Sol og Strand Sommerhusudlejning
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 21 servicekontorer i Danmark 21 servicekontorer i Danmark 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning i Tranekær - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Tranekær, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Tag på ferie i et sommerhus i Tranekær på Langeland - her er I omgivet af skøn natur, god strand og interessante seværdigheder. Ferieområdet Tranekær byder på dejlige sommerhuse, bindingsværkshuse, et smukt slot og en historisk mølle. Nyd roen i jeres sommerhus og tag på udflugter til Langelands mange attraktioner herfra.

 

Gæstevurderinger fra Tranekær

 
 

74 gæster har givet Tranekær en gennemsnitlig vurdering på 4,65 ud af 5 stjerner.

 
youtube
 

Generel

Tranekær ligger i et stort og uspoleret skov- og naturområde, ca. 7 km nord for fra Rudkøbing på Langeland. Byen er kendetegnet af flere gamle bindingsværkshuse og kendt for sit smukke, røde slot, slotshaven og slotsmøllen. Tranekær kan desuden byde på butikker, spisesteder og flere interessante museer. Med sin beliggenhed er der kun kort afstand til strande mod både øst og vest samt til de øvrige seværdigheder på den dejlige ø Langeland.

 
Det smukke, røde Tranekær Slot på Langeland er åben for rundvisninger Den fine badestrand Løkkeby Strand, ligger på Langelands østkyst, 3 km fra Tranekær Tranekær er berømt for sit smukke, røde slot fra 1200-tallet Den velholdte Tranekær Slotsmølle fra 1846 fungerer i dag som et museum
 

Strand

Der er bademuligheder på begge sider af Langeland ud for Tranekær. Ca. 7 km mod syd, tæt ved havnen i Rudkøbing, ligger den børnevenlige sandstrand Bellevue Strand. Stranden ud for Helletofte er en dejlig sandstrand med lidt sten og græs. Vandet er lavt og roligt, og derfor er stranden også meget børnevenlig (8 km mod nord). Ved Emmerbølle, et par km længere mod nord, finder I ligeledes en dejlige badestrand med badebro, som gør det muligt at springe i vandet (11 km). Ved Dageløkke Strand, 14 km mod nord, er der gode forhold for windsurfere.

Natur

I Stengade Skov, lige ud for Tranekær, vokser der bøgetræer helt ud til strandkanten. Flere stier fører fra parkeringspladsen og ud til vandet, hvor det både er muligt at bade og fiske. Langs stierne i Åsø skoven, tæt ved Tranekær, kan I opleve øens utroligt rige fugleliv. Longelse Bondegårdsskov, nogle få km syd for Tranekær, er en såkaldt 'urørt skov', hvor træerne får lov at ældes. I den østlige del af skoven kan I opleve de 250-årige ege med stammer på op til en meters tykkelse. På nordspidsen af Langeland ligger Hov, som er omgivet af kuperet landskab med skov. En afmærket rute fører jer gennem skoven og forbi historiske steder. Ved Hov finder I også Franke Klint med fyret og Hov Plantage med de gamle sorte sommerhuse fra før 1920 (25 km). På den sydlige del af Langeland bliver landskabet mere kuperet, og her findes nogle fantastiske udsigtspunkter.

Aktivitet

Ved Tranekær er det oplagt at opsøge kulturelle seværdigheder samt at bade, tage solbad, cykle og vandre i den dejlige langelandske natur. Lystfiskere har gode betingelser i området, da det er muligt at fiske direkte fra kysten eller i en af Langelands Put & Take fiskeparker. Der arrangeres desuden fisketure på havet fra Rudkøbing Havn. Langelands Golf Klub er en 18-hullers golfbane ved Tryggelev (22 km). Fra banen er der flot udsigt over Langelandsbæltet, Hatbakkerne og Fredmosen. På Langeland kan I desuden sejle, windsurfe, dykke og bowle. Øen er et ideelt sted for naturelskere, der gerne vil opleve øen til fods eller på cykel.

Attraktion

Det røde Tranekær Slot er Langelands største herregård. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. Slotsparken er en af Danmarks største parker med mange sjældne træer, og her finder I også området 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. På souvenier-museet Souvenariet ved slottet kan I opleve nye og gamle souvenirs fra hele verden. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og økologisk mel produceres og sælges her. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Tobaksladen i Stengade Skov blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil.

Udflugt

Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (7 km). Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj. I Rudkøbing finder I desuden disse spændende seværdigheder: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skovbrugsmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. 14 km nord for Tranekær kan I opleve det hyggelige havnemiljø i den maleriske havn i Dageløkke. Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig (30 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2019 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

7 Sommerhuse i Tranekær

Søg sommerhus