Sommerhusudlejning i Nexø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nexø, Bornholm, Danmark udlejes her!

Den hyggelige Nexø er fiskeriets by med en moderne trafik-, lystbåde- og fiskerihavn.

 

Gæstevurderinger fra Nexø

 
 

4 gæster har givet Nexø en gennemsnitlig vurdering på 4,75 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Morten, Greve besøgte området fra
 
08-09-2018 til 15-09-2018

vi besøgte restaurant Molen i Nexø.Virkelig god og spændende mad til rimelige penge. Et besøg på Bornholms Tekniske Museum er spændende og meget interessant.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
14-07-2018 til 21-07-2018

Flæskestegsbruger på havnen i Svaneke hos "Flæskestegen". Den er dejlig saftig med sprød sværd.


 
youtube
 

Generel

Nexø er beliggende på Østbornholm, lige ud til Østersøen, som sender frisk havluft ind over byen. I Nexøs gamle bydel kan I stadig opleve de smukke, velbevarede bindingsværkshuse. På byens brostensbelagte torv kan I opleve provinskøbstadens ro til lyden af springvandets pjasken. Havnen summer af aktivitet, og her kan I opleve alverdens bådtyper, fiskeforretninger, modebutikker, caféer, restauranter og hyggelig stemning.

 
Liv og stemning ved lystbådehavnen i Nexø En sommerdag på restauranten ved Nexø Røgeri Friskrøgede fisk på rad og række hos Nexø Røgeri Den store havn i Nexø fungerer som marina, fiskerihavn og trafikhavn
 

Strand

Enkelte steder er der klipper ved kysten, men ved at benytte vippen, kan I springe sikkert i havet. 2 km syd for Nexø ligger Balka Strand - en af Bornholms bedste og mest populære strande. Den kilometerlange strand ligger i læ for vestenvinden. Den brede, hvide sandstrand har lavt vand og sandbund. I skal langt ud før vandet bliver dybt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Det er muligt at leje vandcykler, liggestole og surfudstyr her. I højsæsonen holder livreddere øje med de badende gæster på stranden. Fra kiosken ved stranden fører en lang rampe helt ned til vandkanten, hvilket gør det muligt at medbringe barnevogn, kørestol o.lign.

Natur

Naturen omkring Nexø er præget af klippe- og sandstrand, skove og plantager. Syd for Nexø findes et sammenhængende naturområde, som går helt ned til 'Balkalyngen' - Danmarks eneste sandstenshede. Området indeholder bl.a. et vildtreservat. Et lavt, godt skjult fugletårn giver god udsigt over dyrelivet og kysten. Paradisbakkerne ved Nexø er et kuperet klippelandskab med et utal af vandreruter. Oplev sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation her. Almindingen er landets tredjestørste skov – en smuk og afvekslende skov, beliggende i et højland med bl.a. damme og småsøer. Her finder I også Rytterknægten, Bornholms højeste punkt på 162 m (21 km).

Aktivitet

For lystfiskere er der gode fangstmuligheder i havet og i Nexø Stenbrud, som er en Put&Take-fiskesø. Fiskerbåde afgår fra Nexø Havn. Det lille rev 'Salthammer' ud for Snogebæk Havn samt 'Bro Rev' er meget populære fiskeområder i nærheden af Nexø. Bornholm har 3 18-hullers golfbaner, hvoraf Dueodde Golfbane er den nærmeste (9 km). De tre baner er meget forskellige og er alle et besøg værd. Gode naturoplevelser venter langs de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Der findes ligeledes mange vandreruter i den særprægede natur. Er I til klippevandring eller fugleobservering er Bornholm også et ideelt feriested.

Attraktion

På Nexøs gamle røgeri ryges der stadig sild på gammeldags maner. I kan nyde røgvarerne på stedet eller tage dem med hjem. I Nexø findes forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomshjem, hvor der er indrettet en mindestue med fotos, personlige effekter o.lign. Nexø museum er et egnsmuseum, som er indrettet i et gammelt rådhus. Her kan I se gammelt værktøj, vragrester, et fiskerhus og forskellige andre rekvisitter. På grund af de mange kunsthåndværkere på øen er det muligt at opleve keramik- og granitværksteder i Nexø. Hos Bornholms Sommerfuglepark i Nexø kan I nyde synet af de smukke, tropiske sommerfugle, eksotiske planter og farvestrålende blomster.

Udflugt

JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er omdannet til en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (8 km). NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for 1,7 mia. år siden (14 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter ved Østerlars Rundkirke. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted (22 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem. Bornholms Kunstmuseum ved Rø ligger i et af øens smukkeste områder. Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (30 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Nexø

Søg sommerhus
 
  •  

   Nexø Sommerhus på landet, Nexø

   2 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 3
   Husdyr tilladt: 1   •   5500 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 5006,-
    
  •  

   Nexø Ferielejlighed i by, Nexø

   2 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 4   •   Soverum: 1
   Husdyr tilladt: 2   •   500 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 4066,-
    
  • Inklusiv slutrengøring
    

   Nexø Sommerhus på landet, Nexø

    

   Sovepladser: 8   •   Soverum: 4
   Husdyr tilladt: no   •   2500 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 6623,-