Sommerhusudlejning i Østermarie - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Østermarie, Bornholm, Danmark udlejes her!

Historisk feriested beliggende mellem Bornholms mest populære strande

 

Gæstevurderinger fra Østermarie

 
 

gæster har givet Østermarie en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Hella, Toftlund besøgte området fra
 
20-07-2019 til 27-07-2019

Hestevognstur med Bornholms hestevognskørsel med Jørn, Kongo og Marco. Startsted Christianshøjkroen, Segenvej 48, 3720 Aakirkeby tlf 21230130. Bådtur rundt om Hammerhus, våd ovnen og tør ovnen. Båden sejler fra havnen ved Hammershus. Bådtur med M/S Thor fra Gudhjem. Lav dit eget glaskunst i Svaneke. Hestevognstur i Svaneke.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
29-06-2019 til 06-07-2019

Svaneke er den dejligeste by at besøge


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
11-08-2018 til 25-08-2018

Bornholmer tårnet god udsigt, godt museum, Sommerfugle parken / Tur i Rø Plantage (Vandreture )Svaneke by tur/ Gudhjem et besøg vær og husk ikke at glemme Christiansø / Gå tur rundt om Hammerknude . Og der er meget mere at opleve. 😎


poul, Smørum besøgte området fra
 
30-05-2018 til 06-06-2018

Vi kan anbefale et besøg i Kræmmerhuset på Skarpeskadevej, en helt unik kunsthåndværker og en besøgshave, der er så smuk, at man taber vejret. Pak madkurven og nyd roen i de skønne omgivelser. Kagebord eller frokost hos fru Petersen i den gamle kirkeskole i Østermarie, skal man også opleve, det er en tidslomme, og glem lige alt om kalorierne. De skønne sandwich på Hammerhavn, må man ikke gå glib af, de er verdensberømte i Danmark, frisksmurte og dejlige, og så lige en lille sejltur langs kysten, med de små turbåde, det er så fantastisk at se øen fra vandsiden, med de enorme klipper og grotter og kig til Hammershus.


 
youtube
 

Østermarie, en lille by i den østlige del af Bornholm, 10 km sydøst for Gudhjem, er et dejligt sted, hvor vejen fra Rønne krydser vejene til Østerlars, Gudhjem og Svaneke. I bor således meget centralt på øen, og I finder de mest populære og skønneste bornholmske strande, Balka und Dueodde, inden for en radius af 20 km. En ferie i Østermarie er en dejlig oplevelse - for hele familien. I har mulighed for at tilbringe herlige dage ved stranden med at lege i sandet, døse eller bade, men I kan også tage på udflugt til øens seværdigheder. Kombiner jeres udflugt med en cykeltur, for selv med børn kommer I hurtigt i mål på de 250 km cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Også for lystfiskere er der mange muligheder, og hvis I spiller golf, kan I kan komme frem til en golfbane efter 15 km.

 
Granitsten midt i Østermarie med præcis samme form som Bornholm Fredet kirkeruin af en middelalderkirke i Østermarie Runesten ved kirkeruinen fra 1225 i Østermarie Gravhøj nær Østermarie på Bornholm
 

Den lille sandstrand mellem klipperne ved Hullehavn (Svaneke) er den strand, der ligger nærmest. Selvom Svaneke ikke er noget kendt badested, blev Hullehavn med vippe, kiosk og en lille parkeringsplads kåret som Bornholms bedste strand i 2002 (9 km). Balka, der er er kendt for sit varme og børnevenlige vand, har fint sand og lavt vand. Denne strand går fra Snogebæk, med butikker og restauranter, til Balka, hvor I finder en kiosk, minigolf, udlejning af vandcykler, surfudstyr samt liggestole, toiletter, gode parkeringsmuligheder og en rampe til kørestole og barnevogne (15 km). Dueodde har fint sand og klart vand, og de mange revler gør det muligt at bade både på lavt og dybt vand. I kan parkere jeres bil på parkeringspladsen, der har kiosk, toiletter samt busstoppested. Fra kiosken kan I komme ned til stranden via en rampe - også med kørestol, cykel eller barnevogn (20 km).

Ved Helligdomsklipperne i nærheden af Gudhjem (30 km) er huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet med til at skabe dramatiske scenerier. Nordvest herfor ligger Døndalen med en å, som om foråret kan danne et vandfald (Døndalsfaldet) på op til 25 meter. Paradisbakkerne er navnet på et kuperet klippelandskab med 3 vandrestier. Gå en tur i tektoniske dale, højlyngmoser, særegen vegetation og vandreblokke, bl.a. Rokkestenen. Denne sten, som er et levn fra istiden, er den mest kendte vandreblok og ligger lige netop så løst, at man kan rokke med den (14 km). Midt på Bornholm og ca. 15 km fra jeres sommerhus ligger en af Danmarks smukkeste skove, Almindingen. Forskellige, afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve udsigtstårnet Rytterknægten, smukke skovsøer og sprækkedale.

Tag på vandretur i den smukke skov Almindingen eller langs med klippekysten. I kan fx følge en gammel redningssti med forskellige højdedrag og en herlig udsigt. I kan også benytte de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie, og få nogle dejlige naturoplevelser. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet eller besøge ''Stenbrudssøen Nexø Bornholm''. Denne Put & Take sø var engang et sandstensbrud og er i dag Bornholms største fiskesø. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 golfbaner på øen: Nexø Golf Klub, Rø Golfbaner og Bornholms Golf Klub i Rønne. ''Gokart Center Bornholm'' i Aakirkeby (14 km) og Bornholms Travbane midt i Almindingen (15 km) kan også anbefales.

Fra Østermaries første kirke, der stammer fra den første halvdel af det 12. århundrede, er apsis, kor, sydmur og våbenhusets vestmur blevet bevaret. Ruinen er fredet. I Østermarie finder I desuden Bornholms Modeljernbanemuseum. Kun ca. 7 km fra jeres sommerhus ligger natur- og forlystelsesparken Joboland Brændesgårdshaven med bl.a. robåde, svævebane, klatrestativer, minigolf, bowling, træbiler, aber, geder samt et stort vandland. Bornholms vartegn er de hvidkalkede rundkirker, som er mere end 800 år gamle. De mest kendte af disse kirker, som også blev anvendt til forsvar og opbevaring af forråd, er Østerlars (7 km), Olsker i Allinge, Nylars i Aakirkeby og Nyker ved Rønne. Bornholms Kunstmuseum, der ligger direkte ved de enestående klipper, Helligdomsklipperne, er ligeledes et besøg værd(10 km).

Kunstmuseet ''Oluf Høst Museet'' i Gudhjem er indrettet i kunstnerens eget hjem, og her kan I beundre hans malerier (11 km). Melstedgård, syd for Gudhjem, er et levende landbrugsmuseum med huse, marker og stalde (11 km). Bornholms Middelaldercenter ved Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. I middelalderbyen finder I bygninger, en vandmølle, en smedje og en borgplads (13 km). Hvis I interesserer jer for naturen, kan et besøg i NaturBornholm i Aakirkeby anbefales. Her kan I lære mere om Bornholms natur lige fra det tidspunkt, da den glødende lava brød ud for mere end en milliard år siden. I Aakirkeby finder I desuden Bornholms Automobilmuseum med i alt 75 køretøjer (17 km). Bornholms mest besøgte attraktion er borgruinen Hammershus, der blev forladt omkring 1745 og herefter forfaldt. I dag er ruinen fredet (31 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Østermarie

Søg sommerhus