Sommerhusudlejning i Houstrup - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Houstrup, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Houstrup, er I omgivet af Vesterhavet og det grønne klitlandskab i Blåbjerg Klitplantage. Ferieområdet Houstrup indbyder til hyggelig og aktiv familieferie. Her bor I midt i naturen og alligevel tæt ved områdets byer og seværdigheder.

 

Gæstevurderinger fra Houstrup

 
 

71 gæster har givet Houstrup en gennemsnitlig vurdering på 4,24 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
birgit, Ruds Vedby besøgte området fra
 
05-09-2020 til 12-09-2020

Jeg kan varmt anbefale at man besøger henne kro, der var min kæreste og jeg inde og spise og det var godt og det er sådan et rigtigt hyggeligt sted


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
01-08-2020 til 08-08-2020

Gåtur fra huset ned til HOustrup strand af stier i skov og klitter er virkelig turen værd.


Niels Erik, Viby J besøgte området fra
 
11-07-2020 til 18-07-2020

Gode stiforbindelser i området til gåture og cykling. Cykeludlejning tæt på og en lille Café ved vejen, som altid var velbesøgt.


Michael, Hillerød besøgte området fra
 
04-07-2020 til 11-07-2020

Tag på skinnecykeltur, en flot og hyggelig tur. Cyklerne kan lejes i kaffekoppen, hvor nøglerne til huset også udleveres. Hold jer væk fra besøgsgården, tæt ved skinnecyklerne, de kræver næsten 100 kr for entré, for at klappe en ged. Vi spurgte en lokal landmand, om vi måtte komme ind og se hans køer, det var gratis og meget sjovere for vores unger.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
18-04-2020 til 25-04-2020

Vi kørte tur til Hvide sande og den anden vej til Vejers strand hvor der må kører biler på stranden.


Helle, Esbjerg Ø besøgte området fra
 
21-12-2019 til 28-12-2019

Vi elsker at gå på oplevelse i Blaabjerg Plantage og i klitterne på stranden.


Stinne, Hammel besøgte området fra
 
29-06-2019 til 06-07-2019

Vi havde en dejlig dag i Esbjerg, shopping og frokost


anette, otterup besøgte området fra
 
01-06-2019 til 08-06-2019

Man skal helt klart tage et smut forbi Blåvand zoo det er virkelig en oplevelse, både for børn og voksne. Det er ikke et ret stort zoo, men man kommer meget tæt på dyrerne.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
22-03-2019 til 25-03-2019

Vi syntes at der hvor Henne å løber ud i havet det er et helt speciel sted værd at køre efter. Kør ud til Henne Mølleå badehotel.


Margrethe, Munkebo besøgte området fra
 
07-07-2018 til 14-07-2018

Gode indkøbsmuligheder i kort afstand.


 
youtube
 
youtube
 

Generel

Houstrup er et dejligt feriested i fredfyldte omgivelser og perfekt til en ferie i et privat sommerhus ved Vestkysten. Sommerhusområdet ligger et par kilometer fra den lange, hvide sandstrand, lige bag den smukke Blåbjerg Klitplantage; et stort fredet naturområde med pragtfulde klitter, blå søer, lyngklædte hedearealer og dejlig skov. I Houstrup findes en dagligvarebutik samt en restaurant. 7 km syd for Houstrup ligger den hyggelige og stemningsfulde ferieby Henne. Her findes flere restauranter og caféer samt et diskotek. Desuden er der mulighed for at benytte vandland og minigolfbane. I Houstrup finder I også et sommerhus, hvor I må medbringe jeres hund.

 
Stranden i Houstrup er omgivet af høje klitter og et kuperet klitlandskab Den brede og bilfri sandstrand i Houstrup I kan nyde udsigten over Vesterhavet og stranden i Houstrup fra de høje klitter Parkeringsplads og blåt flag bag de høje klitter ved Houstrup Strand
 

Strand

Houstrup Strand er en bred, hvid sandstrand med høje klitter ved Vestkysten. Her kan I nyde mange gode timer sammen, når I lejer et privat sommerhus i jeres ferie. Mellem stranden og feriehusområdet er der et stort fredet hede- og klitområde med åben fyrskov. Biler er ikke tilladt på stranden. Drageflyvning er en populær aktivitet her.

Natur

Mellem Vesterhavet og feriehusområdet ligger en af Danmarks største plantager, Blåbjerg Klitplantage, der med lyng, skov og krat er skabt til lange cykel-, ride- eller vandreture. Det Blå Bjerg, som plantagen er opkaldt efter, er landets højst beliggende klit, som ligger 64 m over havets overflade. Den fredede Lønborg Hede lige nord for Houstrup giver en særpræget naturoplevelse, da området aldrig har være opdyrket. I dette uspolerede område findes et rigt fugle- og planteliv. Området omkring Houstrup er et mekka for fugleinteresserede. Tipperhalvøen ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord og er rasteplads for tusindvis af vadefugle, ænder og gæs.

Aktivitet

I Blåbjerg Plantage finder I fred og ro og storslåede muligheder for at gå på oplevelse i den skønne natur langs de mange skov- og naturstier - enten til fods eller på cykel. Langs havet og fjorden i Ringkøbing finder windsurfere nogle af Europas bedste forhold. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. For lystfiskere er der gode muligheder ved kysten, i Ringkøbing Fjord samt i områdets åer og søer. Der findes 4 18-hullers golfbaner i området; ved Henne, Ho, Varde og Esbjerg. Desuden er kanosejlads, minigolf og ridning populære aktiviteter omkring Houstrup.

Attraktion

På hvalmuseet i Nymindegab kan I se skelettet af en 12 m lang kaskelothval, som i 1990 strandede på stranden ved Nymindegab. Blåbjerg Egnsmuseum fortæller egnens historie fra oldtiden og frem til vore dage. I Henne by findes lysestøberier, glaspustere, ravsliberier samt antikvitetsforretninger. Tirpitz-stillingen i Blåvand er en genåbnet bunker, der viser en udstilling om stillingens rolle i det tyske kystforsvar.

Udflugt

17 km fra jeres sommerhus i ferieområdet Houstrup ligger Tipperne - et fredet fuglereservat i bunden af Ringkøbing Fjord. I det lave vand omkring Tipperhalvøen kan I opleve fugle fra hele Skandinavien. Besøg Esbjerg og oplev byens museer og seværdigheder (41 km). Fra havnen i Esbjerg kan I sejle med en færge til den charmerende Fanø. Her kan I opleve idylliske landsbyer med karakteristiske Fanø-huse og enestående natur. LEGOLAND® ligger ca. 75 km fra Houstrup, og en dagstur til Danmarks mest populære forlystelsespark er en god oplevelse for alle i familien. Lidt længere inde i landet kan I køre rundt mellem løver og giraffer på en safari i GIVSKUD ZOO (91 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Houstrup

Søg sommerhus