Håndsrækning til betydningsfuldt vartegn i Gylling.

 

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor på Ebeltoft bliver der nu etableret en åben pavillon ved Gylling Mølle.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Gylling Mølles Venner den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. Dermed er der en økonomisk håndsrækning på 20.000 kroner på vej til projektet, og det glæder Kit Tomshøj fra venneforeningen.

- Du kan tro, at vi godt kan bruge pengene, siger hun med et smil.

- Pengene skal gå til materialer til den nye pavillon, der bliver bygget ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Tanken er, at den nye bygning, der bliver lukket i tre sider men åben ud mod møllen, blandt andet skal fungere som scene ved koncerter, give ly ved arrangementer og agere et kærkomment stop for cyklende turister og andre, der ønsker at tage et hvil og nyde udsigten til den gamle mølle, fortæller Kit Tomshøj.

Møllen er opført i 1860 og var i drift indtil 1963, hvorefter den begyndte at forfalde. I 1976 blev møllen solgt med henblik på nedrivning, men de planer vakte modstand i Gylling. Takket være et ihærdigt arbejde fra Den Selvejende Institution Gylling Mølle og støtteforeningen ”Gylling Mølles Venner”, lykkedes det at få møllen bragt på fode igen, og i 1994 kunne borgerne igen se møllen i drift.

- Møllen er et slags landmærke for vores by, og den har stor betydning for os alle. Den fylder rigtig meget i vores bevidsthed - ved juletid bliver der sat lys på møllevingerne, og vi nyder alle synet af den, siger Kit Tomshøj.

Området ved møllen danner rammen om udendørs gudstjenester og andre begivenheder, ligesom der i forbindelse med covid-19 blev opslået telte ved møllen, som kunne fungere som undervisningslokaler for eleverne fra byens skole.

- Tilsvarende er vores håb, at den nye bygning kan bringes i spil og fungere som læringsrum for elever og for andre, der ønsker at få viden om byen og møllens historie. Planen er, at der skal opsættes vejrebestandige tavler med information og på sigt er vores håb at etablere interaktive infoskærme. Vores klare ambition er, at vi får et spændende kultursted, hvor vi kan formidle stedets historie for omverdenen og som fungere som et samlingssted, siger Kit Tomshøj.

Der uddeles i alt 40.000 kroner fra Sol og Strand Ebeltoft, og de to øvrige nominerede får hver 10.000 kroner. Ebeltoft IF’s håndboldafdeling får penge til ungdomsafdelingens arbejde. Foreningens mål er at blandt andet at sikre et forholdsvis lavt kontingent for dermed ikke at udelukke unge fra at spille håndbold.

Desuden kan ”Stafet for Livet Syddjurs” se frem til støtte til afholdelse af et 24 times arrangement, som har til formål at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

 

Firmaprofil

Firmaprofil

Hos Sol og Strand ønsker vi at sætte feriegæsten i centrum, at yde landets bedste service og at være vores feriegæsters foretrukne sommerhusudlejningsbureau.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strand donerer 1 mio. kroner

Så er det igen muligt at ansøge om at få del i “Sol og Strands Lokale Håndsrækning” på 1 mio. kroner.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strands hovedkontor ligger i Nordjylland, tæt ved Vesterhavet. Her er direktionen, salg/marketing, dataregistrering og økonomiafdelingen placeret.

Lokalbureauer

Lokalbureauer

Personalet på Sol og Strands 21 lokalbureauer, som ligger i ferieområderne over hele Danmark, er klar til at hjælpe jer med stort og småt under jeres ferie.

Gæstebog

Gæstebog

Se hvad tidligere feriegæster mener om sommerhuset og området samt vores service og pris. I gæstebogen kan I give jeres ferie karakterer fra 1 til 5.

Tryghedspakke

Tryghedspakke

I kan føle jer trygge, når I lejer et sommerhus hos Sol og Strand, da vi har inkluderet afbestilling- og indboforsikring samt udvidet lægehjælp i prisen.

Feriehusudlejning

Feriehusudlejning

Sol og Strand udlejer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark. Om I vil bo i naturen, ved havet, på en ø eller ved en by, finder I en feriebolig her.

Job

Job

Kunne du tænke dig at arbejde i et af Danmarks største bureauer for sommerhusudlejning? Se vores ledige jobs her og bliv en del af team Sol og Strand.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Læs hele historien om hvordan et sommerhus på et stykke klitjord i Lyngså syd for Sæby blev startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Læs også mere om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med det gode hjerte.

Ferie med det gode hjerte.

Vælger man at holde ferie i et sommerhus eller udleje sit feriehus gennem Sol og Strand, er man indirekte med at gøre en forskel for andre.

Presse

Presse

Læs seneste pressemeddelelser fra Sol og Strand.