Historie


 

Danmarks bedste ferieoplevelser begyndte med et bryllup i et sommerhus...

I 1970'erne stod mange private sommerhuse tomme i det smukke, danske ferieland, og der var så mange ferieglade mennesker, som gerne ville leje dem, men de vidste ikke, hvordan de skulle finde dem.

Da det nordjyske par Kjeld og Margit Andersen fejrede deres bryllup i 1975, blev festen holdt i deres hyggelige sommerhus, og da brudeparret tog på bryllupsrejse, lejede de deres private sommerhus ud.

Hjælp til at finde hinanden
På bryllupsrejsen funderede Kjeld noget over, hvordan man mon kunne finde frem til de personer fra nær og fjern, som gerne ville holde ferie i de danske sommerhuse. På en eller anden måde skulle sommerhusene og gæsterne jo finde frem til hinanden, og måske kunne han selv hjælpe?

Sol og Strand opstår
Hjemme fra bryllupsrejsen startede parret en lille virksomhed indenfor sommerhusudlejning i en lade i Nordjylland. Forretningen voksede og i 1992 flyttede den til nye lokaler ved Blokhus. Formidlingen af sommerhuse foregik stadigvæk ved hjælp af trykte kataloger på flere sprog, men budskabet kom ikke så langt ud i verden, som Kjeld ønskede.

Løsningen viser sig
I 1998 skete den store forandring: Sol og Strands privatejede sommerhuse kom på internettet. Nu kunne Kjeld tilbyde personer i hele verden at leje sommerhus i Danmark. Med Sol og Strands hjemmeside på 6 sprog kunne gæsterne nu nemt finde drømmehuset til ferien blandt Sol og Strands 5.000 danske sommerhuse.

Gæsterne får mere end et sommerhus
Ud over at leje sommerhuse kan feriegæster fra alle lande i dag få nyheder fra ferielandet, informationer om ferieområderne og nærliggende attraktioner, købe entrébilletter samt læse om andre feriegæsters oplevelser i sommerhusene.

Dermed blev det lille, familieejede bureau indenfor sommerhusudlejning til Danmarks bedste formidler af ferieoplevelser.


Firmaprofil

Firmaprofil

Hos Sol og Strand ønsker vi at sætte feriegæsten i centrum, at yde landets bedste service og at være vores feriegæsters foretrukne sommerhusudlejningsbureau.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strand donerer 1 mio. kroner

Så er det igen muligt at ansøge om at få del i “Sol og Strands Lokale Håndsrækning” på 1 mio. kroner.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strands hovedkontor ligger i Nordjylland, tæt ved Vesterhavet. Her er direktionen, salg/marketing, dataregistrering og økonomiafdelingen placeret.

Lokalbureauer

Lokalbureauer

Personalet på Sol og Strands 21 lokalbureauer, som ligger i ferieområderne over hele Danmark, er klar til at hjælpe jer med stort og småt under jeres ferie.

Gæstebog

Gæstebog

Se hvad tidligere feriegæster mener om sommerhuset og området samt vores service og pris. I gæstebogen kan I give jeres ferie karakterer fra 1 til 5.

Tryghedspakke

Tryghedspakke

I kan føle jer trygge, når I lejer et sommerhus hos Sol og Strand, da vi har inkluderet afbestilling- og indboforsikring samt udvidet lægehjælp i prisen.

Feriehusudlejning

Feriehusudlejning

Sol og Strand udlejer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark. Om I vil bo i naturen, ved havet, på en ø eller ved en by, finder I en feriebolig her.

Job

Job

Kunne du tænke dig at arbejde i et af Danmarks største bureauer for sommerhusudlejning? Se vores ledige jobs her og bliv en del af team Sol og Strand.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Læs hele historien om hvordan et sommerhus på et stykke klitjord i Lyngså syd for Sæby blev startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Læs også mere om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med det gode hjerte.

Ferie med det gode hjerte.

Vælger man at holde ferie i et sommerhus eller udleje sit feriehus gennem Sol og Strand, er man indirekte med at gøre en forskel for andre.

Presse

Presse

Læs seneste pressemeddelelser fra Sol og Strand.