Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturhistorisk museum med fantastiske fortællinger om Vejle

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene. Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie. Gæster kan på store skærme f.eks. bladre i jernaldergenstande, i billeder og fortællinger om Vejles fritids- og forlystelsesliv, man kan tage billeder af sig selv og endda lære at danse disko, jive eller charleston på et interaktivt dansegulv.

Man kan se film om bomuldsspindingsindustrien som for alvor satte Vejle på det industrielle landkort, hilse på en dronning – eller det navn har hun i hvert fald fået: Dronning Gunhild, moseliget fra Haraldskær Mose. Hun er et af Danmarks bedst bevarede moselig, og hun ligger i sin glaskiste i en ganske særlig og stemningsfyldt udstilling i museet, fyldt med fortællinger, lurblæsere og fugleskrig fra den mose, hvor hun blev kulet ned og holdt fast med kroge for mere end 2.000 år siden. Vejles kulturhistoriske museum har også et lille legemuseum for de mindste. 

Foruden de faste udstillinger har museet to nye særudstillinger årligt.
Museet er indrettet i historiske rammer i Spinderihallerne, der har en helt unik autenticitet og stemning. I museet er der lagt større vægt på oplevelser end på gammeldags museumsformidling, og museet er fyldt med den nyeste viden og teknologi. 

Gratis adgang.

 

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle
Tlf: 76 81 31 00
https://www.vejlemuseerne.dk/
Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle
Tlf.: 76 81 31 00