Destination

Solrød Strand

Solrød Strand

Sommerhusudlejning i Solrød Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Solrød Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Solrød Strand er et dejligt, roligt ferieområde ved hav og skøn natur, tæt ved byer og seværdigheder.

 

Generel

Solrød Strand ved Køge Bugt er et hyggeligt sommerhusområde, som er omgivet af strand, skov, eng, kalkbrud og små landsbyer med gamle huse, kirker, gårde og gadekær. Solrød Strand ligger kun 40 km fra København, og flere gange i timen kører s-tog til hovedstaden fra byens lille station. Et par km bag kysten ligger byen Solrød, hvor I bl.a. kan opleve 8 broncealderhøje. Solrød Strand er beliggende i et område, der er rigt på seværdigheder i form af spændende kystlinier, dejlig natur, idylliske havne og et rigt kunstnerisk liv. Der er gode indkøbsmuligheder i området, bl.a. i Solrød Centret, samt flere, gode spisesteder.

Strande

Ud for Solrød Strand kan I benytte jer af en bred sandstrand med klitter og marehalm. Her finder I gode betingelser for både badning og sejlads. Lige nord herfor ligger Karlstrup Strandpark - er en af Sjællands bedste badestrande. Stranden er bred og har en svagt skrånende sandbund, hvilket gør den meget børnevenlig.

Natur

Karlstrup Skov er et dejligt og rekreativt område, som bl.a. indeholder forskellige typer af skov, moseområder og en 30 ha stor kalkgrav med en 14 m dyb sø. Stier fører jeg hele vejen rundt om søen, hvorfra I kan nyde synet af de imponerende formationer. Karlstrup Skov ender ud i Trylleskoven - en nåletræsskov med 'fortryllende' og krogede fyrretræer, lyng og en stor bestand af egern. I kan benytte jer af flere forskellige vandreruter i skoven. Ved Karlstrup Strandpark kan I i for- og sensommeren opleve et utal af trækfugle, som besøger stedet på deres vej. Ligeledes ved Stauning Sø, tæt ved Solrød, kan I observere et rigt fugleliv. Lidt syd for Strøby Egede, ude ved kysten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som er en varieret gammel bøgeskov med bl.a. 55 gravhøje og et utal af gode vandrestier (17 km). Oplev Stevns Klint (ca. 36 km mod syd), hvis kridhvide kridtklinter er mere end 40 m høje. Nyd synet af den enestående klint fra de mange udsigtspunkter.

Aktiviteter

I Solrød kan I besøge byens svømmehal, som indeholder bl.a. spa, babybassin, helsekabine, sauna og solarium. Karlstrup Kalkgrav, som udgør et hul på 500 x 400 m, giver et interessant indblik i Danmarks geologiske fortid. Her kan I gå på skattejagt og med lidt held finde velbevarede fossiler (2 km). For golfspillere er der gode muligheder i området, hvor I kan besøge bl.a. Solrød Golfklubs bane - en Pay & Play bane med 9 huller, Køge Golf Klub (9 km), Golf Club Harekær (10 km), Skovbo Golfklub ved Borup (24 km) og Golfklubben Hedeland (27 km). Der er gode fiskemuligheder i området bl.a. langs kysten, på havet eller i en af områdets Put & Take søer. Den dejlige, lange strand, kalkgraven og de smukke skove indbyder til cykel-, vandre- og rideture.

Attraktioner

Ved Solrød kan I opleve flere gravhøje fra bronzealderen. I den nordlige udkant af Solrød Strand kan I besøge den legendariske, 300 år gamle og stadig velfungerende kro Korporalskroen. Møllebækkens Købmandsgård ved Karlslunde fremstår som i 1908 og fungerer som både butik og levende museum med nostalgiske varer og effekter (3 km). Besøg købstaden Køge, som kan byde på en hyggelig, gammel bydel med smukke huse fra 1600-tallet, en stemningsfyldt lystbådehavn, museerne Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjs Museum, en flot kirke, gågade, torvedage og gode spisesteder (9 km). Greve Museum er et spændende, utraditionelt, lokalhistorisk museum med mange aktiviteter og udstillinger (9 km).

Udflugtsmål

Gjorslev Slot er bygget af kalksten fra Stevns Klint. Slottet er omgivet af voldgrav og en smuk park i engelsk stil med en sø. Det er muligt at få en rundvisning på slottet (22 km). Gå ikke glip af Stevns største seværdighed; den 15 kilometer lange og op til 41 meter høje kridtklint Stevns Klint. 'Flagbanken' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående udsigt, og ligger ved Stevns Natur Center. Derudover er den gamle kirke ved Højerup, som ligger helt ude ved klinten, et besøg værd (ca. 36 km). Hovedstaden København (ca. 40 km) byder på et levende kulturliv, museer, musikliv, teatre, gallerier, Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo osv. Bonbonland i Holme-Olstrup byder på mere end 70 aktiviteter for hele familien - til vands, til lands og i luften (46 km).
Sommerhuse i Solrød Strand