Sommerhusudlejning i Fjaltring - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Fjaltring, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Fjaltring er en lille vestjysk landsby, som ligger i roligt og naturskønt område, lige nord for Nissum Fjord.

 

Gæstevurderinger fra Fjaltring

 
 

3 gæster har givet Fjaltring en gennemsnitlig vurdering på 4,33 ud af 5 stjerner.

 
youtube
 
youtube
 

Generel

Fjaltring er beliggende ud til en dejlig vesterhavsstrand i et fredfyldt område. Byen er kendt for sit kulturcenter, der er indrettet i en velbevaret strandgård, samt sin smukke, gamle kirke. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, men gode indkøbsmuligheder finder I i byerne Lemvig (17 km), Struer (43 km) og Hostebro (44 km), som desuden tilbyder aktiviteter, seværdigheder og spisesteder.

 
Den brede sandstrand ved Fjaltring Adgang til stranden ved Fjaltring gennem de høje klitter Udsigt mod syd ved Fjaltrings sandstrand med høje klitter Fjaltring byder på en bred sandstrand og høje klitter
 

Strand

Fjaltring har en rigtig god og børnevenlig sandstrand med klitter og stenhøfder. Stranden er ideel til badning, afslapning, strandaktiviteter og vandreture. Det er desuden muligt at finde rav her efter højvande. Fiskeri fra høfderne er også en populær aktivitet. Det er ikke tilladt at køre med bil på stranden.

Natur

Fjaltring er højt beliggende i et fladt område med lav, spredt beplantning. Landskabet varierer mellem hedesletter, klitter og stejle skrænter ud mod kysten. Det åbne landskab giver jer et godt udsyn over Vesterhavet og området. Ved de store vådområder omkring den 5 km lange Ferring Sø, som ligger ca. 6 km nord for Fjaltring, er der et stort fugletræk. Mellem Vesterhavet og Ferring Sø er der kun ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skovarealer, åbne hedearealer og ådale ligger ca. 10 km inde i landet.

Aktivitet

Der er gode fiskemuligheder fra høfderne ved stranden, i Nissum Fjord samt i Vejlby Klit Fiskesø. Lej evt. jeres egen båd og sejl en tur på Ferring Sø. Der er gode surfmuligheder ved Fjaltring, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord. Den smukke natur omkring Fjaltring kan også opleves på en af områdets cykel- eller vandreruter. For golfspillere er der mulighed for at afprøve banerne hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub og Struer Golfklub.

Attraktion

Den smukke, gamle Fjaltrings Kirke fra 1100-tallet ligger kun få meter fra Vesterhavet og på kirkegården kan I se 2 granitskulpturer. I udkanten af Fjaltring ligger det kendte kulturcenter Tuskær, hvor I bl.a. kan opleve skiftende udstillinger. I Bovbjerg, få km nord for Fjaltring, finder I et rigt kunstnermiljø, et museum, et galleri samt et par forretninger og spisesteder. Det røde 26 m høje Bovbjerg Fyr ligger ved de stejle klinter. Fyret er områdets højeste punkt og herfra er det muligt at se hele 35 km væk. I Ferring, 6 km mod nord, ligger Jens Søndergaard Museet yderst på klinten. Her malede kunstneren billeder af området og i særdeleshed havet i ro og oprør. I den lille landsby findes desuden et geologisk minimuseum, nogle få forretninger og en lille, romantisk kirke. I Vejlby Sommerpark, 15 km mod nord, kan I fiske, leje rideheste, køre på frontbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrszoo.

Udflugt

I Thyborøn kan I opleve både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet (30 km). Begge steder finder I aktiviteter, udstillinger og akvarier. I kan klappe en haj, lav jeres eget tordenvejr eller starte en tornado. Handelsbyen Holstebro ligger 44 km væk og byder på specialforretninger, gode indkøbsmuligheder, kunst (herunder Alberto Giacomettis berømte bronzeskulptur ''Hvinde på Kærre''), kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø. Tag på tur ind i landet til det interessante Hjerl Hede Frilandsmuseum. Her kan hele familien nyde synet af den smukke landsby med haver, dyr og marker, og følge de daglige aktiviteter. Børnene kan lege, deltage i aktiviteter, ride i hestevogn og meget mere (64 km). Lidt længere væk, på Limfjordsøen Mors, kan I besøge den blomstrende forlystelsespark Jesperhus, som byder på legeland, vandland, Junglezoo, smukke blomster, shows og meget mere (81 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Fjaltring

Søg sommerhus