Hodde Gamle Skole

Danmarks skolehistorie på et hyggeligt, lille museum

Lige ved kirken i Hodde finder I en lille, stråtækt bygning, der for 150 år siden var både lærerbolig og skolestue for børnene på egnen.

Skolen blev oprettet i 1831 som følge af Frederik den 6. "Anordning for Almueskolevæsenet paa Landet i Danmark" fra 1814.

Det meste af undervisningen foregik i vinterhalvåret, da børnene om sommeren kun kunne gå i skole på skift. Det gjorde de, da det var vigtigt, at der altid var nogen på gården til at hjælpe. Om vinteren blev de små lokaler udelukkende opvarmet via én brændeovn, så det må have været en kold omgang at gå i skole. Det blev til "Den vestjyske Skoleordning". I 1955 blev Hodde Skole nedlagt.

På Hodde Skole kan I opleve almuens vilkår i 1800-tallet, dengang det var vigtigere for børn at hjælpe til i landbruget frem for at gå i skole.

Hodde Skole har "open access", også kendt som åben adgang. Der skal I blot ringe til et nummer, hvor I får oplyst en kode. Denne skal I taste for at komme ind. Museet har fri entré og opkaldet koster almindelig telefontakst.

Hodde Gamle Skole
Letbækvej 1 Hodde
6862 Tistrup
Tlf: 75 22 08 77
https://vardemuseerne.dk/museum/hodde-gamle-skole
Hodde Gamle Skole
Letbækvej 1 Hodde
6862 Tistrup
Tlf.: 75 22 08 77