Nationalpark Mols Bjerge

Vidunderligt, fredet naturområde med et afvekslende landskab

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge er et smukt og helt unikt istidslandskab, hvor naturen er så varieret, at næsten alle naturtyper i Danmark er repræsenteret i nationalparken. 

Tinghulen er et eksempel på at istiden har været med til at skabe det særprægede landskab i området. Tinghulen er et ca. 35 meter dybt hul, der er opstået ved at en stor klump dødis har været indlejret her og er smeltet langsomt, efter at istidens is kappe var forsvundet.

Der har været mennesket i Mols Bjerge i mange årtusinder, hvilket stendysser i området vidner om, bl.a. en af Danmarks største stendysser, Porskær Stenhus vidner om. Stendyssen stammer fra bondestenalderen ca. 3.300 f. kr. og har en 11,5 tons tung dæksten. Ved kysten i den østlige ende af Mols Bjerge hæver den 49 meter høje bakke

Jernhatten sig op over det omkringliggende landskab. Jernhatten består af et hårdt materiale, der derfor ikke er blevet nedbrudt af tiden og havet. Jernhattens beliggenhed i forhold til klima og nedbør er helt speciel, og I kan derfor finde sjældne planter, og planter som normalt vokser i Sydøsteuropa. Fra Jernhatten er der en flot udsigt over Kattegat og øen Hjelm.

Ved Kalø Vig kan I gå ture i de smukke skove, bl. a. Hestehave Skov der har hørt til Kalø Gods, hvor skrænterne ned mod vigen er bevokset med troldbøg. Går I ad den halve kilometer lange dæmning ud til Kalø, finder i ruinen efter Kalø Slot, der blev opført i 1200-tallet.

Nationalpark Mols Bjerge er et slaraffenland for alle, der kan lide at være i naturen. Her finder I masser af vandre- og cykelruter, der fører jer gennem smuk natur. I har mulighed for at køre på mountainbike, ride og fiske. Der er mange dejlige badestrande, paraglidning fra de stejle kystskrænter ved Fuglsø og I kan sejle i kajak langs kysten og være heldige at se sæler og marsvin.

Om vinteren, når der er sne til det, laver Ebeltoft Skiklub et ca. 30 kilometer langt skispor gennem Mols Bjerge. I kan besøge et af de fire Naturcentre, hvor I kan få mere at vide om naturen på stedet og hente inspiration til oplevelser i Mols Bjerge:

Informationscenter Karlsladen: Genåvej 14, 8410 Rønde
Informationscenter Øvre Strandkær: Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft
Naturcenter Karpenhøj: Dragsmurvej 12, Fuglsø, 8420 Knebel
Molslaboratoriet: Strandkærvej 6, 8400 Ebeltoft

Nationalpark Mols Bjerge
8400 Ebeltoft
Tlf: 91 32 95 56
https://nationalparkmolsbjerge.dk/
Nationalpark Mols Bjerge

8400 Ebeltoft
Tlf.: 91 32 95 56