Det er så yndigt at følges ad, for to som gerne vil sammen være...

Jeres store dag står for døren, og der vil være mange spørgsmål der melder sig. Hen ad vejen finder I ud af, at der er endnu flere ting at tage stilling til, så vi hjælper jer her med spørgsmålet om, hvor festen skal holdes.

I kan vælge at lade brylluppet stå på en af disse fem helt fantastiske landsteder, som vi står for udlejningen af. Fælles for dem alle fem er, at de er som taget ud af en drøm med deres parklignende haver, fantastiske beliggenhed og smukke, smukke festlokaler. Derudover er det rigtig praktisk, at jeres gæster kan blive og overnatte.

Herregården Hesthave

Herregården Hesthave i Spøttrup - 32-2111 Festsalen på Herregården Hesthave

På Herregården Hesthave i Spøttrup dannes de perfekte rammer omkring jeres bryllupsfest. På Herregården Hesthave er der luksus over luksus - helt ned til mindste detalje. I Hesthaves park finder I det mest romantiske lille lysthus, den smukkeste rosenhave og to små søer. Det skorter altså ikke på gode steder, hvor I kan få taget jeres bryllupsbilleder. I kan også vælge, at lade hele jeres bryllup, inklusiv vielse, foregå på Herregården Hesthave. På Hesthave er der plads til 30 overnattende gæster, men I kan tilkøbe yderligere 14 sovepladser, hvis I skulle have brug for dette. Stort set alle soveværelser har deres eget badeværelse, hvilket bidrager til stedets eksklusivitet. Hesthave råder også over en stor og meget smuk og romantisk swimmingpool, sauna, samt aktivitetsrum med bordtennis, billard og bordfoldbold. Den store festsal på Herregården Hesthave er også kendt som "Riddersalen". Her er der plads til 100 spisende gæster, og har I brug for råd og vejledning er husejer altid behjælpelig med at arrangere catering, serveringspersonale og lignende. Se blot videoen for mere inspiration og læs mere om den smukke herregård fra 17-tallet her.

Lystejendommen Teglgård

Facaden af lystejendommen Teglgård Festsalen på Teglgård

Ved Kolding ligger den smukke, nyklassicistiske lystejendom, Teglgård. Rundt om Teglgård er der en velplejet og meget stor park, hvor der er et smukt springvand og en idyllisk sø med bro. Den store smedejernslåge markerer indkørslen til Teglgård - herfra kører I op på en lukket gårdsplads. Indenfor er Teglgård dog endnu mere imponerende end udefra, da I her kommer ind i en stor hall med marmorpaneler og et betagende loftsmaleri med engle. Der er plads til 20 overnattende gæster og ejendommens oldfrue står til jeres rådighed i 10 timer pr. uge. I kan læse mere og se flere billeder fra denne smukke lystejendom her.

Årupgård

Udsigt over Årupgård og søen Festlokalet på Årupgård

I umiddelbar nærhed af Åbenrå finder I den smukke og meget hyggelige herregård, Årupgård. Herregården egner sig perfekt til et mindre og mere intimt bryllup. Med sine otte soveværelser og i alt 23 sovepladser er der også rigelig mulighed for at jeres gæster kan blive og overnatte. Den dejlige herregård er omgivet af en smuk, parklignende have, hvor der både er lysthus, en gammel smedje og en privat sø. Det er altså det oplagte sted for smukke bryllupsbilleder, som I kan få taget med Årupgård som baggrund. Selve herregården gennemgik en renovering i 2009 og fremstår lys, venlig og med smuk, klassisk indretning. Som et lille kuriosum har I mulighed for at medbringe jeres egne heste - det kan jo være, at de skal trække kareten efter brylluppet. I kan læse mere om Årupgård her.

Brylluppets oprindelse

Før i tiden var et bryllup mere betydningsfuldt end i dag - forstået på den måde, at ægteskabet var helligt - og det var en synd, at leve sammen uden at have indgået ægteskab. Heldigvis har meget ændret sig på dette punkt, og det spiller en mindre rolle, om man er gift eller ej. At blive gift er i dag i højere grad en bekræftelse af ens kærlighed til hinanden.

Ordet bryllup stammer fra oldnordisk, hvor ordet var "Brudeløb" - sammensat af de to ord "brud" og "hleypa", som betyder at få fat på en brud. Her var starten på et bryllup en såkaldt "mundr", som faktisk betød en købesum af bruden eller en kontrakt omkring medgift den anden vej.

Op til den store dag

Først og fremmest skal I have invitationerne ud - det er en rigtig god idé, at disse afspejler festens stemning og jer. Husk at få alle relevante informationer med i invitationen, så slipper I for ekstra stress med at svare på spørgsmål, angiv også gerne om påklædningen skal være galla eller mere over i den afslappede stil.
Hvid bryllupskage med topfigur Inden invitationerne skal I have sted for vielsen og festen på plads - og så skal I ud og vælge tøjet, som jo nok især er vigtigt for bruden. I skal have valgt ringe, valgt menu, vin og champagne og selvfølgelig skal I da ud og smage på bryllupskager. Topfiguren til kagen må I naturligvis heller ikke glemme, den skal gerne afspejle jer og jeres værdier som par.

I slipper nok heller ikke for at komme på polterabend, hvor I bliver "bortført" af jeres venner og bliver "poltret". Det er forskelligt fra brudepar til brudepar - ja, og især vennerne, hvor meget der bliver gjort ud af polterabenden. Nogle skejer helt ud og skal klædes ud og indgå i alle mulige farlige aktiviteter, andre hygger sig med fx fodboldgolf, paintball eller gokart - nok primært mændene, mens kvinderne måske tager en tur i spa og wellness.

Den store dag

Natten inden jeres bryllupsdag skal gom og brud traditionelt sove hver for sig. Og gommen må heller ikke se sin brud, før selve vielsen starter. Ligeledes må han ikke se hendes smukke kjole inden selve brylluppet. Om I vælger en kirkelig vielse eller en tur på rådhus eller måske noget helt tredje, så kommer ceremonien til at være et smukt og højtideligt øjeblik, som I nok husker hele livet. Og når I ser på hinanden, lige inden I siger "ja", så ved I nøjagtigt, hvorfor I i sin tid forelskede jer i hinanden. Efter vielsen er det kutyme, at der bliver kastet ris efter brudeparret. Det symboliserer frugtbarhed. Mange vælger dog andre ting, fx sæbebobler, rosenblade eller lavendel.
Brudebuket med ringene i midten Derefter kan brudeparret tage ud og blive fotograferet, mens gæsterne så småt tager hen til feststedet. Naturligvis kan et af vores fem landsteder danne de helt perfekte rammer, ikke kun om jeres store dag, men også om jeres bryllupsbilleder. Der er mange steder i de store haver, der egner sig helt fremragende som baggrund, og I finder søer, broer, lysthuse, rosenhaver og meget, meget mere. I er altså helt sikre på, at jeres bryllupsbilleder får de bedste betingelser.

Efter fotograferingen tager I så til jeres feststed, hvor I rigtig kan få hilst på alle gæster og nyde en velkomstdrik sammen. Derefter går det til bords - og her SKAL I huske at nyde jeres fest. For når man sidder som brudepar sker der noget omkring en hele tiden. Der vil være taler, sange, sjove og rørende indslag, god mad og vin og alt, hvad der ellers hører sig til. Husk godt med fugtighedscreme til alle de kys, I kan forvente at få på kinden, når bruden lige skal pudre næsen eller gommen træder af naturens vegne.

Bryllupsbillede med havet som baggrund Efter middagen kan I igen rigtig komme rundt og få hilst og snakket - og naturligvis danset en hel masse. Her er det rigtig vigtigt, at I husker at få danset brudevalsen inden kl. 24, ellers bringer det jo uheld i ægteskabet. Her danner alle jeres gæster en ring omkring jer og klapper. Mens I danser snævrer ringen ind, indtil I ikke har plads til at danse mere. Når musikken så er færdig har I blot et kort øjeblik til at kysse inden gommens sokker skal klippes og brudens slør skal rives.

Derefter er der mere fest og dans indtil natmaden bliver serveret - og hvad I så ønsker at bruge bryllupsnatten på vil vi ikke blande os I, men blot ønske jer alt det bedste fremover!

Sommerhuse med specielle faciliteter

 
Luksussommerhuse

Luksussommerhuse

Hold ferie på 1. klasse i et luksussommerhus med lækkert interiør, luksuriøse detaljer, masser af udstyr, havudsigt eller wellness.

Marinahuse tæt på hav og by

Marinahuse tæt på hav og by

Ferieboliger i stemningsfulde, maritime omgivelser med udsigt til lystbådehavn. Hold ferie i et marinahus, så er I tæt på hav og by.

Sommerhuse med swimmingpool

Sommerhuse med swimmingpool

Lej et sommerhus med swimmingpool, og nyd en dukkert i det varme vand, uanset årstiden og uafhængig af vej og vind. Børnene vil elske det!

Sommerhus med spa – nyd wellness i ferien

Sommerhus med spa – nyd wellness i ferien

Hold jeres helt egen wellness-ferie i sommerhus med spa og forkæl jer selv. Slap af i det varme vand i en indendørs eller en udendørs spa.

Store sommerhuse til hele familien

Store sommerhuse til hele familien

Skal hele den store familie på ferie sammen eller skal I bruge et samlingssted til mere end 12 personer? Se udvalget af store sommerhuse.

Ferie i ferielejligheder

Ferie i ferielejligheder

Vil I have udsigt til vandet eller være tæt på aktiviteter for børnene? I kan få begge dele, når I holder ferie i en ferielejlighed.

Gratis aktivitetscenter

Gratis aktivitetscenter

Lej sommerhus eller ferielejlighed med gratis adgang til aktivitetscenter. Det er ferie med gratis aktiviteter og sjov for hele familien.

Kørestolsegnede sommerhuse

Kørestolsegnede sommerhuse

Kørestol er ingen hindring for en dejlig ferie i sommerhus. Se udvalget af kørestolsegnede sommerhuse over hele Danmark og find din favorit.

Lej sommerhus

Lej sommerhus

Læs om sommerhusudlejningens historie, hvor I kan holde ferie i sommerhus i Danmark og hvilke rabatter, I kan få, når I lejer sommerhus.

Lystfiskerhuse til lystfiskeren

Lystfiskerhuse til lystfiskeren

Er fiskestang og waders en fast del af ferien, så lej et sommerhus indrettet til lystfiskere - tæt på fiskepladser ved hav, mole, å og sø.

Sommerhus tæt på LEGOLAND®

Sommerhus tæt på LEGOLAND®

Bo tæt på LEGOLAND® i ferien, så er sjove oplevelser lige i nærheden. I får 10 % rabat på entrebilletter til LEGOLAND®, når I lejer sommerhus.

Bryllup på landsted

Bryllup på landsted

Slip romantikken løs, og hold jeres bryllup på et fantastisk landsted. Bliv inspireret til jeres store dag og lad kærligheden blomstre.