Klosterlund Museum

Spændende udstilling om stenalderen - 22 km fra Silkeborg

Smukke omgivelser, store maskiner og arkæologiske fund – Klosterlund Museum har det hele. Besøg vores udstillinger om skovens dyr. Oplev Nordeuropas ældste hjul. Eller lær hvordan mennesket gennem årene har brugt både håndkraft og maskiner til at udnytte mosernes tørv.

Fra stenalder til tørveindustri

På Klosterlund Museum kan du se udstillinger med skovens dyr, tørvearbejdets maskiner og originale arkæologiske fund helt tilbage fra jægerstenalderen. Vi fortæller historien om, hvordan der har boet mennesker i området i flere tusinde år, hvordan de levede – og især om hvordan de gennem årene har udnyttet mosernes tørv.

For børnefamilier er der mulighed for fri leg på vores store naturlegeplads med udsigt til Bølling Sø. Du kan også hilse på gamle landbrugsracer af heste, kaniner, gæs, duer og høns. Og om sommeren viser vores frivillige, hvordan det hårde arbejde foregik, dengang mænd gravede tørv med hånd- og maskinkraft.

Når du er færdig i udstillingerne, kan du gå en tur i de smukke omgivelser, nyde din medbragte mad under trækronerne – eller slutte dagen af med et besøg i vores lille museumsbutik.

Klosterlund Museum
Kragelundvej 6A
7442 Engesvang
Tlf: 96 26 19 00
https://museummidtjylland.dk/klosterlund-museum/
KLOSTERLUND MUSEUM
Kragelundvej 6A
7442 Engesvang
Tlf.: 96 26 19 00