Håndsrækning til et af Lollands markante vartegn.

 

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor i Marielyst fik Dodekalitten mulighed for at sikre en festlig dag, da fonden 20. juni indviede stedets nye stenfigur i det fredede og smukke landskab på Lolland.

I forvejen var der rejst ti stenstøtter ud af i alt planlagte 12, og 21. juni skulle den 11 stenstøtte, der er skabt af billedhugger Thomas Kadziola, afsløres.

- Vi skulle have holdt en folkefest, hvor alle interesserede fik mulighed for at deltage. Men på grund af corona-situationen og forsamlingsforbuddet var vi nødt til tænke kreativt, og derfor blev det i stedet til en virtuel indvielse, som blev sendt via de sociale medier, fortæller Hanne Møller fra Fonden Dodekalitten.

- Et par dage i forvejen afholdt vi desuden et lukket arrangement, hvor Kulturmnister Joy Mogensen (S) kunne afsløre den nye figur, som fik navnet L’dis.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Dodekalitten den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. Dermed modtager stedet en økonomisk håndsrækning på 25.000 kroner.

- Vi er meget glade og taknemmelige – det har stor betydning for vores arbejde, som udelukkende er drevet af frivillige kræfter, siger Hanne Møller.

Stenstøtterne, der er 7-9 meter høje og vejer hver 50 ton, er en betydelig attraktion for Lolland. I cirklen omgivet af stenstøtterne bliver man akkompagneret af elektroakutisk musik komponeret til stedet af komponist Wayne Siegel, og udsigten fra stedet er ganske imponerende. Forlaget Lonely Planet, der udgiver rejsebøger, betegner Dodekalitten som ”Top Choice”-kunstoplevelse og flere danske medier har fået øjnene op for attraktionen, fortæller Hanne Møller.

- Der er ingen tvivl om, at det er et vartegn for Lolland. Hvert år besøger omkring 60.000 gæster stedet, og jeg tror, at vi i år kommer til at se endnu flere gæster. Vi mærker en øget interesse, som jeg også tilskriver pandemien, siger Hanne Møller og tilføjer, at det er gratis at besøge stedet.

Der uddeles i alt 50.000 kroner, og de to øvrige nominerede kandidater i håndsrækningen kan se frem til at modtage hver 12.500 kroner. Møns Handelsstandsforening får penge til en permanent udsmykning af standere, der er opstillet langs hovedgaden i Stege. Desuden får Golf & Fun Park i Væggerløse penge til at udvide med en padeltennisbane til glæde for såvel fastboende som feriegæster.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

 

Firmaprofil

Firmaprofil

Hos Sol og Strand ønsker vi at sætte feriegæsten i centrum, at yde landets bedste service og at være vores feriegæsters foretrukne sommerhusudlejningsbureau.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strand donerer 1 mio. kroner

Så er det igen muligt at ansøge om at få del i “Sol og Strands Lokale Håndsrækning” på 1 mio. kroner.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strands hovedkontor ligger i Nordjylland, tæt ved Vesterhavet. Her er direktionen, salg/marketing, dataregistrering og økonomiafdelingen placeret.

Lokalbureauer

Lokalbureauer

Personalet på Sol og Strands 21 lokalbureauer, som ligger i ferieområderne over hele Danmark, er klar til at hjælpe jer med stort og småt under jeres ferie.

Gæstebog

Gæstebog

Se hvad tidligere feriegæster mener om sommerhuset og området samt vores service og pris. I gæstebogen kan I give jeres ferie karakterer fra 1 til 5.

Tryghedspakke

Tryghedspakke

I kan føle jer trygge, når I lejer et sommerhus hos Sol og Strand, da vi har inkluderet afbestilling- og indboforsikring samt udvidet lægehjælp i prisen.

Feriehusudlejning

Feriehusudlejning

Sol og Strand udlejer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark. Om I vil bo i naturen, ved havet, på en ø eller ved en by, finder I en feriebolig her.

Job

Job

Kunne du tænke dig at arbejde i et af Danmarks største bureauer for sommerhusudlejning? Se vores ledige jobs her og bliv en del af team Sol og Strand.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Læs hele historien om hvordan et sommerhus på et stykke klitjord i Lyngså syd for Sæby blev startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Læs også mere om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med det gode hjerte.

Ferie med det gode hjerte.

Vælger man at holde ferie i et sommerhus eller udleje sit feriehus gennem Sol og Strand, er man indirekte med at gøre en forskel for andre.

Presse

Presse

Læs seneste pressemeddelelser fra Sol og Strand.