Håndsrækning til Snogebæks redningsbåd.

 

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor på Bornholm er det nu muligt at komme videre i arbejdet med at få Snogebæks redningsbåd tilbage til sit udgangspunkt til glæde for besøgende og stedets borgere.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Snogebæk Redningsbåds Venner den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. Dermed kan vennerne se frem til en økonomisk håndsrækning på 20.000 kroner.

- Vi er rigtig glade for, at vores projekt har høstet flest stemmer, for det er et projekt, der ligger os meget på sinde, fortæller formanden for Redningsbådens Venner, John Håkonsson.

Båden indgik i redningstjenesten, som tjente Snogebæk fra 1852-1964. Herefter var den i en årrække udstillet på Nexø Museum, indtil den blev opmagasineret, hvor den desværre begyndte at forfalde. Det fik en gruppe frivillige til at stifte en forening, der havde til formål at bevare båden og at få den tilbage til sin hjemstavn.

- Den fortæller en vigtig historie om Snogebæk og er en del af byens identitet. Snogebæk var det første sted på Bornholm, hvor man fik redningsbåd, og det er formentlig også den båd med de fleste redninger. Vi har et svært farvand, og det er derfor også en barsk historie, der kan fortælles om redningstjenesten, som blev bemandet af lokale fiskere, siger John Håkonsson.

Tanken er, at historien skal fortælles i det nybyggede bådmuseum, hvor også redningsbåden får plads – formentlig fra foråret 2021, hvis alt går planmæssigt.

- Pengene fra Sol og Strand skal bruges til dels at etablere en terrasse ved bådhuset og dels til at få formidlingsdelen op at stå, siger John Håkonsson, der ikke blot har en historisk men også personlig interesse i projektet.

- Min far var redningsmand og jeg har trådt mine barnesko på havnen og kendt mange af de fiskere, der var en del af redningstjenesten. Min mor har fortalt om, hvordan der blev banket på ruden som tegn på, at far skulle ud med redningsbåden, fordi der var en stranding eller et vrag - det satte en frygt i hele familien, og i det hele taget påvirkede redningstjenesten alle, der boede i Snogebæk, erindrer John Håkonsson.

Der uddeles i alt 40.000 kroner, og de to øvrige nominerede får hver 10.000 kroner. Bornholms Tekniske Samling får støtte til udskiftning af flagstang, flag og til materiale, som kan anvendes i forbindelse med skattejagter for mindre børn. Rønne Byorkester får penge, som de kan afholde en udendørs koncert for, og koncerten har gratis adgang for alle.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

 

Firmaprofil

Firmaprofil

Hos Sol og Strand ønsker vi at sætte feriegæsten i centrum, at yde landets bedste service og at være vores feriegæsters foretrukne sommerhusudlejningsbureau.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strand donerer 1 mio. kroner

Så er det igen muligt at ansøge om at få del i “Sol og Strands Lokale Håndsrækning” på 1 mio. kroner.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strands hovedkontor ligger i Nordjylland, tæt ved Vesterhavet. Her er direktionen, salg/marketing, dataregistrering og økonomiafdelingen placeret.

Lokalbureauer

Lokalbureauer

Personalet på Sol og Strands 21 lokalbureauer, som ligger i ferieområderne over hele Danmark, er klar til at hjælpe jer med stort og småt under jeres ferie.

Gæstebog

Gæstebog

Se hvad tidligere feriegæster mener om sommerhuset og området samt vores service og pris. I gæstebogen kan I give jeres ferie karakterer fra 1 til 5.

Tryghedspakke

Tryghedspakke

I kan føle jer trygge, når I lejer et sommerhus hos Sol og Strand, da vi har inkluderet afbestilling- og indboforsikring samt udvidet lægehjælp i prisen.

Feriehusudlejning

Feriehusudlejning

Sol og Strand udlejer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark. Om I vil bo i naturen, ved havet, på en ø eller ved en by, finder I en feriebolig her.

Job

Job

Kunne du tænke dig at arbejde i et af Danmarks største bureauer for sommerhusudlejning? Se vores ledige jobs her og bliv en del af team Sol og Strand.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Læs hele historien om hvordan et sommerhus på et stykke klitjord i Lyngså syd for Sæby blev startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Læs også mere om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med det gode hjerte.

Ferie med det gode hjerte.

Vælger man at holde ferie i et sommerhus eller udleje sit feriehus gennem Sol og Strand, er man indirekte med at gøre en forskel for andre.

Presse

Presse

Læs seneste pressemeddelelser fra Sol og Strand.