Geografisk Have

Geografisk Have i Kolding er en oase i byen med Kolding Miniby, planter, væksthuse og dyrefold

Geografisk Have er en 12 ha stor have fyldt med grønne oplevelser og en unik snart 100-årig historie. I 2016 fik haven ”Award of garden excellence” og er dermed udvalgt som én ud af de 27 flotteste haver i Europa. 

Haven har en spændende botanisk samling af planter, der er plantet efter oprindelsesland. I løbet af et besøg i haven kan du komme ”Verden rundt” til Kina, Japan, Nordamerika og Europa. Der er træer, buske og stauder som året rundt byder på oplevelser. Kendt er blandt andet havens omfattende samling af rhododendron med knap 100 forskellige slags. De blomstrer fra det tidligere forår og langt hen på sommeren. Flere af dem er meget gamle, store og utrolig frodige.

Det var havens grundlægger og planteskolemand Aksel Olsen, der fik ideen til at indrette haven på denne helt særlige måde. Han testede over 6000 forskellige planter fra hele verden for om de kunne trives under vores himmelstrøg.

Haven har en meget stor rosenhave og et rosarium med historiske roser. Du kan opleve de mange tusinde roser samt ikke mindst de vilde Roser, som havens grundlægger Aksel Olsen indførte til Danmark. Haven passes af de dygtige gartnere til et højt niveau. Der er desuden væksthus, café, dyrefold med klappegeder, heste, silkeaber, præriehunde, minigrise og mange spændende fugle samt 2 legepladser en udfordrende junglesti, grotter og bambuslunde, som børnene kan gå på opdagelse i.

Desuden rummer haven Kolding Miniby, som er en rekonstruktion af Kolding centrum fra årene 1860-70 i størrelsesforholdet 1:10. I 2017 kan du bruge dit ”Be happy pass” i haven og få en ekstra fordel. Der afholdes mange spændende arrangementer i haven, så tjek kalenderen på havens hjemmeside http://geografiskhave.dk/. Der afholdes fx et stort Plantemarked på Grundlovsdag 5. juni, hvor over 100 forskellige stadeholdere sælgere planter og planterelaterede emner.

Geografisk Have
Christian IVs Vej 23
6000 Kolding
Tlf: 75 50 38 80
info@geografiskhave.dk
https://geografiskhave.dk/
Geografisk Have
Christian IVs Vej 23
6000 Kolding
Tlf.: 75 50 38 80