Historie

Danmarks bedste ferieoplevelser begyndte med et bryllup i et sommerhus...

I 1970'erne stod mange private sommerhuse tomme i det smukke, danske ferieland, og der var så mange ferieglade mennesker, som gerne ville leje dem, men de vidste ikke, hvordan de skulle finde dem.

Da det nordjyske par Kjeld og Margit Andersen fejrede deres bryllup i 1975, blev festen holdt i deres hyggelige sommerhus, og da brudeparret tog på bryllupsrejse, lejede de deres private sommerhus ud.

Hjælp til at finde hinanden
På bryllupsrejsen funderede Kjeld noget over, hvordan man mon kunne finde frem til de personer fra nær og fjern, som gerne ville holde ferie i de danske sommerhuse. På en eller anden måde skulle sommerhusene og gæsterne jo finde frem til hinanden, og måske kunne han selv hjælpe?

Sol og Strand opstår
Hjemme fra bryllupsrejsen startede parret en lille virksomhed indenfor sommerhusudlejning i en lade i Nordjylland. Forretningen voksede og i 1992 flyttede den til nye lokaler ved Blokhus. Formidlingen af sommerhuse foregik stadigvæk ved hjælp af trykte kataloger på flere sprog, men budskabet kom ikke så langt ud i verden, som Kjeld ønskede.

Løsningen viser sig
I 1998 skete den store forandring: Sol og Strands privatejede sommerhuse kom på internettet. Nu kunne Kjeld tilbyde personer i hele verden at leje sommerhus i Danmark. Med Sol og Strands hjemmeside på 6 sprog kunne gæsterne nu nemt finde drømmehuset til ferien blandt Sol og Strands 5.000 danske sommerhuse.

Gæsterne får mere end et sommerhus
Ud over at leje sommerhuse kan feriegæster fra alle lande i dag få nyheder fra ferielandet, informationer om ferieområderne og nærliggende attraktioner, købe entrébilletter samt læse om andre feriegæsters oplevelser i sommerhusene.

Dermed blev det lille, familieejede bureau indenfor sommerhusudlejning til Danmarks bedste formidler af ferieoplevelser.