Attraktioner

Danmark er et lille land med ikke færre end 405 navngivne øer. Afstandene er små, så uanset hvor I holder jeres ferie, er I aldrig langt fra den nærmeste købstad eller fra vandet.


Aktiv ferie

Aktiv ferie

Danmark er ideel for aktiv familieferie. I kan besøge tropiske vandlande og svømmehaller, leje rideheste, både og surfbrædder, eller tage på tur med skinnecykel og veterantog. Børnene kan boltre sig på legepladser og i legelande. I kan desuden deltage i festivaler samt sommer- og julemarkeder.

Bygningsværker

Bygningsværker

Oplev historiske og smukke slotte, herregårde, klostre, kirker, middelalderborge og ruiner, der alle fortæller en del af Danmarks historie. Mange steder i landskabet kan I se velholdte vand- og vindmøller, moderne arkitektur, fyrtårne og skulpturer. På Bornholm kan I beundre de karakteristiske rundkirker.

Fiskeparker

Fiskeparker

Danmark er rig på naturskønt beliggende Put & Take fiskesøer, hvor I kan fange spisefisk som for eksempel ørreder, med flue eller spinner. Nogle fiskeparker tilbyder mange faciliteter - andre blot en fiskerenseplads. I kan købe fisketegn på stedet.

Forlystelser

Forlystelser

Glæd jer til Danmarks forlystelsesparker, tivolier og sommerlande. Her kan hele familien more sig sammen, prøve nye og nervepirrende forlystelser eller hygge sig på de små børns præmisser. Voksne gæster kan også prøve lykken i et af landets kasioner.

Frilandsmuseer

Frilandsmuseer

Oplev Danmark som i gamle dage. I kan besøge stenalder-, middelalder og vikingelandsbyer, hjemstavnsgårde, bindingsværkshuse og gamle bysamfund, der er genopbygget i original stil. Følg aktiviteterne på nært hold eller deltag selv når frilandsmuseerne levendegøres.

Golfbaner

Golfbaner

Golfspillere har gode betingelser i Danmark. Her finder I alt fra små, 9-hullers baner til store, internationale golfanlæg med 27-hullers baner. Banerne er naturskønt beliggende og tilbyder ofte Pay & Play faciliteter.

Kulinariske specialiteter

Kulinariske specialiteter

Besøg nogle af landets fødevareproducenter, som benytter økologiske råvarer fra egnen til at producere fødevarer af høj kvalitet. Se hvordan produkterne fremstilles på blandt andet røgerier, bryggerier, bolcherier og et saltsyderi.

Kulturhistorie

Kulturhistorie

Gå på opdagelse i Danmarks historie og få et indblik i fortiden. Danmark indeholder et utal af interessante slotsruiner, gravhøje, jernalderbopladser, gravpladser, vikingeborge, fæstninger, jættestuer og gamle værksteder.

Kunst & håndværk

Kunst & håndværk

Oplev udstillinger med kunsthåndværk eller besøg kunstnerne i deres arbejdende værksteder og se, hvordan de skaber malerier, skulpturer, keramik, glaskunst, stearinlys og smykker blandt meget andet. Prøv eventuelt også selv at støbe lys eller puste glas.

Museer

Museer

Danmark er rig på museer. I kan besøge alt fra små egnsmuseer til store, internationale museer med verdensberømte værker. Nogle museer har specialiseret sig i et tema eller en kunstner, og andre viser skiftende særudstillinger.

Natur

Natur

Danmark er kendetegnet af skønne naturområder og nationalparker. Oplev blandt andet have, smukke skove, klitplantager, fuglereservaterne, kalkminer og molergrave, skabt af naturen selv, samt smukke parker og botaniske haver.

Oplevelsescentre

Oplevelsescentre

Eksperimenter og leg med maskiner og installationer, og lær meget mere om blandt andet fysik, kemi, rumfart, naturen og havet. Oplevelsescentrene formidler viden igennem sjove oplevelser og interaktive udstillinger.

Zoos

Zoos

Se alle verdens dyr i Danmark. I kan opleve store og små zoos, salt- og ferskvandsakvarier samt dyreparker, hvor dyrene går frit omkring. Derudover kan I besøge naturreservater med kronvildt, bondegårde med dyr, ørnereservater og tropiske anlæg med eksotiske dyr.

Gratis entré for børn

Gratis entré for børn

Hold ferie i sommerhus i Danmark og gør brug at af de mange gratis attraktioner for børn i jeres ferieområde.

Legepladser

Legepladser

Danmark er et meget børnevenligt land, og har derfor mange legepladser rundt om i landet og legepladserne kan findes alle mulige steder. Danske børn elsker at være udenfor, og hvilken tid er bedre egnet til det end ferien, hvor børnene kan lege hele dagen lang.