Attraktioner med gratis entré for børn

Hold ferie i sommerhus i Danmark og gør brug at af de mange gratis attraktioner for børn i jeres ferieområde.

Danmark er et lille land med små afstande, og uanset hvor i Danmark I holder sommerhusferie, er der aldrig langt til en attraktion med gratis entré for børn.

Museer

På alle statsanerkendte museer i Danmark har børn og unge under 18 år gratis adgang. Rundt omkring i landet kan I også finde andre museer med gratis adgang for børn og unge, I skal blot spørge på det lokale turistkontor.

Holder I ferie i et sommerhus, kan I gå ind på husbeskrivelsen og finde en oversigt over de museer og andre attraktioner, som ligger i nærheden af det sted, hvor I holder ferie. I kan også downloade Sol og Strands "Ferie i Danmark"-app og få en oversigt over samtlige danske museer.

Seværdigheder

Mange af Danmarks store seværdigheder, fx de fleste kirker, statuer og monumenter, oldtidsminder og de fleste historiske ruiner er frit tilgængelige for både børn og voksne året rundt, så her behøver I ikke tænke på entreen. På mange herregårde og slotte er der fri adgang til den tilstødende have eller park, så her kan I opleve smukke historiske rammer uden at skulle have tegnebogen op af lommen. Kunsthåndværkere og gallerier tager også imod uden entré, men mange holder kun åbent i sommermånederne. Interesserer I jer for arkitektur, kan I glæde jer til mange gratis oplevelser i Danmark. Igennem de sidste mange år er der skudt mange arkitekturperler op, som I kan opleve på en tur rundt i Danmark.

Attraktioner

Året rundt, men specielt i sommerhalvåret, kan I vælge mellem et hav af større og mindre attraktioner som er gratis for børn under 18 år. Her er nogle af disse opdelt på områder:

Jyllands Vestkyst

Vikingeby med vikingeskib i Bork Vikingehavn / Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn
Gå 1000 år tilbage i tiden og oplev, hvordan livet på et handelssted i vikingernes Vestjylland kunne have udfoldet sig.
Læs mere


Sælerne fodres ved Fiskeri- og Søfartsmuseet / Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet
Tag en tur til Fiskeri- og Søfartsmuset i Esbjerg og bliv fascineret af fiskenes geniale tilpasninger til et liv i vand.
Læs mere


Købmandsbutikken på hjørnet i en del af Esbjerg Museum / Købmandsbutik

Esbjerg Museum
Oplev Esbjergs bymiljø, som det så ud omkring 1900-1950, besøg arbejderen og direktøren i deres lejligheder og se købmandsbutikken på hjørnet.
Læs mere


Toppen af det smukt udsmykkede Esbjerg Vandtårn / Esbjerg Vandtårn

Esbjerg Vandtårn
Tag op i Esbjerg Vandtårn og nyd den fantastiske udsigt. Tårnet er opført i årene 1986-1897 på en gravhøj fra bronzealderen.
Læs mere


Museumsstue med gammel, håndlavet barneseng / Ølgod Museum

Ølgod Museum
Hør historien om udviklingen fra fattig hedebonde til demokratisk landmand på Ølgod Museum.
Læs mere


Legende børn i vikingeskib på Museet Ribes Vikinger / Museet Ribes Vikinger

Museet Ribes Vikinger
Besøg Museet Ribes Vikinger og se udstillinger om Vikingetid og middelalderens Ribe eller leg jer tid viden om børn og samfund. omkring år 1200.
Læs mere


Torturinstrument i museet Rådhussamlingen / Rådhussamlingen

Rådhussamlingen
Oplev det tidligere gældsfængsel ved Riber Ret (i dag indrettet som et lille museum) og kom helt tæt på store tohåndssværd fra 1500-tallet og tommelskruer, der blev brugt under afhøringer.
Læs mere

Limfjordslandet

Legende børn på gammeldags cykler på Hjerl Hede / Hjerl Hede

Hjerl Hede
Oplev en medrivende levendegørelse af vores forhistorie - se hvordan vore forfædres hverdag så ud.
Læs mere


Børn kører i minetog i Mønsted Kalkgruber / Minetog

Mønsted Kalkgruber
Oplev verdens største kalkmine med en endeløs labyrint af minegange, prøv en tur i minetoget og besøg en biograf under jorden.
Læs mere

Limfjordscentret


Havkajakroere gør sig klar ved Limfjordscentret / Limfjordscentret

Tag til Limfjordscentret i Thy og oplev kreative værksteder, udstillinger om historie og kunst, fantastisk natur og friluftsliv.
Læs mere


Færchfløjen i Holstebro Kunstmuseum / Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum
Holstebro Kunstmuseum har verdenskunst og kunst fra hele verden og anskueliggør kunsten som et universelt fænomen - både for børn og voksne.
Læs mere

Djursland


Smukt beliggende Glasmuseum i Ebeltoft / Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft
Oplev moderne international glaskunst- en enestående kunstglassamling på 1500 værker, som er skabt af 700 kunstnere fra 40 forskellige lande.
Læs mere


Børn ser på udstilling med udstoppede dyr / Naturhistorisk Kunstmuseum

Naturhistorisk Museum Aarhus
Tag på Naturhistorisk Museum i Aarhus - Aarhus’ bedste museum for børn 2014 - og oplev spændende foredrag, guidede ture i naturen og lærerige aktiviteter for børn.
Læs mere

Sydøstjylland


Sommerbillede fra Cathrinesminde Teglværk / Cathrinesminde Teglværk

Cathrinesminde Teglværk
På Cathrinesminde Teglværk kan I fordybe jer i teglværkernes historie i Danmark eller industriens historie i Sønderjylland.
Læs mere

Sjælland

Skulpturen "Livets Port" i Rudolph Tegners Museum og Statuepark / Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Rudolph Tegners Museum og Statuepark
Oplev Rudolph Tegners Museum og Skulpturpark og tag del i de mange aktiviteter, bl.a. tegneværksted for børn og voksne, kunstjagt eller orienteringsløb i parken.
Læs mereLæs mere


Fotoudstilling i Københavns Museum / Københavns Museum

Københavns Museum Gå på opdagelse i Københavns fortid, nutid og fremtid fortalt gennem spændende udstillinger og aktiviteter for både store og små.
Læs mere

Lolland

Det smukt beliggende Fuglsang Kunstmuseum / Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum Oplev et prisbelønnet kunstmuseum, et fyrtårn for kunstneriske oplevelser, i noget af Danmarks smukkeste natur - og se en meget fin samling af dansk kunst fra 1780-1960.
Læs mere