Nyheder

Ferietips til hele familien

07-07-2016

Tag på ferie i et privat sommerhus i Danmark og oplev noget, der er lidt ud over det sædvanlige. Her er vores bud på de bedste ferietips.

Tre vandrere på  den nye vandrerute
Tag på vandretur ad Camønoen - Kongerigets venligste vandrerute
Oplev Møns nye vandrerute, Camønoen, der snor sig 175 km rundt på de tre sydsjællandske øer Møn, Nyord og Bogø, og som er en pendant til den berømte spanske vandrerute, Caminoen. På turen venter jer et hav af forskelligartede oplevelser - både hvad angår natur og kultur. Camønoen et tilbud til alle. Her er udfordringer for både erfarne vandrere og nybegyndere, og her kan både voksne og børn være med.  Langs med ruten kan I overnatte fx i telt, bo på B&B, i shelter, i private sommerhuse eller sågar på et slot. 
Læs mere på www.camoenoen.dk
Bridgewalking ved LillebæltPrøv Bridgewalking ved Lillebælt

Bridgewalking Lillebælt er en ny, enestående attraktion i Europa. Tag til Lillebælt og gå oven på en bro. Her kan I opleve højden og få et sug i maven. Nyd den fantastiske udsigt og mærk vinden og den svage rysten i broen, når toget gungrer over broen. 

Turen på Lillebæltsbroen starter ved Velkomstcenteret i Middelfart, hvor I bliver modtaget af en guide, som forbereder jer på den fantastiske tur. Sammen går I fra Velkomstcentret til den Gamle Lillebæltsbro. Her bliver I koblet til et sikkerhedssystem, og så går det opad til 60 meters højde - og ud på turen over broen.

Turen tager ca. to timer, og undervejs fortæller guiden om broens historie og naturen omkring Lillebælt.  Der er overnatningsmuligheder i sommerhusområdet ved Lillebælt.
Læs mere på www.bridgewalking.dk

Aarhus bys kendetegnTag på en Skywalk på kunstmuseet Aros i Aarhus 
Stig op på taget af Aros Kunstmuseum og oplev den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons farverige kunstværk "Your Rainbow Panorama", som er blevet et kendetegn for Aarhus. Eliassons mesterværk er en 150 m lang og 3 m bred rundgang udført i glas i alle regnbuens farver med 360 grader udsyn over Aarhus by og bugt.

Gå ikke glip af selve kunstmuseet, hvor I kan opleve gallerier fyldt med nutidskunst og spektakulære særudstillinger samt udpluk af den faste samling.
Der er mulighed for at overnatte i sommerhus i området.  
Læs mere på www.aros.dk

Deltagerne nyder naturen og hesteneRejs som i Det vilde vesten
 
Heste og prærievognsudlejning på Sydfyn giver jer en ferie, der ikke kræver forudgående kendskab til heste. En rigtig aktiv ferie, der giver deltagerne en uge fyldt med praktiske gøremål og naturoplevelser ved skov og strand, og ikke mindst oplevelsen af at blive trukket rundt mellem lejrpladserne af to skikkelige nordbaggere.

Vognene er indrettet som beboelsesvogne med sengeplads til 4 personer. Vognen er godt indrettet med mulighed for madlavning og opbevaring i gaskøleskab, desuden er der kemisk toilet, diverse køkkengrej og meget mere. Her er max plads til 5 personer og alle aftaler skal laves forud. 

I kan finde tider og priser på www.hestevognsferie.dk

Sejlads for turister i vikingeskibTag på et spændende Togt med vikingeskib

Maritimt Forsøgscenter tilbyder 3- og 6-timers sejladser i vikingeskibe i Roskilde Fjord i perioden fra 1. maj til 30. september. Her kan I sejle i vikingeskib og smakkejoller, som er bygget ud fra gamle nordiske bådebyggertraditioner.
Tilbuddet henvender sig til alle, da centrets sejladsinstruktører altid er med ombord. Som passagerer indgår I aktivt i sejladsen.

Inden sejladsen får I en kort instruktion, og under selve sejladsen fortæller instruktørerne om fjorden og dens historie samt skibene.
Togtet kan fx gå til den fredede halvø Bognæs eller langs kysten. Der kan gøres landgang og ankres op for at bade. Der er desuden mulighed for at prøve at ro og sejle med sejl. 

Har I brug for overnatning, er et sommerhus i området en mulighed. 
Læs mere på http://www.maritimtforsoegscenter.dk

Danmarks højeste klatremastPrøv at klatre op i Danmarks højeste klatremast
Det er en unik oplevelse at klatre de 44 meter til toppen og derfra nyde udsigten. Alle kan klatre, for klatregrebene er store og instruktøren sørger for sikkerheden. Børn og voksne - alle er velkomne til at klatre op og se "ned" på Ry i Midtjylland, - der smukt omkranses af søer og enorme skove. 

Masten er rejst i tre dele efter gamle sejlskibstraditioner. Masten var oprindeligt Danmarks højeste træ, som levede sit liv i skoven tæt på Ry, indtil en storm væltede den 52 meter høje "kæmpe". Der er fx overnatningsmuligheder i et sommerhus i Ry.
Læs mere på www.klatremast.dkRidetur gennem det skønne Thy-områdeTag på hesteryg gennem Danmarks vildeste natur
Rideruten Thy er en markeret rute gennem Danmarks vildeste natur. Ruten strækker sig op mod 100  km - fra den sydligste del af Nationalpark Thy ved Lodbjerg til den nordligste del af Thisted Kommune ved Bulbjerg. Ruten giver mulighed for at planlægge og gennemføre en tur til hest over flere dage.

På Turistkontoret i Thisted kan I hente brochuren "Rideruten Thy". Brochuren indeholder, kort over Rideruten Thy, en kort introduktion til private udbydere af overnatning for hest og rytter, guidede ture og andet af særlig interesse for ryttere undervejs på ruten.

Læs mere på http://www.visitthy.dk/thy/rideruten-thy/


Strandsejler suser af stedOplev strandsejlads på Fanø
"JJ BloKart Team. Strandsejlads" byder jer velkommen i et univers af hvide sandstrande ved Danmarks smukkeste og mest fantastiske vestkyst på Fanø. Her kan I prøve et vinddrevet stykke legetøj, en rigtig BloKart, også kaldet en strandsejler. 

Kom og bliv blæst igennem med en dejlig følelse af et støjfrit pust. BloKarter er sjove og hurtige, og I bestemmer selv farten. Inden start får I et obligatorisk grundkursus og lærer at køre på en afmærket bane af en professionel instruktør. I kan lære det på 10 minutter uanset alder.

Det er også muligt at leje en tosædet BloKart, så hele familien kan prøve en tur.  Af overnatningsmuligheder kan anbefales et af vores mange dejlige sommerhuse  på Fanø. 
Læs mere på http://www.blokart.info/

Danmark har så meget at byde på. Hold ferie i et privat sommerhus i Danmark og få nogle oplevelser lidt ud over det sædvanlige.

Kilde: VisitDenmark
«« Tilbage

 

Sol og Strand 2017

Forfatter: