Sommerhusudlejning i Føns - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Føns, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

I Føns kan I holde ferie i fredelige omgivelser ved skov og strand, tæt ved slotte, hyggelige købstæder og spændende seværdigheder.

 

Gæstevurderinger fra Føns

 
 

gæster har givet Føns en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 

Generel

Det dejlige ferieområde Føns er beliggende på Vestfyn, ca. 16 km syd for Middelfart, og ud mod Føns Vig i Gamborg Fjord. Ved Føns stikker Fønsskov - en 8 km lang og meget naturskøn landtange, ud i havet. Lige omkring det fredfyldte Føns finder I en dejlig strand, hyggelige bugte, skov, fugleområdet Emtekær Nor og halvøen Wedellsborg med slottet af samme navn. Her kan I nyde den smukke natur, cykle eller vandre, fiske, studere fugle eller besøge nogle af Fyns mange skove og spændende seværdigheder. De nærmeste større byer er de to charmerende købstæder Middelfart (16 km) og Assens (20 km).

 

Strand

Føns Strand er en dejlig og indbydende sandstrand med nogle få sten. Der er ligeledes enkelte sten i vandkanten, men vandet er klart og meget børnevenligt. Lige bag stranden er der græsarealer, som kan benyttes til aktiviteter. Stranden har blåt flag. Der er gode muligheder for at surfe på Gamborg Fjord.

Natur

Området omkring Føns er præget af kyst, grønne områder og skov. Halvøen Fønsskov er meget naturskøn og fredfyldt. Her finder I små skove, gyldne kornmarker, levende hegn, kystlandskaber, strandsøer, fasaner og rådyr samt et rigt fugleliv med bl.a. fiskehejrer. Lige syd for Føns ligger vådområdet Føns Vang med afvandede strandenge, og lige nord for området findes en muslingebanke. I kan være heldige at opleve marsvin i Gamborg Fjord ud for Føns. Ca. 13 km syd for Føns ligger Emtekær Nor - et interessant og fuglerigt moseområde med mange ande- og vadefugle. Kongebroskoven ved Hindsgavl Slot byder året rundt på dejlige naturoplevelser, gode vandrestier, et rigt fugleliv og en dyrepark (22 km).

Aktivitet

Giv jer selv en særlig oplevelse og gå en tur på Den Gamle Lillebæltsbro. Bridge Walking Lillebælt giver jer mulighed for at nyde den smukke udsigt over Lillebælt fra 60 meters højde. I har gode fiskemuligheder på begge sider af halvøen Fønsskov - især på fjordsiden, som kaldes Badekarret. Ligeledes er der gode muligheder for at fange ørreder ved muslingebanken, lige nord for Føns. Ønsker I fiske i ferskvand, er der flere Put and Take fiskesøer til rådighed i området. I kan også tage på fisketur på Lillebælt i en lejet jolle eller ombord på en fiskekutter, som sejler ud fra Middelfart. Det er populært at dykke ved Føns Odde samt at windsurfe og sejle i både eller kajak på Gamborg Fjord. Både kan I leje flere steder i området. Golfklubben Lillebælt ved Middelfart er en naturskøn, let kuperet og udfordrende seaside bane med 18 huller og flot udsigt over Fænøsund og Lillebælt.

Attraktion

I Galleri Anni Leger i Føns kan I opleve spændende malerier af den lokale kunstner. Hindsgavl Laden viser en udstilling om tidligere tiders marsvinefangst i Gamborg Fjord. Det smukke, hvide Wedellsborg Slot fra år ca. 1300 er beliggende på en halvø i det sydfynske øhav, 8 km syd for Føns. Slottet omgivet af en idyllisk slotspark med høje træer og dådyr, og kan beundres udefra. Den blomstrende handelsby Middelfart byder forretninger, spisesteder, fortovscaféer, museer - bl.a. Henner Friisers Hus, et borgerhus fra år 1580, samt Psykiatrisk Museum, gallerier, en stemningsfuld marina (16 km). Hindsgavn Slot og Slotspark ligger på Hindsgavl-halvøen, og er omgivet af skov. Besøg slottet og den smukke, gamle barokhave med damme, terrasser, alleer samt mange sjældne træer og buske (19 km).

Udflugt

Assens er en 800 år gammel købstad med Danmarks smukkeste gade. I den charmerende og meget velbevarede bymidte findes købmandsgårde og gavlhuse i bindingsværk (20 km).  På Hindsgavl kan I opleve et slot og besøge Hindsgavl Dyrehave samt aktivitets- og naturcentret Hindsgavl, hvor I kan deltage i spændende aktiviteter samt benytte en legeplads, en tarzanbane og et skønt picnicområde med bålplads (22 km). Besøg Vissenbjerg Terrariet - her findes Skandinaviens største terrarium med krybdyr og padder fra hele verden. Oplev også krokodiller, slanger, leguaner, frøer og mange andre eksotiske dyr på nært hold (29 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense med seværdigheder som bl.a. H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby og Odense Zoo (45 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Føns

Søg sommerhus