Nationalpark Thy

Oplev den smukke natur i Nationalpark Thy

I den smukke Nationalpark Thy venter der jer dejlige oplevelser i naturen. Den 244 km² store nationalpark rummer mange forskellige typer landskab, dyr og planter samt kulturelle seværdigheder. Landskabet i parken er varieret og indeholder både hede, skove, vand, strand, klitter og søer.

I nationalparken er der et sjældent dyre- og planteliv, så her har I rig mulighed for at få spændende naturoplevelser. I kan opleve den store park på mange forskellige måder. Tag på hyggelige vandre- eller cykelture, nyd en dejlig fisketur eller tag på rideture. Søger I en oplevelse ud over det sædvanlige, tilbyder Nationalpark Thy en lang række vildmarkssafarier, hvor I kan tage på sjove og anderledes udflugter i den store nationalpark. Krondyrssafari, sansesafari og gourmetmad over bål – her er noget for enhver smag.

Der er mange spændende vilde dyr i Nationalpark Thy og på jeres tur i den flotte park kan I gå på opdagelse efter bl.a. krondyr, spættede sæler og havørne. Er I planteinteresserede har Nationalparken mange sjældne plantearter at byde på. I Ålvand Klithede kan I lede efter bl.a. orkideen hjertelæbe, krybenden ranunkel og pilledrager.

Men Nationalpark Thy indeholder ikke kun en fantastisk natur. Parken har også kulturelle seværdigheder. Besøg bl.a. den gamle Lodbjerg kirke, gravhøjene i Nystrup Plantage, bunkerne i Hanstholm Vildtreservat og Hanstholm Fyr. Så tag på en dejlig tur ud i naturen – Nationalpark Thy har mange gode oplevelser at byde på.

Nationalpark Thy
Stenbjerg Landingsplads
7752 Snedsted
Tlf: 72 54 15 00
thy@danmarksnationalparker.dk
https://nationalparkthy.dk/
Nationalpark Thy
Stenbjerg Landingsplads
7752 Snedsted
Tlf.: 72 54 15 00