommerhusudlejning
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 21 servicekontorer i Danmark 21 servicekontorer i Danmark 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning i Rømø, Kongsmark - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rømø, Kongsmark, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Rømø, Kongsmark ligger i naturskønne omgivelser, tæt ved dæmningen til fastlandet og den brede badestrand ved Lakolk. Når I holder ferie i det populære sommerhusområde Rømø, Kongsmark er I tæt på Vadehavet, Vesterhavets strande, samt seværdigheder og aktiviteter for hele familien.

 

Gæstevurderinger fra Rømø, Kongsmark

 
 

532 gæster har givet Rømø, Kongsmark en gennemsnitlig vurdering på 4,55 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
31-08-2019 07-09-2019

Cafe' DAX i lakolk butiks-center er klart et besøg værd


Jette Varming, Odense nø besøgte området fra
 
03-08-2019 10-08-2019

Kan bestemt anbefale Holms restaurant, hvor vi fik rigtig god mad (fisk og kødretter), god og venlig betjening. Havneby var vi ude og se, da det gik fra ebbe til flod, fascinerende at se. Lakolk bycenter, mange god forretninger, hvis er til shopping. Masser af spisesteder. Lakolk strand, det er jo bare for fedt at komme ud og bade i Vesterhavet. Og man kan kører stort set helt ud til vandet. Skønt. Området før Lakolk, hvor der er restepladser, er der mulighed for at gå nogle fantastisk smukke og gode gåture, fantastisk lyng område. Smuk natur. Sønderstrand er der mulighed for kitboogie eller med sejl. Desværre nåede vi det ikke, men sjovt så det ud. I det hele taget fantastisk natur.


Christina Bøgelund, Hundested besøgte området fra
 
13-07-2019 20-07-2019

"Rømø tours" var en dejlig oplevelse for hele familien. Vi købte hver dag fisk hos Otto & Anni's fiskehandler nede på havnen i havneby.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
06-07-2019 13-07-2019

Besøg ikke pandekagehuset det er så ringe at det er 0 stjerner hver


Benny, Assens besøgte området fra
 
29-06-2019 06-07-2019

Cykel rundt på øen, nyd naturen, strande og ikke mindst vandreture i plantagerne


Christian, Fredericia besøgte området fra
 
10-05-2019 12-05-2019

Var i Ribe på Vikingemuseum, og skulle også have været på Vikinge centeret, men var kun åben til hverdag. Spøjst, så få undersøgt grundigt hvornår hvad åbnes på kanten til højsæson, for at undgå spildte timer.


Ida, Albertslund besøgte området fra
 
08-02-2019 12-02-2019

Vi var på Østerssafari med Tønnisgaard. Det var rigtigt hyggeligt, og personalet var utroligt søde og imødekommende. De har mange forskellige aktiviteter, og det kan varmt anbefales.


karna og knud, Gråsten besøgte området fra
 
01-12-2018 08-12-2018

alt er lukket på Rømø i December, eller næsten.. ville gerne have spist ude på min fødselsdag som var en tirsdag men der var ingen muligheder. der er begrænset åben i de få butikker der holder åbent, dog er Brugsen og købmandsgården åben så man kan proviantere, men vælger man December skal man være klar over det ikke er for at opleve og besøge en masse spændende butikker, men for at nyde naturen. og den er der masser af.


Claus, Sydals besøgte området fra
 
17-10-2018 21-10-2018

der er masser af cykelruter, gå på google maps og se luftfoto. der er fine gåture på digerne både ved Havneby og på nordsiden. Kommendørgården har Sønderjysk kaffebord, kæmpe skuffelse - spild ikke penge på det. ( sweetdeal 150 kr/pers ) har intet med "sønderjysk kaffebord" at gøre. der er nogle lagkager, boller og lidt kringle. kør istedet til en bager og køb noget ordentligt😊


Louise, Svinninge besøgte området fra
 
13-10-2018 18-10-2018

Østerstur og ravslibning hos Tønnisgård kan virkelig anbefales. Vi havde to rigtig gode oplevelser. Sort sol (oktober så vi det) arrangement igennem Vadehavscentret kan også virkelig anbefales. Lysdypning hos Rømø Lys er også en rigtig hyggelig oplevelse, som varmt kan anbefales.


Torben, Rødovre besøgte området fra
 
21-07-2018 28-07-2018

Besøg Rømø kro, hvor der er en lægger buffe og grilstegt gris og hvis i er til fart prøv Skærbæk gokart bane sjovt


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
21-07-2018 28-07-2018

Hvis man tager til vadehavet i bil og ikke har en jeep, så hold jer på den sti alle kører på, da man bliver snydt og ender med at sidde fast i blødt sand og skal vente på en flink tysker med en firehjulstrækker der kan få dig op. :) Bageren der ligger overfor let køb 👍🏽 kan kun anbefales, især deres småkager.


Ingelise, Dianalund besøgte området fra
 
10-05-2018 13-05-2018

Var på cafe Fru Dax det var godt


Henriette, Hadsund besøgte området fra
 
05-05-2018 12-05-2018

Stranden er superskøn og flot med drager, og vi nød at tage et spil nede på den.


Dorrit, Karise besøgte området fra
 
24-04-2018 05-05-2018

Møgeltønder og Tønder som var en fin lille by med gode shoppingmuligheder


Ann-Kirstine, Spjald besøgte området fra
 
14-10-2017 21-10-2017

Vi var på ture i de tre plantager og på naturlegepladsen. Det var også en stor oplevelse at gå og køre på den stor strand.


 
youtube
 
youtube
 

Generel

Den naturskønne Vadehavsø Rømø byder på en af Europas bedste strande, familieaktiviteter og hyggelig østemning. En 10 km lang dæmning forbinder Rømø, Vadehavets største ø, med fastlandet. Den dejlig natur, den lange, brede sandstrand, Vadehavet, Vesterhavet, den friske havluft, det rige fugle- og dyreliv, de velbevarede rømøgårde og den hyggelige stemning gør Rømø til et interessant feriemål. Kongsmark ligger næsten midt på Rømø, på østsiden og ca. 4 km syd for dæmningen. Området er et naturområde med fyrretræer, og et utal af vandrestier fører jer gennem området. Der er både indkøbsmuligheder og spisesteder i Kongsmark. Den nærmeste større by er Skærbæk, som ligger 17 km fra Kongsmark.

 
Naturcenter Tønnisgård er indrettet i en stråtækt kommandørgård i Rømø, Kongsmark Besøg Rømø Mini Museum ved Naturcenter Tønnisgård i Kongsmark og se en udstilling om fugle Den naturskønne Kirkeby Plantage med gode vandrestier ligger ved Kongsmark på Rømø En lille sandstrand ved en sø i Kirkeby Plantage ved Kongsmark på Rømø
 

Strand

På vestsiden af Rømø ligger en af Europas bedste badestrande, den 15 km lange Lakolk Strand, hvor der er mulighed for at køre i bil helt ned til strandkanten. Den børnevenlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund, klitter og Blåt Flag. Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til strandaktiviteter af enhver art. F.eks. er kitebuggykørsel, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet.

Natur

Rømø består af 90% naturområder med store hedeområder og klitplantager, hvor træer og buske vidner om den barske vesterhavsvind. Her findes desuden et rigt dyreliv. Den nordlige del af øen er udlagt som fuglebeskyttelsesområde for de mange vadefugle i Vadehavet. Også sæler holder til her på øen, og inden for de seneste år er flere kaskelothvaler strandet på Rømø.

Aktivitet

Den brede strand indbyder til aktiviteter, så som surfing, drageflyvning, kitebuggykørsel samt vandre- og rideture. Desuden kan I prøve at gå på havbunden, helt uden at blive våde, og finde spændende ting, som tidevandet har bragt med sig. For lystfiskere er der gode fangstmulighederi Rømø Lystfiskerparadis og Renbæk Lystfiskersø ved Skærbæk. På den 920 m lange bane i Skærbæk Gokart Center kan I udfordre hinanden og opleve fart og spænding. I Skærbæk Fritidscenter findes en svømmehal med bl.a. vandrutschebane, vipper, varmtvandsbassiner og sauna. Golfspillere har mulighed af at afprøve banerne hos Arrild Golf Club (34 km), Toftlund Golf Club (38 km), Ribe Golf Klub (38 km) og Tønder Golf Klub (48 km). Gode naturoplevelser venter langs de mange cykel- og naturstier på øen.

Attraktion

De smukke, gamle Rømøgårde præger landskabet og er meget karakteristiske for øen. Brøns Kirke er landets største romanske landsbykirke fra år 1200. Naturcenter Tønnisgård er indrettet i en gammel stråtægt Rømøgård, og viser udstillinger om Rømøs natur og kultur. Nationalmuseet Kommandørgården er en totalt restaureret gård fra 1748, der viser den velstand, som kommandørerne bragte til Rømø. Rømø Sommerland er en aktivitetspark med 40 forskellige aktiviteter for hele familien, bl.a. vandland og minigolfbane. Rømø Mini Museum i Lakolk fortæller om Rømøs natur gennem tiden og tidevandets indflydelse derpå. Rømø er rig på kunsthåndværkere, og på øen finder I flere gallerier, lysstøberier og keramikerværksteder.

Udflugt

Skærbæk Museum er et egnshistorisk museum, der er indrettet i en tidligere købmandsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie (17 km). Bevæg jer ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange (18 km). Besøg kulturbyen Løgumkloster og gå på opdagelse i det spændende kloster, som blev opført af munke i 1100-tallet (37 km). Leg viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks ældste by Ribe, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (38 km). I Tønder kan I opleve den hyggelige stemning i Danmarks ældste købsstad med de interessante, historiske museer og de mange gode spisesteder (48 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2019 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

81 Sommerhuse i Rømø, Kongsmark

Søg sommerhus