Bundsbæk Mølle

Idyllisk beliggende og stadig fungerende vandmølle ved Skjern

Bundsbæk Mølle er en idyllisk gammel vandmølle der ligger godt gemt på den vestjyske hede og har på mange måder været et omdrejningspunkt gennem historien. Bundsbæk Mølle er opført omkring 1640, og op igennem 1700-tallet var Bundsbæk Mølle søgt af mange møllegæster. I starten af 1800-tallet blev der uddelt fattighjælp fra møllen - ofte til de udstødte rakkere fra Bjørnemosen bag møllen.
 
I dag fungerer Bundsbæk Mølle som et museum, hvor I kan opleve den levende historie gennem levendegørelse. Det vil sige at der er møllere der maler mel på vandmøllen og bagere der tænder op i den gamle ovn. Der er en gammel smedje der også stadig er i brug. Derudover er der en fin kaffestue, hvor I kan købe forskellige forfriskninger. Der er også en lille butik med mulighed for at købe is og souvenirs.

Bundsbæk Naturpark og rakkerne

Bundsbæk Mølle er omkranset af en skøn naturpark kaldet Bjørnemosen, der blandt andet har smukke orkideer. Her kan du gå en tur i det smukke landskab og blandt andet opleve naturkunst. Det er også muligt at gå ud til et lille rakkerhus gennem naturparken.

Har I lyst til at vide mere om rakkerne, kan du se udstillingen på Bundsbæk Mølle eller tage med museets guide på rakkertur. Se http://www.levendehistorie.dk/ for mere info.

Bundsbæk Mølle
Bundsbæk Mølle
Bundsbækvej 27
6900 Skjern
Tlf: 97 36 23 43
info@levendehistorie.dk
https://levendehistorie.dk/bundsbaekmoelle
Bundsbæk Mølle
Bundsbækvej 27
6900 Skjern
Tlf.: 97 36 23 43