Nyheder

Oplev spændende sommerudstillinger på Louisiana

17-08-2016

Holder I ferie i sommerhus på Nordsjælland og interesserer I jer for moderne kunst, er et besøg på Louisiana et Must.Louisiana, Museum of Modern Art, byder på nye, spændende kunstoplevelser hen over sommeren. Oplev udstillingerne Illumination, Picasso før Picasso, Poul Gernes samt Louisiana Classics.

Louisiana præsenterer et spændende udvalg af malerier, fotos, skulpturer og installationer, som enten er erhvervet eller doneret til museet inden for de seneste tre år. Det er den største præsentation af ny kunst i samlingen i museets næsten 60-årige historie.

ILLUMINATION
Illumination viser værker af bl.a. Alex Da Corte, Andreas Gursky, Cindy Sherman, Franz West, Julie Mehretu, Tacita Dean samt mange flere fra den globale kunstscene.

De mange nye værker fylder museets Sydfløj, men kan også ses flere andre steder på Louisiana, bl.a. i Nordfløjen. Her kan man således opleve flere værker, der er opstillet i og omkring Giacometti-salen. Desuden har et skulpturelt tårn af den schweiziske kunstner Not Vital "House to Watch the Sunset" fundet en blivende plads i Skulpturparken.

En online præsentation af de nye værker, der vises på udstillingerne Illumination og Fire Under Snow, kan også ses på https://www.louisiana.dk/udstilling/illumination.

Udstillingen kan ses indtil den 11. september 2016.

PICASSO FØR PICASSO - 28 tegninger fra Museu Picasso, Barcelona

Med en række værker af den purunge Picasso kommer vi her helt tæt på geniets fødsel. De rummer nemlig kimen til den Picasso, som satte præg på det meste af kunsthistorien i første halvdel af det tyvende århundrede.

Pablo Picasso (1881-1973) var en gudbenådet tegner og kunstner - før han blev Picasso. Det interessante og fascinerende er ikke kun, at han var teknisk dygtig som dreng og ung mand, men at han også besad en menneskelig modenhed, hvilket afslører sig i hans iagttagelsesevne og observationer af mennesker og levet liv. Hver eneste tegning fra hans hånd vidner ikke alene om det, der skal komme, men også om en sjælden og suveræn indlevelsesevne. 

DEN UNGE PICASSO
Pablo Picasso kommer til den nordspanske by La Coruña lige før han fylder 10 år. Her bor han med sin familie fra 1891-1895, og det er her, at han begynder sin uddannelse som kunstner, først undervist af faderen José Ruiz og siden som elev på det lokale kunstakademi. Pablo begynder sine selvstudier, mens han går i skole og skildrer bylivet. Fra 1894 og frem kan man i de frie arbejder se en tendens til det karikerede. 
Picassos mor, María Picasso og hans søster Dolores Ruiz Picasso, kaldet Lola, var modeller for mange af kunstnerens kvindefigurer, og Lola optræder i utallige skitser, tegninger og enkelte malerier. Efter moderens død er Lola den, som tager hånd om de værker, Picasso efterlader i familiens bolig i Barcelona. Disse blev senere grundstammen i Museu Picassos samling.

Udstillingen kan ses indtil den 11. september 2016. 

POUL GERNES - STRIBER, CIRKLER, MØNSTRE

Cool, farverig, rå, vildt eksperimenterende og visionær. Louisianas sommerudstilling om Poul Gernes er en både stærk, sjov, smuk og flertydig fortælling om en af de helt store danske kunstnere i efterkrigsgenerationen. 

Mange forbinder især Poul Gernes (1925-1996) med hans store, offentlige udsmykningsopgaver som Palads-biografen i København og Herlev Hospital. I dag opfattes han af nogle som en farvestrålende, optimistisk designer, mens andre betragter ham som en inkarneret kritiker af kapitalismen og banebrydende for en ny opfattelse af kunsten og kunstnerens rolle i samfundet.

Udstillingen kan ses indtil den 16. oktober 2016.


LOUISIANA CLASSICS - VÆRKER FRA SAMLINGEN

Sommeren over kan I se et udvalg af samlingens helt store og klassiske værker og navne, bl.a. andre Lichtenstein, Picasso, Warhol og Yves Klein i museets Vestfløj.
Der vil være rig mulighed for at se gense kunstnere som Dennis Oppenheim, Jean Dubuffet, Morris Louis og Sam Francis. I vil også kunne opleve nytilkomne værker i samlingen af bl.a. andre Öyvind Fahlström, Sigurdur Gudmundsson og Kiki Kogelnik.
Louisianas samling tæller godt 3.700 værker, især fra perioden 1945 til i dag. 

Udstillingen kan ses indtil den 21. august 2016.

Lej et privat sommerhus som base for jeres ferie og gør brug af alle de mange kulturelle tilbud i området. Kilde: Louisianas nyhedsbrev juli 2016«« Tilbage

 

Sol og Strand 2017

Forfatter: