Dit Museum Ølgod

Fra fattig hedebonde til demokratisk landmand

Prøv selv at malke en ko, eller få fløden til at skille fra mælken. Flyt på mælkejungen, og oplev, hvordan de laver smør på mejeriet. Dit Museum Ølgod er en helt anden verden - kun 150 år væk.

Dengang gik børn på heden og vogtede får, eller stod tidligt op for at malke i den mørke stald. Jydepotter blev brændt under lyngen - og siden blev de sorte potter brugt til at koge masser af grød til dagens måltider.

Så blev børnene sendt i skole, og de unge landmænd på højskole - og andelstanken opstod, at sammenhold gør stærk. Det moderne landbrug var skabt.

Historien om udviklingen fra fattig hedebonde til demokratisk landmand fortælles på Dit Museum Ølgod. I kan også gå ind i bondestuen og se stationsbyens gader, butikker og mennesker. Dit Museum Ølgod ligger i Kulturhuset i Ølgod. Kulturhuset er tit rammen for skiftende kunstudstillinger.
Der er åben adgang til museet, også kendt som "open access". I skal bare ringe til et nummer, hvor I får oplyst en kode, som I taster ind for at komme ind på Dit Museum Ølgod.

Dit Museum Ølgod
Vestergade 7
6870 Ølgod
Tlf: 75 24 50 11
https://vardemuseerne.dk/museum/dit-museum-oelgod-2/
Dit Museum Ølgod
Vestergade 7
6870 Ølgod
Tlf.: 75 24 50 11