Aksel parkerede sine autocampere og stod til søs

Aksel Nielsen solgte i mange år autocampere, men efter at sønnen overtog firmaet, har han kastet sin tid og kærlighed på husbåde – eller marinavillaer, som han kalder dem. Der ligger fire af dem i lystbådehavnen i Nykøbing Falster, men han har planer om at udvide til andre havne

Husbåde i Nykøbing Falster

For mange er navnet Bravia synonym med en fabrik i Slovenien, der bygger autocampere til stor fornøjelse for rejselystne europæere. I mange år solgte Aksel Nielsen den populære autocamper gennem sit firma, Fritidsbiler. Efter at sønnen havde overtaget firmaet, fandt han ud af, at Bravia var begyndt at bygge husbåde.

- Jeg vidste, hvad Bravia står for produktionsmæssigt, så jeg vidste, at det de laver, det er i orden. Jeg undersøgte markedet og fandt ud af, at i Holland og Tyskland er det forholdsvis stort med husbåde. Så vi tog chancen og købte 4 af dem, fortæller han.

Når det blev 4 husbåde i stedet for en enkelt, hænger det sammen med, at det skulle være økonomisk bæredygtigt. At bygge forretningen op omkring en enkelt husbåd ville ikke kunne hænge sammen.

- Vi fik en aftale med Guldborgsund Kommune om, at vi kunne have dem liggende i havnen i Nykøbing Falster. Og det har været en kæmpe succes. Det første år, vi for alvor kørte, var vi fuldt booket fra 1. maj til 1. november, fortæller Aksel Nielsen, der forklarer succesen med beliggenheden.

- Alle folk vil gerne ud til vandet. Det er sådan, vi er indrettet, siger han.

Hans erfaring er, at husbådene passer godt til korttidsferier. Hovedparten af gæsterne tager 2 eller 3 overnatninger i havnen i Nykøbing, inden de rejser videre.

- Så har de måske et par dage i Stege, i København eller i Jylland før eller efter, siger han.

Aksel Nielsen bor selv i Nykøbing, og det er ham selv og hustruen, der i det daglige passer bådene.

- Lolland og Falster er lidt et glemt område, men her er rigtig meget at kigge på. Og Nykøbing har det hele. Det er en hyggelig by, fortæller han.

Selv bruger Aksel Nielsen hellere betegnelsen marinavillaer om sine husbåde. Fordi rigtig mange forbinder husbåde med udtjente færger eller fyrskibe, der med skiftende held er bygget om til boligformål. Men det er ikke rigtig lykkedes. De fleste kalder fortsat marinavillaerne for husbåde.

Aksel Nielsen understreger, at der intet udtjent er over hans husbåde. Der er tale om topmoderne, lækre og særdeles veludstyrede huse.

Står det til ham, sender han snart endnu en flåde af husbåde på markedet. Han er i fuld gang med at søge om tilladelser til at ligge i flere havne i det sjællandske område.

- Hvis vi får tilladelserne, kommer der snart 4 husbåde til, siger han.

Her kan du leje husbådene.