Sommerhusudlejning i Vang - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vang, Bornholm, Danmark udlejes her!

Det idylliske fiskeleje Vang ligger ved Bornholms nordvestkyst, direkte ud til Østersøen.

 

Gæstevurderinger fra Vang

 
 

22 gæster har givet Vang en gennemsnitlig vurdering på 4,86 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
13-09-2020 til 20-09-2020

Fra huset kan I gå en tur til Vang havn, Vang stenbrud eller Ringebruddene - absolut et besøg værd. Kør en tur og besøg Hammer havnen. Her kan I få en sejltur rundt om Hammershus, en travetur på Hammerknuden eller en is/sandwich.


Sten, Valby besøgte området fra
 
15-08-2020 til 21-08-2020

Benyt chancen for at gå en tur i det gamle granitbrud ved Vang og ikke mindst vandreturen langs kysten og gennem skov og klippelandskaber til Hammershus-Hammer Havn - Opalsøen-Hammeren, afsæt 1 god time hver vej (ikke for mindre børn/barnevogne, her bør man tage grusvejen igennem skoven,der også er hyggelig)) Gode muligheder for udfordringer til både løbere og cykelmotionister i det kupperede terræn. Bestil bord i god tid (8 dage inden ankomst) på restaurant Le Port. Cafeen på havnen er ikke den store oplevelse. Tag evt. en hyggelig snak og måske en røget fisk sammen med de lokale når de holder fællesspisning på havnekanten. :-)


Inge, Silkeborg besøgte området fra
 
27-06-2020 til 04-07-2020

Gå langs kysten fra Vang til Hammershus og videre til Opal søen, det er så smukt (ca. 14 km tur retur)


Wiggo palle, Ølsted besøgte området fra
 
13-06-2020 til 20-06-2020

Hammershus ligger 5 min. fra huset (i bil). Vælg en vindstille dag med tørt vejr.


Ove Vestergaard, Aalborg SØ besøgte området fra
 
13-06-2020 til 20-06-2020

Gode tips er: - middag på restaurant "Le Port" i Vang (300 m. fra sommerhuset)Der skal bestilles bord. Sejltur fra Hammeren - hvor naturen og klipperne opleves fra vandsiden, sejlende i en lille jolle.


 
youtube
 

Generel

Den lille by Vang er næsten skjult for foden af en stor kystbakke. Vang er kendt for sin hyggelige og rolige havn og sin gamle vandmølle fra begyndelsen af det forrige århundrede, som nu er smukt restaureret. De mange små stenbrud i området vidner om, at Vang er et gammelt centrum for stenbrydning. Fra Vang går der en køn natursti langs klipperne til Jons Kapel, som er et barskt klippeparti, og videre til Nordeuropas største borgruin Hammershus. De nærmeste større byer med indkøbsmuligheder og spisesteder er Allinge og Hasle.

 
Den lille havneby Vang på Bornholms vestkyst med Hammershus i baggrunden Den lille, læfyldte sandstrand, som er anlagt i krogen af Vang Pier, syd for Vang Havnen i det tidligere fiskerleje Vang på Bornholms kuperede vestkyst Den charmerende by Vang er omgivet af skov og ligger for foden af en stejl skråning
 

Strand

Der er ingen strand direkte ved Vang, da de stejle klippesider ned mod vandet er op til 30 m høje. Derimod har I mulighed for at bade ved Sandvig Strand, 8 km mod nordøst eller ved Hasle Strand, 9 km mod syd. Nordkysten af Bornholm og området omkring Sandvig er præget af klippekyst, men lige ved Sandvig er der dejlig sandbadestrand med badebro. På den brede strand kan I bade, solbade og spille bold. Det er også meget populært at springe i vandet fra klipperne omkring stranden. Lige syd for Hasle finder I en dejlig, lang sandstrand med ideelle badeforhold. Den brede, vestvendte strand er også et besøg værd ved solnedgang.

Natur

Naturen i og omkring Vang er kuperet og præget af buske, lyng og klippestykker. Det uspolerede, fredelige og naturskønne landskab Ringebakkerne ligger lige syd for Vang. Her kan I opleve dramatiske klipper, sprækkedale, skove, små søer og en smuk udsigt til borgruinen Hammershus og i klart vejr helt til Skånes sydkyst. Ved den malerisk klippekyststrækning finder I også den smukke og frodige sprækkedal Blåskinsdal, som er et enestående område med bornholmsk char(39)urskovchar(39) og et regnskovsagtigt vandfald ude ved kysten. Tæt ved Vang ligger den smukke naturskov Slotslyngen med bl.a. et interessant fuglefjeld Mulekleven. Ved Hellidomsklipperne mellem Allinge og Gudhjem kan I opleve forrevne klippeformationer, store grotter, klippehuler og udsigtspunkter. I den dejlige Hasle Lystskov kan I opleve et rigt fugleliv og flere store søer. Skoven indbyder til vandreture.

Aktivitet

Den enestående, smukke og kuperede natur indbyder til vandre- eller cykelture i området. Er I til klatring, klippevandring eller fugleobservering er Vang også et ideelt feriested. For lystfiskere er der gode muligheder fra kysten, fra klipperne, i områdets åer, i Hammersøen eller på havet, ombord på en motorbåd, som sejler ud fra Sandvig Havn. Bornholm har 3 18-hullers golfbaner, hvoraf Nordbornholms Golf Klub ved Gudhjem er den nærmeste. Fra Hammerhavnen, lige neden for Hammershus, kan I tage på sejltur langs kysten og opleve de storslåede klipper fra søsiden.

Attraktion

Følger I Kyststien mod syd kommer I til de 2 romantiske fiskelejer Helligpeder og Teglkås. Den smukt beliggende borgruin Hammershus er Bornholms mest besøgte attraktion. Borgen blev forladt omkring år 1745 og forfaldt herefter. I dag er ruinerne et fredet mindesmærke og en seværdighed af særklasse (7 km). Besøg den hyggelige by Sandvig, som er smukt beliggende i Sandvigbugten og præget af gamle, velholdte bindingsværkshuse, stengærder og en stemningsfuld, lille havn (8 km). I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan I se hvordan granit bliver bearbejdet og følge udviklingen af dette håndværk gennem tiderne (8 km). Et af Bornholms karakteristiske røgerier er Hasle Silderøgeri, som er et kendt museums-røgeri, hvor der stadig røges fisk efter traditionel metode i åbne skorstene (9 km). Mange kunsthåndværkere har bopæl på øen, og flere steder er det muligt at besøge billedhuggere, glaspustere, keramikere og malere.

Udflugt

Rundkirkerne er Bornholms vartegn. Oplev de karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, og som har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 mest kendte rundkirker er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker. Oluf Høst Museet er indrettet i kunstnerens eget hjem i Gudhjem, og her kan I opleve hans malerier. I Gudhjem ligger også Bornholms Kunstmuseum med værker af kendte bornholmske malere og kunsthåndværkere. Bornholms Middelaldercentret ved Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Den bornholmske middelalderby rummer boliger, vandmølle, smedje og et befæstet voldsted (21 km). Joboland Brændesgårdshaven ved Svaneke er en populær natur- og forlystelsespark for hele familien med bl.a. robåde, svævebane, klatrestativer, minigolf, bowling, træbiler, aber, geder og et stort vandland (35 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Vang

Søg sommerhus
 
  •  

   Vang Sommerhus, Vang

    

   Sovepladser: 4   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: no   •   75 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 3159,-
    
  •  

   Vang Sommerhus, Vang

   3 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 8   •   Soverum: 4
   Husdyr tilladt: no   •   20 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 12780,-
    
  •  

   Vang Sommerhus, Vang

   7 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: no   •   350 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 4240,-
    
  •  

   Vang Sommerhus, Vang

   5 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 8   •   Soverum: 4
   Husdyr tilladt: 2   •   200 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 8787,-
    
  •  

   Vang Sommerhus, Vang

   5 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: no   •   300 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 4671,-
    
  •  

   Vang Sommerhus, Vang

    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: no   •   300 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 5029,-
    
  • Inklusiv slutrengøring
    

   Vang Sommerhus, Vang

   2 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: no   •   400 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 5809,-