Danmarks Jernbanemuseum

Store oplevelser for hele familien

Besøg Danmarks Jernbanemuseum i Odense. I centrum af Odense har Danmarks Jernbanemuseum til huse i en gammel remisebygning fra 1954. I de rustikke og industrielle rammer oplever I den danske jernbanehistorie og kommer helt tæt på masser af lokomotiver og vogne.

Tag plads på de ubekvemme bænke i de gamle passagervogne, oplev rejselivet på 1. klasse, kig ind i de royale vogne eller leg lokomotivfører i førerhuset på de imponerende damplokomotiver. Gå mellem jernkæmperne og se modeltogene køre i miniaturelandskabet. Der nok til mange timers leg og fascination i det store museum for hele familien og flere generationer.

For små og store legebørn

Tog fascinerer både små og store børn, og der er rig mulighed for at røre, lege og give fantasien frit spil på museet. Hver dag kører det populære minitog. Prøv det lige så mange gange I har lyst. Minitoget kører både inde og ude, afhængig af vejret. Vi har indrettet et helt nyt legeområde med togskinner, tog og klodser i lange baner. Kom og byg løs. Det er et sandt eldorado for børnene.

Børnebanegården er et lege- og læreland for de mindste børn med perron, skinner, vogne, signaler og billetsalg. Vil I prøve at styre lokomotivet? Kom og vær med. 

Mange ferieaktiviteter

Vi har altid mange ekstra aktiviteter i skolernes ferier. I vinterferien byder vi på stort togland og leg i lange baner. I påskeferien inviterer vi børnene med på en rejse i jernbanehistorien, hvor de skal finde ting og sager fra rejsekufferten. I pinsen kan I opleve noget ganske særligt: Det rigtige, store Thomas Tog besøger museet.

I sommerferien kører det hyggelige veterantog på museets egen strækning, og hver dag kan I se show ved drejeskiven, sjov ved dræsinen og ballade ved vandkranen. I efterårsferien kan I opleve en hæsblæsende jagt med et spøgelsestog, jernbanespøgelser og et spejlæg som hovedpersoner. Se alle vores aktiviteter på hjemmesiden.

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
Tlf: 66 13 66 30
https://www.jernbanemuseet.dk/
Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
Tlf.: 66 13 66 30