Sommerhusudlejning i Bovbjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bovbjerg, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Bovbjerg er kunstnermiljø, ren luft, spektakulære klinter og storslået udsigt over Vesterhavet.

 

Gæstevurderinger fra Bovbjerg

 
 

18 gæster har givet Bovbjerg en gennemsnitlig vurdering på 4,28 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Birthe, Odense SV besøgte området fra
 
30-09-2018 til 05-10-2018

Bovbjerg fyr og cafe er helt bestemt et besøg værd.


Freddy, Hejnsvig besøgte området fra
 
01-09-2018 til 08-09-2018

der er e køn natur og rolig sted


Kristian, Varde besøgte området fra
 
21-07-2018 til 28-07-2018

Thyberøn og Lemvig skal besøges det er fantastiske byer med masser af hygge og spisemuligheder. Bovbjerg fyr fantastik gå tur med flot udsigt og ikke mindst den dejlige kaffe og kage og gode is. Alt skal ses og opleves dog skal nævnes at badeforhold kan godt blive lidt overrasket over hvor dyb det hurtigt bliver. Men igen, man skal passe på alle steder langs den jyske vestkyst.


 
youtube
 
youtube
 

Generel

Bovbjerg ligger lige op ad landsbyen Ferring, 10 km syd for ferieområdet Vejlby Klit og 14 km vest for handelsbyen Lemvig. Bovbjerg er et stille og yndet feriested med et rigt kunstnermiljø, et museum, et galleri samt et par forretninger og spisesteder. Det røde 26 m høje Bovbjerg Fyr ligger ved de stejle klinter. Fyret er områdets højeste punkt og herfra er det muligt at se hele 35 km væk. Her kan I fiske, bade, vandre, cykle, flyve med drage, hangglide, paraglide eller besøge museer.

Mere arrow

 
Skulptur af en mand ved Jens Søndergaards Museum i Bovbjerg Det karakteristiske røde fyrtårn i Bovbjerg Skulptur af en kvinde ved Jens Søndergaards Museum i Bovbjerg Udsigtsbænk, hvorfra I kan nyde udsigten over Bovbjerg og Vesterhavet
 

Strand

Stranden er en bred sandstrand med 30-40 m høje klinter. Der er trappe ned til stranden. Drageflyvning, hanggliding, paragliding og flyvning med små modelfly er populære aktiviteter her på stranden. Det er hverken tilladt eller muligt at køre med bil på stranden.

Natur

De karakteristiske skrænter ud for Bovbjerg strækker sig over ca. 3,5 km. Overalt langs kysten er der en storslået udsigt over havet, som kan nydes på en gå-, cykel- eller køretur. Ved de store vådområder omkring den 5 km lange Ferring Sø, som ligger lige nord for Bovbjerg, er der et stort fugletræk. Mellem Vesterhavet og Ferring Sø er der kun ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skovarealer, åbne hedearealer og ådale ligger 10 km inde i landet.

Aktivitet

Området indbyder til vandreture på stranden, langs klinterne og ved Ferring Sø. Der er mange muligheder for vandre- og cykelture her. En af de mest populære vandreture ''udsigtsruten'' går fra Ferring by, langs kanten af klinten forbi Bovbjerg Fyr, ud til Trans Kirke og tilbage langs stranden. På grund af de høje klinter er hanggliding og paragliding meget populære aktiviteter her. For lystfiskeren er der gode muligheder i havet, i fjorden samt i Vejlby Klit Fiskesø. Lej evt. jeres egen båd og sejl en tur på Ferring Sø. Desuden er det muligt at surfe i området.

Attraktion

Bovbjerg har altid haft et rigt kunstnermiljø. Galleriet Det Gule Hus udstiller oliemalerier, akvareller, grafik, skulpturer, keramik m.m., Glashytten viser en alsidig glasudstilling og Pegasus er en udstilling af malerier fra området. I et par af kystinspektoratets smukke gamle arbejdshuse er der nu indrettet et spændende minimuseum, der fortæller om områdets historie og udviklingen langs kysten. Det røde 26 m høje fyrtårn i Bovbjerg er områdets højeste punkt og herfra er det muligt at se hele 35 km væk. Vest for fyret ligger en usædvanlig velbevaret gravhøj fra bronzealderen ''Hesthøj''. I Ferring ligger Jens Søndergaard Museet yderst på klinten. Her malede kunstneren billeder af området og i særdeleshed havet i ro og oprør. I den lille landsby findes desuden et geologisk minimuseum, nogle få forretninger og en lille, romantisk kirke. I Vejlby Sommerpark kan I fiske, leje rideheste, køre på frontbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrszoo.

Udflugt

Handelsbyen Holstebro ligger 56 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø. Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 58 km fra Bovbjerg og er et besøg værd. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. LEGOLAND, 130 km fra Bovbjerg, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2018 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


Mindre arrow

 

5 Sommerhuse i Bovbjerg

Søg sommerhus