Sommerhusudlejning i Årsdale - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Årsdale, Bornholm, Danmark udlejes her!

Det gamle, idylliske fiskeleje Årsdale byder på ægte, bornholmsk atmosfære med fiskerbåde, røgerier og klippekyster.

 

Gæstevurderinger fra Årsdale

 
 

10 gæster har givet Årsdale en gennemsnitlig vurdering på 4,50 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
ingelise, GJERLEV J besøgte området fra
 
29-08-2020 til 05-09-2020

Vi var på svaneke torv og drikke kaffe og spise kage. De serverer rigtig god kaffe og dejlig frisk nybagt brød. Derudover er der fantastisk service. Vi har været der to år i træk med hund og hver gang kommer de med en skål vand til hunden, uden vi har bedt om det. Den gode bager i svaneke er også noget vi besøger hvert år. De laver brød og kager af surdej. Det smager virkelig godt og holder sig frisk længe.


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
24-07-2020 til 31-07-2020

Huset ligger i kort afstand til feriebyerne Gudhjem, Svaneke og Nexø.


 
youtube
 

Generel

Det hyggelige, rolige og uspolerede fiskeleje er beliggende ved Østersøen på Bornholms klipperige kyst. Årsdale byder bl.a. på en aktiv fiskerihavn med fiskerbåde og lystbåde, en gammel bydel, som menes at stamme helt tilbage fra 1409, med snævre gader, lave, charmerende og velholdte huse, 3 aktive røgerier; Hjorts Røgeri, Kowsky''s røgeri og Årsdale Silderøgeri, som året rundt byder på friskrøgede specialiteter, samt Årsdale Mølle fra 1877, som stadig kan ses i funktion og maler mel med vindens kraft. Der findes flere spisesteder, kunsthåndværker og billedkunstnere i Årsdale, og i Svaneke, Danmarks mindste, østligste og mest idylliske købstad, som ligger 3 km nord for Årsdale, finder I bl.a. gode indkøbsmuligheder.

 
Den lille, hyggelige badestrand i Årsdale er omgivet af klipper I Årsdale kan I bade fra en lille strand, midt i byen Nyd en røget sild og udsigten over havnen og havet fra Aarsdale Silderøgeri Årsdale Mølle er en smuk og velholdt hollandsk mølle fra 1877
 

Strand

Bornholms østkyst er præget af klipper, men ved Årsdale findes der også en lille, dejlig badestrand med let rødligt og grovkornet grus. Da vandet er relativt dybt her, kan I springe i vandet fra de omkringliggende klipper. 9 km mod syd ligger Balka Strand, som er en af Bornholms mest populære strande. Den kilometerlange strand ligger i læ for vestenvinden og strækker sig over hele Balkabugten. Den brede, hvide sandstrand har lavt vand og sandbund. I skal langt ud før vandet bliver dybt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Det er muligt at leje vandcykler, liggestole og surfudstyr her. Fra kiosken ved stranden fører en lang rampe helt ned til vandkanten, hvilket gør det muligt at medbringe barnevogn, kørestol o.lign. Ved Dueodde, på sydspidsen af Bornholm, finder I Østersøstranden, som er en pragtfuld, bred og kridhvid sandstrand. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Der er mange revler i det lavt skrånende vand, som er rent og klart (16 km).

Natur

Årsdale er omgivet af klippenæsset 'Oren' mod nord, en dejlige badestrand og det lyngklædte område 'Årsdale Byvang' mod syd, grønne områder og marker. På næsset 'Hullenakke', lidt nord for Årsdale, kan I opleve en stor, afrundet klippeblok, der ligner et hundehoved. Fra Årsdale fører en sti jer langs kysten til Svaneke. Stien snor sig smukt igennem landskabet, igennem skove og helt ude ved klippekysten. Mod syd ligger naturhavnen Svenskehavn, og herfra kan I følge endnu en smuk kyststi til Frederiks Stenbrud nær Nexø. Langs denne sti er det indimellem nødvendigt at klatre på klipperne. Paradisbakkerne ved Nexø er et kuperet klippelandskab med et utal af vandreruter. Oplev sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation her (6 km). Midt på Bornholm ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen. Flere stier fører gennem skoven, hvor I kan opleve den 162 meter høje bakke, Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal.

Aktivitet

Der er rigtig gode fiskemuligheder langs hele østkysten, bl.a. er klippenæsset ''Oren'' ved Årsdale, klipperne ved Hullenakke og garntørrepladserne langs kysten gode fiskespots. Hvis I ønsker at vandre/klatre på klipper samt studere fugle, kan I følge stierne langs kysten - nord og syd for Årsdale. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 baner på øen. Nexø Golf Klub er den nærmeste, men også Nordbornholms Golf Klub og Bornholms Golf Klub i Rønne kan også anbefales. Mange dejlige naturoplevelser venter langs de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Cykler kan lejes i Svaneke. Der findes ligeledes mange vandreruter i den smukke og særprægede natur.

Attraktion

Byens vartegn er den gamle, hollandske Årsdale Mølle, som er åben for offentligheden og stadig maler mel efter de gamle, traditionelle metoder. Årsdale Mølle Stensliberi ligger i et gammelt pakhus ved siden af møllen, og her kan I se hvordan sandsten og granit bliver omdannet til glatte smykker, ure, lamper osv. Besøg Svaneke, som er smuk havneby med velbevarede bindingsværkshuse, gamle købmandsgårde, frodige haver, røgerier, keramikværksteder, glaspusterier, gallerier, et bolsjekogeri samt mange butikker og hyggelige spisesteder. Der kan købes frisk fisk på havnen hver dag. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med bl.a. vandland, en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner. I Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland ved Nexø kan I opleve blomster, planter, dejlige dufte, fugle og mindst 1000 farvestrålende sommerfugle, som flyver frit omkring, i et stort, tropisk glashus (6 km).

Udflugt

Oluf Høst Museet i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem (18 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Centret er et levende middelaldermiljø fra perioden 1350-1450med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted. NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for mere end 1 mia. år siden (20 km). Bornholms Kunstmuseum ligger i Rø, i et af øens smukkeste områder. Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (25 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd (37 km). De karakteristiske, hvidkalkede rundkirker er Bornholms vartegn. De mest kendte er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Årsdale

Søg sommerhus
 
  •  

   Årsdale Sommerhus, Årsdale

   4 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 4   •   Soverum: 1
   Husdyr tilladt: 1   •   300 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 2790,-
    
  •  

   Årsdale Sommerhus, Årsdale

   2 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 4   •   Soverum: 1
   Husdyr tilladt: 1   •   300 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 2943,-
    
  •  

   Årsdale Sommerhus, Årsdale

   4 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 2   •   Soverum: 0
   Husdyr tilladt: 1   •   300 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 2572,-