Håndsrækning til et af Højbys vartegn.

 

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor i Nykøbing får Højby LokalRåd penge til renovering af Karl Aage Rigets iøjnefaldende skulptur midt i Højby.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Højby LokalRåd den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. Dermed kan rådet se frem til en økonomisk håndsrækning på 15.000 kroner, og det glæder formand Ole Nielsen.

- Vi er meget taknemmelige for støtten, som betyder, at vi nu er kommet et skridt nærmere vores mål om en renovering af skulpturen, siger Ole Nielsen.

Den mere end 30 år gamle skulptur, der oprindeligt blev skænket af den tidligere Højby Sparekasse, er efterhånden blevet mærket af tidens tand, og der venter nu et omfattende renoveringsarbejde.

- Skulpturen skal pilles ned ved hjælp af en kran, delene skal skilles fra hinanden, hvorefter de skal sandblæses og males på ny. Vi har involveret Karl Aage Rigets enke i processen for at sikre, at den kommer til at fremstå som original, fortæller Ole Nielsen.

LokalRådet forventer, at renoveringsprojektet vil koste omkring 83.000 kroner, og heraf udgør frivillig arbejdskraft knap 18.000 kroner. Med håndsrækningen fra Sol og Strand har rådet nu indsamlet knap 30.000 kroner.

- Med de penge vi nu har fået indsamlet, er vi godt på vej til at kunne realisere projektet, og jeg er overbevidst om og håber på, at vi vil møde velvilje hos de fonde, vi også planlægger at ansøge hos, siger Ole Nielsen, der forventer, at skulpturen vil fremstå som ny til sommeren 2021.

- Skulpturen passeres dagligt af rigtig mange mennesker, og derfor er det vigtigt, at den ikke er i forfald, da det vil være et uheldigt signal at sende til omverdenen.

Der uddeles i alt 30.000 kroner fra Sol og Strand i Nykøbing, og de to øvrige nominerede får hver 7.500 kroner. Nordlys Gruppe, der er en del af ”De grønne pigespejdere” og af KFUM-Spejderen, får støtte til en ny indgangsportal til spejdernes hytter på spejderpladsen i Nykøbing Sjælland.

Højby-Vig Jagtforening får støtte til finansiering af en grejbank, der skal indeholde våben og sikkerhedsudstyr, som kan benyttes af alle.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

 

Firmaprofil

Firmaprofil

Hos Sol og Strand ønsker vi at sætte feriegæsten i centrum, at yde landets bedste service og at være vores feriegæsters foretrukne sommerhusudlejningsbureau.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strand donerer 1 mio. kroner

Så er det igen muligt at ansøge om at få del i “Sol og Strands Lokale Håndsrækning” på 1 mio. kroner.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strands hovedkontor ligger i Nordjylland, tæt ved Vesterhavet. Her er direktionen, salg/marketing, dataregistrering og økonomiafdelingen placeret.

Lokalbureauer

Lokalbureauer

Personalet på Sol og Strands 21 lokalbureauer, som ligger i ferieområderne over hele Danmark, er klar til at hjælpe jer med stort og småt under jeres ferie.

Gæstebog

Gæstebog

Se hvad tidligere feriegæster mener om sommerhuset og området samt vores service og pris. I gæstebogen kan I give jeres ferie karakterer fra 1 til 5.

Tryghedspakke

Tryghedspakke

I kan føle jer trygge, når I lejer et sommerhus hos Sol og Strand, da vi har inkluderet afbestilling- og indboforsikring samt udvidet lægehjælp i prisen.

Feriehusudlejning

Feriehusudlejning

Sol og Strand udlejer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark. Om I vil bo i naturen, ved havet, på en ø eller ved en by, finder I en feriebolig her.

Job

Job

Kunne du tænke dig at arbejde i et af Danmarks største bureauer for sommerhusudlejning? Se vores ledige jobs her og bliv en del af team Sol og Strand.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Læs hele historien om hvordan et sommerhus på et stykke klitjord i Lyngså syd for Sæby blev startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Læs også mere om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med det gode hjerte.

Ferie med det gode hjerte.

Vælger man at holde ferie i et sommerhus eller udleje sit feriehus gennem Sol og Strand, er man indirekte med at gøre en forskel for andre.

Presse

Presse

Læs seneste pressemeddelelser fra Sol og Strand.