Koldkrigsmuseum Langelandsfort

Kom tæt på den kolde krig på Langelandsfortet

Midt i den langelandske idyl ligger ét af den kolde krigs tavse vidner. Langelandsfortet blev opført i starten af 1950’erne med fire 150 mm kanoner, to luftværnsstillinger og 12 bunkere. Herfra holdt danskerne i næsten 40 år skarpt øje med fjendtlige aktiviteter i farvandene i den sydlige del af Storebælt og den vestlige del af Østersøen.
I dag, 25 år efter den kolde krigs afslutning, er fortets mission en ganske anden: Her fortælles koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden

Til vands, til lands og i luften

På koldkrigsmuseet kan I både opleve den intense stemning i ubåden "Springeren", gå ombord på den minestrygeren "Askø" og komme tæt på det legendariske sovjetiske kampfly MiG-23. Som det eneste skandinaviske museum huser Langelandsfortet også en komplet sektion af Berlinmuren.

Spionhistorier og tragiske dopingofre

Museets nyeste udstillinger, der er indrettet i tre af fortets kanonbunkere, fortæller intense historier fra en tid, da verden var delt i to. Kom bl.a. tæt på den kolde krigs spioner og se omfanget af den militære trussel, der lurede på den anden side af Østersøen.

Hvis krigen kommer…

Hvis 3. Verdenskrig var blevet en realitet, skulle Danmarks Radio have sendt fra et ganske særligt nødstudie i en sikret bunker. Dette rum med den originale indretning kan nu ses på koldkrigsmuseet, hvor det er genopført i fortets ammunitionsbunker.

Få en tur i en militærlastbil eller prøv kræfter på "feltbanen"

Koldkrigsmuseum Langelandsfort byder på oplevelser for hele familien: I løbet af sæsonen inviterer museet indenfor til særlige Børnedage, og i juli og august er det muligt at komme med på rundvisninger, der er gratis når entreen er betalt.

Se museets hjemmeside for yderligere oplysninger om sæsonprogrammet.

 

Koldkrigsmuseum Langelandsfort
Vognsbjergvej 4 B
5935 Bagenkop
Tlf: 62 56 27 00
http://langelandsfortet.dk/
Koldkrigsmuseum Langelandsfort
Vognsbjergvej 4 B
5935 Bagenkop
Tlf.: 62 56 27 00