Nordsøen Oceanarium

Oplev livet under havets overflade!

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er Nordeuropas største akvarium og giver jer spændende eventyr under havets overflade. Oceanariet råder over 75 akvarier og mere end 7.500 fisk og andre havdyr. Her kan I få en hel dags oplevelser i det våde element. Med de 4,5 mio. liter havvand og tusindvis af fisk og havdyr er Oceanariet en oplevelse i sig selv. Ved de daglige fodringer hopper dykkeren i vandet og guider gæsterne rundt i det gigantiske akvarium.

Leg og læring - ude og inde
På det udendørs område finder I unikke og udfordrende legepladser, hvor I kan klatre, rutsje, svæve, gå på rav-jagt, lege i vandkassen og komme ud på et gyngende hav, ombord på det gode skib Ship o´Hoy.

Tag på eventyr gennem Nordsøens fødekæde, hvor I møder alt - lige fra det mindste plankton til de største rovdyr. I de nye akvarier kan I opleve goplernes skønhed og lære mere om deres særlige plads i fødekæden. Den unikke udformning af de nye, store akvarier, som er bygget over 2 etager, giver jer en helt særlig sanseoplevelse.

Oplev udstillingen "Nordsøens Jægere", som tager dig med på en rejse gennem Nordsøens fødekæde, hvor du møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr. Her kan du opleve goplernes skønhed folde sig ud og forstå deres særlige plads i fødekæden. Du kan også opleve stimefiskenes forunderlige dans og de store rovfisk. Livet i Nordsøens mørke dyb er normalt utilgængeligt og mystisk.

Stor viden om havets kæmper
I Hvalforskerhytten kan I udforske hvalforskerens spændende verden. Se skeletter fra flere hvalarter, herunder det kæmpestore skelet af finhvalen fra Blokhus. 

Kom tæt på de legesyge sæler
I kan møde sælerne på klos hold i det store, udendørs anlæg, hvor de bliver fodret og trænet 2 gange dagligt. I den 12 meter lange undervandstunnel kan I følge de sælernes elegante og hurtige bevægelser under vandet. Når de ikke svømmer, ligger de ofte og slikker sol på strandbredden.

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem
På spisestederne kan I bestille velsmagende, enkle fiskeretter med årstidens lokale fisk og skaldyr. Butikken Pakhuset frister med et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet.  

Som gæster hos Sol og Strand sparer I 15% på entrébilletten.

Nordsøen Oceanarium
Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej
9850 Hirtshals
Tlf: 98 94 44 44
info@nordsoemail.dk
https://nordsoenoceanarium.dk/
Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej
9850 Hirtshals
Tlf.: 98 94 44 44